K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tämän hetken trendikkäimmät valaisimet

Päivitetty 01.07.2024

Kauden kauneimmat valaisimet löydät K-Raudan laajasta valikoimasta. Tutustu upeisiin valaisimiin sekä valaisinuutuuksiin ja koe koti uudessa valossa.

Valitse suosikkisi: 

K-Rauta-hero-banner

K-Raudasta löydät yli 8000 valaisinta

Tuo kotiisi lempeää loistetta

lempea-loiste-artikkeli

Kauden kauneimmat valaisimet on tehty klassisista muodoista, mattapinnoista, sävytetystä lasista ja ripauksesta messinkiä.

Valitse suosikkisi: 

Valitse suomalaista muotoilua valaisemaan niin arkea kuin juhlaa

parhaat-ratkaisut-keittioon-k-rauta-artikkeli

Suomalaisten muotoilijoiden ajattoman kauniit valaisimet tuovat sisustukseen ainutlaatuista muotoilua ja valoa. Valaisimet luovat tunnelmaa ja viihtyvyyttä kodin eri tiloihin. Valaisimissa nähdään luonnonläheisyyttä, skandinaavista tyyliä ja rohkeita materiaalivalintoja.

Suomalaiset designvalaisimet ja niiden suunnittelijat

matti-syrjala-sessak-valaisimien-suunnittelija-k-rauta

sessak-kaksi-valkoinen-riippuvalaisin-k-rauta-fiilis

Matti Syrjälä

”Olen aina tykännyt tehdä käsillä asioita, siitä lähti ajatus muotoilijan ammattiin. Ideat uusiin valaisimiin lähtee aidosta tarpeesta.”

Sessakin designvalaisimet Kaksi, Länsi, Kupoli ja Poiju ovat suunnittelija Matti Syrjälän käsialaa. Syrjälän suunnittelemat valaisimet ovat ajattomalla muotoilullaan ekologisia ja helposti sijoitettavissa erilaisiin sisustustyyleihin ja kodin eri tiloihin.

Syrjälä mainitsee parhaaksi inspiraation lähteeksi luonnon ja sen moninaisuuden. Länsi ja Poiju ovatkin saaneet inspiraationsa mereltä. Syrjälä kertoo suunnitelmissaan ottavansa tarkasti huomioon millaista valoa valaisin tuottaa ja mihin valo suuntautuu. Muotoilulla voidaan ohjata valoa ja näin lisätä valaisimen kiinnostavuutta. Esimerkiksi Kaksi ja Kupoli valaisimen pöydälle suuntautuva valo kutsuu ihmiset pöydän ympärille.

laura-vare-sessak-valaisimien-suunnittelija-k-rauta

Laura Väre

”Tavoitteenani on luoda kauniita, pitkäikäisiä ja toimivia tuotteita.”

Laura Väreen suunnittelemat valaisimet Napa, Pisarat, Kielo, Lakki, Malja ja Laaka ovat selkeitä, kauniita ja monikäyttöisiä. Väre kertoo inspiroituvansa arkipäiväisistä asioista, ilmiöistä ja oivalluksista. Suunnittelijana Väre pyrkii haastamaan itsensä ja kehittämään pitkäkestoisia, arkeen sointuvia valaisimia. Valaisimet sopivatkin monenlaiseen tilaan ja niiden avulla voidaan luoda myös tyylikkäitä kokonaisuuksia.

Väre kertoo saaneensa inspiraationsa Pisarat ja Kielo-valaisimiin liikkuessaan koiransa kanssa luonnossa sateisena arkipäivänä. Pisarat valaisimen kuvun rei'itys kuvastaa sadetta ja jokainen reikä yksittäistä pisara, kun taas Kielo-valaisimen reunus on saanut muotonsa kielon kukasta. Lakki-valaisimeen Väre halusi tuoda mukaan ripauksen leikkisyyttä. Tyylikäs, hauska ja funktionaalinen valaisin sopii työ- tai yöpöydän viereen tai olohuoneeseen tuomaan kohdevaloa.

Väreen Laaka ja Malja-valaisimet muodostuvat lasista ja metallista, jotka keskenään luovat toisilleen kontrastin. Valaisimet ovat nykyaikaisia, mutta huokuvat samalla nostalgiaa ja näin sointuvat upeasti erilaisissa sisustustyyleissä.

jenni-inkeroinen-sessak-valaisimien-suunnittelija-k-rauta

sessak-lehmus-musta-valaisin-krauta-fiilis

Jenni Inkeroinen

”Olen kiinnostunut yksinkertaisista tavoista luoda kaunista ja kiinnostavaa ympäristöä. Valaisinta suunnitellessa mietin millaisen tunnelman se luo tilaan. Haluaisin, että kuka vaan voi saada niistä iloa ja tuntea tuotteet omakseen.”

Suomalaisuus näkyy Jenni Inkeroisen suunnittelemissa tuotteissa sillä, että luonto on läsnä. Joko materiaaleissa tai muotokielessä. Luonnonläheisyys näkyy myös Inkeroisen suunnittelemassa pelkistetyn tyylikkäässä Lehmus-valaisimessa. Valaisin on saanut inspiraationsa metsässä lehtien välistä siivilöityvästä valosta, joka heijastuu leikitellen lehdeltä lehdelle. Valaisimen valo pilkottaa lehtimäisen varjostimen väleistä luoden pehmeää, epäsuoraa valoa. Se sopii yhtä hyvin skandinaavisen rauhalliseen tilaan kuin runsaampaankin sisustukseen. Luonteva paikka Lehmus-valaisimelle on keittiön pöydän yllä tai olohuoneessa.

Inkeroinen sai idean Louhi-valaisimiin pöydällä makaavasta hyrrästä. Valaisimien epäsymmetrisyys herättävät mielenkiinnon. Inkeroisen Louhi pöytä ja riippuvalaisimissa karkea betoni tai marmori ja vaalea, sileä kupu luovat upean kontrastin. Louhi-valaisimien lasikuvut pehmentävät valon ja valaisimet säteilevät pehmeää valoa luoden kodikasta tunnelmaa. Lasikuvun ansiosta pehmeä valo leviää laajalle alueelle eikä vain alaspäin. Louhi-valaisin on parhaimmillaan pareittain tai aseteltuna ryhmään eri korkeuksille.

juho-pasila-sessak-valaisimien-suunnittelija-k-rauta

Juho Pasila

”Parhaat oivallukset syntyvät kokeilemalla – mukana on aina annos sattumaa.”

Suunnittelutyössä valaisimen käyttötarkoitus ohjaa muotoilua vuorovaikutuksessa materiaalin ja muodon kanssa, kertoo muotoilija Juho Pasila, joka on suunnitellut Selma-valaisimen. Porvoossa valmistuu kepeä ja hohdokas käsintehty valaisin, jonka sattuma ohjasi nykymuotoonsa. Metallisesta kattovalaisimesta tulikin kokeilujen jälkeen keraaminen. Vuonna 2015 esitelty herkästi pyöristetty Selma on yksi harvoista Suomessa suunnitteluista ja valmistetuista valaisimista. Tärkeintä onnistuneessa valaisimessa on Pasilan mielestä käytettävyys ja tarkoituksenmukaisuus.

Trendikkäimmät kattovalaisimet: Nyt otetaan tila haltuun

Tämän hetken trendikkäimmät ja upeimmat kattovalaisimet ovat kaikkea muuta kuin pelkästään valaisimia. Näillä valaisimilla haetaan huomio, avataan keskusteluja ja määritellään jopa kokonaisen huonetilan ilme ja tyyli.

trendikkaimmat-valaisimet-artikkeli-eglo-skoura

Upea ja näyttävä messingin värinen Eglo Skoura-riippuvalaisin lumoamaan kotisi sisustuksen.

trendikkaimmat-valaisimet-artikkeli-planet

BY RYDENS PLANET 66 -riippuvalaisin on trendikäs, jännittävä ja näyttävä valaisin, jonka näyttävät levyt tekevät Planetista todellisen katseenvangitsijan.

Mitä jos siirtäisit katseen pois katosta?Trendikkäimmät lattiavalaisimet ovat todellisia katseenvangitsijoita

trendikkaimmat-valaisimet-artikkeli-trio-cross

Lattiavalaisimet ovat erinomainen tuki kattovalaisimille ja auttavat luomaan tilaan erinomaisen valaistuksen. Mutta puhuttaessa ilmeestä ja sisustuksesta, trendikkäimmät lattiavalaisimet voivat parhaimmillaan haastaa kattovalaisimet katseenvangitsijoina. Oikein sijoteltuina ne antavat paitsi erinomaisesti valoa myös luovat tilaan upeaa tyyliä ja ilmettä.

trendikkaimmat-valaisimet-artikkeli-trio-oakland

Trendikkäimmät pöytävalaisimet

trendikkaimmat-valaisimet-artikkeli-ledvance

Pöytävalaisimet tarjoavat valoa esimerkiksi lukupöydälle, mutta samalla ne täydentävät huoneen ilmettä. Tämän hetken trendikkäimmät pöytävalaisimet ovat linjoiltaa selkeitä ja tyyliltään yksinkertaisia, joten niillä tuo paitsi valoa tilaan myös tyyliä ja yksityiskohtaisuutta.

Puusisustus näkyy nyt myös valaisimissa

trendikkaimmat-valaisimet-artikkeli-puuvalaisin

Jo pidemmän aikaa tasaisesti suosiotaan kasvattanut puusisustaminen alkaa nyt näkyä myös valaisimissa. Näillä upeilla puuvalaisimilla täydennät kotisi puusisustusta tai tuot puun luonnollisesti osaksi kotisi ilmettä.

K-Rauta-hero-banner

Tutustu loistavaan valaisinvalikoimaamme

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje