K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Toteuta itsellesi toimiva työhuone

Kotona työskentely sujuu paremmin työpisteellä kuin ruokapöydän äärellä. Rakenna oma työhuone vaikka vaatekomeroon tai olohuoneen nurkkaan. Katso kekseliäät ja toimivat ratkaisut!

3 x työhuoneen paikka

1. Portaiden alle jäävä tila jää usein hyödyntämättä. Toimiva kotitoimisto on helppo rakentaa rappusien alle jäävää tilaa myötäillen. Yksinkertaisimmillaan voit koota tilaan työpisteen pukkijaloista ja pöytätasosta, jolloin pöytä on helppo siirtää tarvittaessa syrjään.

2. Pois silmistä, pois mielestä. Hyvä työhuoneen paikka voi löytyä vaatekaapista. Kun suljet ovet, saat keskeneräiset työt ja tarvikkeet näppärästi pois näkyviltä. Oven saranat kannattaa vaihtaa yliaukeaviin. Näin ovet aukeavat reilusti, mikä helpottaa työskentelyä.

3. Vaatehuoneeseen rakennetun kotitoimiston etuna on se, että oven saa tarvittaessa kiinni. Raivaa riittävästi leveyttä työtasolle, joka voi yltää seinästä seinään. Jos luonnonvaloa ei ole, suunnittele valaistus huolella. Valitse pöytävalaisin, jonka asentoa tai valon voimakkuutta voi säätää.

Kirjahyllystä työpöytä

Valjasta olohuoneen kirjahylly hyötykäyttöön. Lisää työtasoksi muita syvempi levy ja käteviä säilytyslokerikkoja työtarvikkeita varten. Tee tulostimelle ulosvedettävä hylly mdf-levystä ja liukukiskosta. Muista myös työhuoneen sisustus! Cello Cilla -vaaterekki toimii kevyenä tilanjakajana. Tee siitä siirrettävä viherseinä kokoamalla kasveja yhteen.

Vinkki: Kiinnitä jokaiselle perheenjäsenelle seinälokero, niin oma kone löytyy käden käänteessä.

Suljettava kotitoimisto

Jos tilaa on niukasti, hyvä ratkaisu on seinään kiinnitetty, nostettava työpöytä. Kiinni ollessaan pöytä näyttää seinäkaapilta, eikä se vie juurikaan tilaa. Lisäksi paperit ja tarpeelliset tavarat pysyvät työpäivän päätyttyä piilossa kannen takana.

Katso nostettavan työpöydän ohje

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

DIY: pöytä liimapuulevystä

DIY: tilanjakaja ja sermi

Ohje: hyllyn kiinnitys