K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ulkoverhous ja lisäeristys: Katso kolme eri vaihtoehtoa

Julkisivuremontin yhteydessä on hyvä tehdä sekä uusi ulkoverhous että lisäeristys. Katso kolme erilaista vaihtoehtoa ulkoverhouksen sekä lisäeristyksen tekoon ja katso esimerkkihinnat.

Ulkoverhouspaneeleita on saatavilla useissa eri profiileissa, leveyksissä ja valmiusasteissa. Ulkoverhouspaneelien erilaisilla ominaisuuksilla vaikutat paitsi kotisi julkisivun ulkonäköön myös julkisivun kestävyyteen.

Näin valitset sopivat ulkoverhouspaneelit

On tärkeää tietää, mitä eroa erilaisilla ulkoverhouspaneeleilla on, sillä ulkoverhouksia on saatavilla useissa eri valmiusasteissa ja useissa eri profiileissa sekä leveyksissä, millä vaikutat julkisivusi ulkonäköön. Ulkoverhouspaneelit voi valita haluamaasi sävyyn pohjamaalattuna, kertaalleen pohja- ja pintamaalattuna, eli välimaalattuna, tai täysin valmiiksi maalattuna. Mitä valmiimpi tuote on, sitä vähemmän maalaustyötä jää työmaalle. Värisävyinä ulkoverhouksissa sinulla on valittavana lukuisat määrät eri sävyjä ulkomaalien värikartaoista.

ulkoverhous-ja-lisaeristys-k-rauta-artikkeli

Pohjamaalattu ulkoverhouspaneeli

Pohjamaalaus suojaa julkisivua rakentamisen ajan, mutta suositeltavaa on, että pohjamaalattu ulkoverhouspaneeli maalataan vielä kahteen kertaan asennuksen jälkeen. Ensimmäinen pintamaalaus suositellaan tehtävän heti asentamisen jälkeen ja toinen kerta vuoden sisään asennuksesta.

Välimaalattu ulkoverhouspaneeli

Välimaalattu ulkoverhous on rakentamisessa vakiintunut termi, millä tarkoitetaan teollisesti kertaalleen pohja- ja pintamaalattua ulkoverhousta. Välimaalattu ulkoverhous antaa pintamaalaukselle asentamisen jälkeen hieman enemmän aikaa kuin pohjamaalatussa ulkoverhouspaneelissa. Näin viimeisen pintamaalauksen voi suorittaa vuoden sisällä asentamisesta.

Välimaalatun ulkoverhouksen etuja asiakkaalle

Välimaalattu ulkoverhous antaa tyylikkään julkisivun rakennukselle jo rakennusvaiheessa ja sinulla on mahdollisuus valita useista eri profiileista sekä leveyksistä juuri kohteeseesi soveltuva ulkoverhous. Sopivan sävyn voit valita useista eri ulkomaalisävykartoista, joten löydät varmasti sinulle sopivan sävyn.

Välimaalattu ulkoverhouspaneeli nopeuttaa ja helpottaa tekemistä työmaalla, kun yksi maalauskerta jää pois. Viimeinen maalauskerta kuluttaa vähemmän maalia, kun paneelille on jo tehty yksi pintamaalaus, koska kertaalleen pintamaalattu paneeli ei ime samalla tavalla maalia kuin puhdas puupinta tai pohjamalaattu pinta. Teollinen maalaus mahdollistaa myös entistä tasalaatuisemman lopputuloksen, kun tuote on valmistettu vakioiduissa olosuhteissa.

välimaalatut ulkoverhoukset myydään sovittuna sävynä K-Raudoista. Ota siis yhteyttä lähimpään myymälään.

Täysin valmiiksi maalattu ulkoverhouspaneeli

Ulkoverhouksen voi valita myös täysin valmiiksi maalattuna jolloin työmaalle ei jää kuin sahauspäiden maalaus. Sahauspäät tulee aina maalata ulkoverhousta asentaessa ettei vesi pääse tätä kautta imeytymään puuhun.

Valmiiksi maalattu ulkoverhous kannattaa valita piilonnaulattavalla profiililla, jolloin naulankannat eivät riko valmista pintaa. Piilonaulaus parantaa julkisivun säänkestävyyttä, kun maalipintaa ei rikota enää kiinnittämällä paneelia laudan päältä. Tällöin vesi ei pääse imeytymään lautaan naulausrei'istä kun ne jää pontin alle piiloon.

Täysin valmiiksi maalattuja ja piilokiinnitettäviä ulkoverhouspaneeleita on saatavilla K-Raudoista tilaustuotteena.

Valmiiksi maalatun ulkoverhouksen etuja

Valmiiksi maalattu ulkoverhous nopeuttaa ja helpottaa urakkaa, kun maalauskerrat jäävät pois työmaalta. Teollinen maalaus mahdollistaa sen, että ulkoverhouspaneeleiden maalipinta on entistä tasalaatuisempi, kun tuote on valmistettu vakioiduissa olosuhteissa.

Kun lasketaan työmaalla maalauksen työkustannukset sekä materiaalit, valmiiksi maalatun ja pohjamaalatun ulkoverhouksen neliöhintojen erot eivät ole enää kovinkaan merkittäviä. Valmiiksi maalattu ulkoverhous on siis erinomainen ratkaisu, jos haluaa sijoittaa ulkoverhoukseen hieman enemmän rahaa ja huomattavasti vähemmän työaikaa.

Kysy valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita lähimmästä K-Raudasta.

Esimerkkejä ulkoverhouksen hinnoista

Suuntaa antaviin neliöhintoihin on laskettu mukaan tuulensuojaeristeet, koolaus 22x100 laudalla ja ulkoverhouspaneeli.

Pohjamaalattu ulkoverhous, noin 41€/m2

Pohjamaalaus suojaa julkisivua rakentamisen ajan ja se suositellaan maalattavaksi vielä kahteen kertaan asennuksen jälkeen. Ensimmäinen pintamaalaus suositellaan tehtäväksi heti asentamisen jälkeen, ja toinen kerta vuoden sisällä asennuksesta.

Pohjamaalattu ulkoverhouspaneeli valkoinen UTV 23 x 145 mm. Menekki 7,41 m/m2. n. 1,85/m

Tuulensuojaeriste 50x1200x1800 mm. 26,-/m2: Paroc Cortex tai Isover Facade

Välimaalattu ulkoverhous, noin 46€/m2

Välimaalattu ulkoverhous antaa pintamaalaukselle asentamisen jälkeen hieman enemmän aikaa, ja pintamaalauksen voi tehdä vuoden sisällä asentamisesta. Sävytys onnistuu valitsemallasi ulkomaalisävyllä.

Välimaalattu ulkoverhouspaneeli sävytetty UTV 23x145 Menekki 7,41 m/m2. n. 2,55/m

Tuulensuojaeriste 50x1200x1800 mm. 26,-/m2: Paroc Cortex tai Isover Facade

Valmiiksi maalattu ulkoverhous, noin 53€/m2

Tilaustuotteena on saatavana myös täysin valmiiksi maalattu, piilokiinnitettävä ulkoverhous. Valittavana on useita eri sävyjä. Asentamisen jälkeen maalataan vain sahauspäät.

Valmiiksi maalattu ulkoverhouspaneeli Topcoat 22 x 147 mm Menekki 7,69 m/m2. n. 3,35/m.

Tuulensuojaeriste 50x1200x1800 mm. 26,-/m2: Paroc Cortex tai Isover Facade

Muista lisäeristys

Mikäli vanhat eristeet ovat huonokuntoisia kannattaa ne vaihtaa samalla uusiin, näin varmistetaan hyvä ja toimiva lopputulos. Vanhan tilalle voit asentaa esim. Isover Premium 33 tai Paroc eXtra -eristeen, eristepaksuus suunnitelmasi mukaan.

Premium 33 ja Paroc eXtra, sekä muut allakuvattuihin seinärakenteisiin liittyvät tarvikkeet eivät ole mukana suuntaa antavissa neliöhinnoissa. Kysy tarpeidesi mukainen kokonaistarjous K-Rautasi myyjältä.