K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Lisäeristys ja lisäeristäminen: Katso kolme erilaista vaihtoehtoa

Päivitetty 07.02.2021

Onko edessä yläpohjan tai ulkoseinien lisäeristys uuteen tai vanhaan taloon? Tutustu kolmeen vaihtoehtoon ja valitse sopiva lisäeriste.

Yläpohjan lisälämmöneristys: Isover InsulSafe-puhallusvilla

lisaeristaminen-k-rauta-isover-puhallusvilla

Mikä on Isover InsulSafe?

Isover InsulSafe on uudis- ja remontointikohteisiin sopiva, eriste paksuutensa säilyttävä puhallusvilla. Ei tarjoa kasvualustaa homesienille. Eristeeseen ei ole lisätty kemikaaleja, kuten palonestoaineita.

Asennus

Yläpohjan mataliin reunaosiin asennettavilla tuulenohjaimilla varmistetaan, että puhallus villa ei estä ilmankiertoa. Levitä villaa puhalluskoneella tasavahvuinen kerros koko eristettävään tilaan. Vältä liikkumista eristeen päällä. Asennuksen voi tehdä itse tai teettää sertifioidulla Isover-urakoitsijalla. Levitetään puhalluskoneella, kysy lähimmästä K-Raudasta mahdollisuutta vuokrata kone.

Hyödyt

Merkittävä osa pientalon lämpöenergiasta haihtuu yläpohjan kautta. Puhallusvillalla eristäminen on helppoa, edullista ja nopeaa. Investointi maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa alentuneina lämmityskuluina. InsulSafen voit asentaa kaikkien eristemateriaalien päälle.

Tekniset tiedot:

  • talon yläpohjaan
  • yhteensopiva minkä tahansa vanhan eristemateriaalin kanssa
  • raaka-aineesta 85 % kierrätyslasia

Monipuoliseen lämmöneristykseen sekä ääni- ja paloeristykseen: Paroc Extra 100 -yleiseristelevy

lisaeristaminen-k-rauta-paroc-yleiseristelevy

Paroc Extra 100 -yleiseristelevy sopii ulkoseinien, yläpohjien ja rossipohjien lämmöneristykseen sekä väliseinien ja -pohjien äänen- ja paloeristykseen.

Mikä on Paroc Extra 100 -yleiseristelevy?

Paroc Extra 100 on pehmeä, kimmoisa ja jämäkkä kivivillasta valmistettu yleiseriste. Palamaton materiaali, erinomaiset lämmön- ja ääneneristävyys ominaisuudet.

Asennus

Leikkaa levyt sopivaan kokoon villaveitsellä (levyn tulee olla 2–5 mm eristettävää aluetta leveämpi). Aseta levyn reuna tiiviisti rakennetta vasten ja paina levy paikoilleen. Varmista veitsen terällä kokeilemalla, että levy on jokaisesta reunasta ja kulmista tiiviisti paikallaan.

Hyödyt

Kun remontoit vanhan talon huonosti eristetyt ulkoseinät, energiansäästö on merkittävä. Ulkopuolinen lisälämmöneristys kannattaa tehdä samalla, jos julkisivuverhous uusitaan. Ulkoseinät voi eristää myös sisäpuolelta huonetilojen remontoinnin yhteydessä.

Tekniset tiedot:

  • yleiseriste ulkoseiniin, ylä- ja rossipohjaan ja väliseiniin
  • helppo käsitellä ja leikata sopivaan kokoon
  • kotimainen Avainlipputuote

Julkisivurakenteiden tuulensuojaus ja lisäeristys: Isover Facade-50

lisaeristaminen-k-rauta-paroc-isover-facade

Isover Facade-50-tuulensuoja- ja eristelevy on tarkoitettu julkisivurakenteiden tuulensuojaus ja lisäeristyksen tekoon.

Mikä on Facade-50-tuulensuoja- ja eristelevy?

Facade-50 on tuulensuojapinnoitteella pinnoitettu eriste levy. Markkinoiden villaeristeistä paras lämmöneristysarvo. Läpäisee hyvin vesi höyryä eikä varastoi kosteutta. Lahoamaton ja hajuton materiaali, ei tarjoa homesienille otollista kasvualustaa.

Asennus:

Levy asennetaan tavanomaisen tuulensuojalevyn tavoin julkisivuseinän ulkopuolelle. Kiinnitä rakennuksen runkoon muuraus siteillä, naulauslevyillä tai -välikkeillä. Teippaa levyjen saumat Isover FacadeTape -saumausteipillä. Asennustyöt on tehtävä kuivalla säällä ja saumausteipin kiinnittyvyyden vuoksi ja alimmillaan -5°C:n lämpötilassa.

Hyödyt:

Voit toteuttaa julkisivuseinien lisäeristyksen ja tuulensuojauksen helposti ja nopeasti ulkoverhouksen uusinnan yhteydessä. Kun alkuperäiset villaeristeet ovat kunnossa, ne saa jättää paikalleen. Jos vaihdat vanhat eristeet, käytä saman valmistajan tuotetta, kuten Isover Premium 33-villaeristettä.

Tekniset tiedot:

  • suojaa rakennusta tuulelta ja kosteudelta
  • paloluokka A2
  • kotimainen Avainlipputuote

Lue lisää eristämisestä tai kysy lisää Remonttineuvonnasta

lisaeristaminen-k-rauta-artikkelikuva

Jos haluat lukea lisää lisäeristämisestä, lue asiantuntijamme vastaukset yleisimpiin lisäeristystä koskeviin kysymyksiin. Voit myös tututusta eri-ikäisten, eri vuosikymmeninä rakennettujen talojen lämmöneristysmateriaaleihin ja katsoa vinkit parempaan eristykseen sekä kolmeen eri tapaan tehdä ulkoverhous ja lisäeristys. Voit myös aina kysyä lisää lisäeristämisestä suoraan K-Raudan Remonttineuvonnasta.