K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Hybridilattia – Vinyylilankun ja laminaatin parhaat puolet yhdessä

Päivitetty 02.02.2023

Lapsiperheen suunnitelmat vaihtuivat lennosta, kun uusi lattiamateriaali löytyi rautakauppareissulla. Hybridilattia yhdistää vinyylilankun sekä laminaatin parhaat puolet. Tutustu hybridilattiaan ja katso, miten lapsiperheen lattiaremontti toteutettiin.

Laminaattilattia oli kelpo kunnossa, kun helsinkiläiset Aino Piipari ja Antti Paakki tekivät kaupat vuonna 2011 valmistuneesta erillistalosta. Lattian punaruskea väri ei kuitenkaan miellyttänyt pariskunnan silmää. Haaveissa siinteli reilusti vaaleampi värisävy, joka toisi kotiin valoa ja tilan tuntua.

Uuden lattian tuli olla kaunis, kestävä ja käytännöllinen

Aino ja Antti päättivät, että laminaatin on aika lähteä. He alkoivat etsiä lattiamateriaalia, joka olisi paitsi kaunis, myös käytännöllinen. Perheeseen kuuluu 2-vuotias Anton, 6-vuotias Aimi ja jackrusselinterrieri Morris, joten uuden lattian tulisi kestää palikoiden putoilua ja kynsien rapinaa.

Hybridilattia tuli yllätyksenä

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-fiilis-4

Aluksi Aino ja Antti harkitsivat laminaatti- tai vinyylilankkulattiaa. Mieli kuitenkin muuttui, kun pariskunta hypisteli K-Raudassa hybridilattian mallipalaa. ”Siinä yhdistyivät molempien lattiamateriaalien hyvät puolet: vinyylilankun kosteudenkestävyys ja laminaatin puumainen tuntu”, Aino summaa.

Hybridilattiasta löytyi täydellinen vaihtoehto – Ekologisuus oli piste i:n päälle

Hybridilattia-valikoimasta löytyi myös se täydellinen kylmänvalkoinen sävy, jota Aino oli metsästänyt. Lattiaksi valikoitui Cello hybridilattia Tammi Stratos. Tärkeää oli sekin, ettei lattia olisi liian kova tai liukas, sillä Aatos ja Aimi juoksentelevat sisällä sukat jalassa. Pisteenä i:n päällä oli ekologisuus. Hybridilattia on hiiletön, ja Aino suosii ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja aina, kun vain mahdollista.

Uusi hybridilattia on täydellinen lapsiperheen kotiin

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-fiilis-3

Nyt talon avonaisessa alakerrassa on tuliterä hybridilattia keittiötä myöten. Materiaali on helppohoitoinen ja vedenkestävä, joten se sopii keittiöön mainiosti. Vaalea värimaailma luo tilaan yhtenäisyyttä, ja valkoinen avokeittiö yhdistyy muuhun tilaan aiempaa paremmin.

Materiaali tuntuu Ainon mielestä jalan alla miellyttävältä, lämpöiseltäkin. ”Lattian vaaleus ja kuvioinnin puun syyt tuovat tilaan kodikkuutta. Se luo kauniin pohjan, jonka päälle on kiva lähteä sisustamaan”, Aino sanoo.

Mikä ihmeen hybridilattia?

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-fiilis-2

Hybridilattian ainutlaatuinen koostumus syntyy siten, että perinteiseen laminaattiin verrattuna puukuidut silputaan tuotantoprosessissa pienemmäksi ja sidosaineena käytetään orgaanisia, luonnollisia sidosaineita. Hybridilattia on turvallinen valinta. Siitä kertoo tuotteelle myönnetty M1-luokitusmerkki, joka kertoo, että tuote on hajuton ja päästötön M1-vaatimusten mukaisesti eikä siitä aiheudu terveydellistä haittaa asennettaessa eikä käytössä.

Hybridilattia yhdistää laminaatin puupohjaisuuden ja vinyylilankun vedenkestävyyden. Sen vuoksi materiaali sopii kodin kuivien tilojen lisäksi myös eteiseen ja keittiöön. Lattia on kulutusta kestävä ja helppohoitoinen. Lattia puhdistetaan mikrokuituliinalla varustetulla monitoimimopilla pyyhkimällä ja käyttämällä tarvittaessa pesuaineliuosta pesuaineen annosteluohjetta noudattaen.

Hybridilattia on hiilineutraali

Hybridilattian materiaali on hiilineutraali, eli sen valmistaminen vapauttaa hiiltä ilmakehään vähemmän kuin siihen käytettävän puun kasvaminen sitoo hiiltä. Valmistuksessa käytetään orgaanisia liimoja, joten tuotteessa ei ole PVC:tä. Tutustu hybridilattioiden valikoimaan tästä.

Miksi valita hybridilattia? Nämä asiat ratkaisivat ostopäätöksen:

  • Kestävyys: Hybridilattia sopii täydellisesti lapsi- ja koiraperheeseen.
  • Ympäristöystävällisyys: Hybridilattia on hiilineutaraali
  • Ulkonäkö: Hybridilaittoiden valikoimasta löytyi kaunis vaalea sävy, joka mukailee aidon puulattian tunnelmaa kuvioillaan."

Näin asennat hybridilattian

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-vaihe-1

Tarkista, että lankun alla on PROF-askeläänieristettä.

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-vaihe-2

Mittaa vaadittavan lankun pituus.

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-vaihe-3

Leikkaa lankku oikeaan mittaan laminaattileikkurilla.

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-vaihe-4

Aseta lankun pitkä sivu noin 45 asteen kulmassa jo asennettuun lankkuun. Käännä lankku varovasti painaen alas, jotta pontit kiinnittyvät toisiinsa. Napauta varovasti lankkujen lyhyet sivut kiinni toisiinsa vasaralla.

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-vaihe-5

Napauta vasaralla lyöntikapulaa, jotta pontit lukittuvat ja lattiasta tulee vesitiivis.

Kaipaatko lisää apua lattiaremonttiin?

hybridilattia-k-rauta-artikkeli-lopputulos

Kaipaisitko lisää ohjeita lattiaremontin tekoon tai apua materiaalien löytämisessä? Kysy lisää lattiaremontista K-Raudan Remonttineuvonnasta tai lähimmästä myymälästä.

Katso myös:

Parketti, laminaatti, vinyyli, laatta – näin valitset oikean lattian

DIY: Trendikäs betonilattia Weber-tuotteilla

Lisää vinkkejä kodin remontointiin

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin