K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Van Gogh -tapettimallisto puhkesi kukkaan

Päivitetty 26.05.2023

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää loi kauniin Kukkiva mieli -moodboardin yhdistelemällä aitoja kukkia K-Raudan upeaan Van Gogh -tapettisarjaan. Tutustu upeaan mallistoon sekä Kreetan teokseen ja herätä kotisi seinät eloon upealla kukkaloistolla.

Tapettitrendeissä näkyvät nyt vahvat värit, kuosit, kontrastit ja rosoisuus. Tapettitrendien ehdottomaan eturiviin nouseekin vain K-Raudassa myynnissä oleva Van Gogh -tapettimallisto, jonka inspiroimana Valokuvaaja Kreetta Järvenpää loi upean Kukkiva mieli moodboardin. Kreetan teoksessa upeat kukkakuosit yhdistyvät aitoihin kukkiin ja luovat henkeäsalpaavan kukkaloiston, joka herättää varmasti jokaisen kodin eloon.

van-gogh-k-rauta-ak4

van-gogh-k-rauta-ak1

Van Gogh -malliston näyttäviä kukkakuoseja: 

van-gogh-tapettimallisto-puhkesi-kukkaan-krauta-ak

Näin Kreetta Järvenpää loi upean Kukkiva mieli moodboardin

Kreetta loi Kukkiva mieli moodboardin Van Gogh -tapettisarjan sekä kukkien innoittamana, mutta inspiraatio syttyi yllättävästä elementistä.

  • Teoksen tärkein elementti on vihreäpohjainen ja isokukallinen tapetti. Jostain kumman syystä minua alkoi kovin kiehtomaan täyteläinen vihreä väri ja punertavat yksityiskohdat. Tämä väriyhdistelmä ei ole laisinkaan tyypillistä minulle.

Van Goghin tyylillä voimakas vaikutus

Kreetta ei voinut välttää Van Goghin vaikutusta omaan tarinaansa. Van Gogh -tapeteista löytyvät voimakkaat siveltimen vedot tekivät Kreettaan vaikutuksen.

  • Kun taiteilija tekee työtään, hän paljastaa joka kerta palan omasta sielustaan. Se tekee tämän ammatin aika haastavaksi ja tekijän haavoittuvaksi. Mehän katsomme maailmaa taiteilijan silmin, kun katsomme hänen teoksiaan. Onko maailma, jota hän kuvaa, todellinen, mielensisäinen vai niiden yhdistelmä?

Kreetan mukaan taiteilija tekee usein työnsä hänelle tärkeästä asiasta. Siksi Kukkiva mieli -moodboardin tarina onkin tällä kertaa enemmän ajatus.

  • Se on ajatus avoimesta ja uusia asioita pursuavasta mielestä. Kun olet avoin maailmalle, koet ja näet enemmän.

van-gogh-k-rauta-ak2a

van-gogh-k-rauta-ak2b

Van Gogh -tapettimalliston avulla voit luoda kotiisi upean tunnelman

Kukkivan mielen tyyli ja tunnelma ovat kuin aamu Etelä-Ranskassa

Kukkiva mieli on tyyliltään runsas ja kerroksellinen. Erityisen kauniin siitä tekee värit, muodot ja vapaa sommittelu. Vaikka Kreetta rakastaakin yhdistellä runsautta kukissa, on samaan aikaan yksinkertaisella Ikebana-tyylisellä kukkatyöllä myös paikka taiteilijan sydämessä.

van-gogh-k-rauta-ak3

Kukkiva mieli -teoksen tunnelma kuljettaa katsojan etelä-ranskalaiseen aamuun

Tunnelmaltaan Kukkiva mieli kuljettaa katsojan eteläranskalaiseen kesäaamuun ja vanhaan kivivillaan, jossa valoisat huoneet täyttyvät vihreän, burgundin, palaneen oranssin ja aprikoosin sävyistä.

  • Ilmassa leijuu kukkien tuoksu ja kukkameri levittäyy talon pöydille. Terassille vievät vanhat ikkunalliset ulko-ovet ovat auki ja niiden valkoiset pellavaiset verhot heiluvat lempeässä tuulessa. Ulkona puutarha kukkineen on heräilemässä uuteen päivään ja kivilattiaisen keittiön liedeltä kuuluu espressopannun lupaava laulu. Se on sellaisen hetken tunnelma, jolloin ei tarvitse olla mitään muuta kuin juuri se, mitä nyt on. Haaveilu liittyy myös aikaisemmin mainitsemaani avoimeen mieleen ja uskoon siitä, että haaveet voivat toteutua.

Kun katsoo Kreetan luomaa moodboardia ja arvioi sen synnyttämää tunnetta, on syytä kysyä, minkälaisen tunteen katsojassa Kreetta tahtoo Kukkivalla mielellä synnyttää? Vastaus on yksinkertainen ja kaunis.

  • Hymyn.

Kreetan vinkit kukkien hyödyntämiseen sisustuksessa

van-gogh-k-rauta-ak4

Kreetta käyttää kukkia niin kotinsa kuin työhuoneensakin sisustamiseen, sillä ne luovat tilaan tunnelmaa. Kreetalla on antaa yksi yksinkertainen vinkki jokaiselle, joka tahtoo hyödyntää kukkia oman kodin sisustamisessa.

  • Mene kukkakauppaan ja osta kukkia, joista pidät. Valitse kukka vaikka oman lempivärin mukaan tai niin, että se sopii kodin interiööriin. En pidä trendien seuraamista tärkeänä. Tärkeintä on kodin viihtyvyys. Seuraavalla kerralla olet jo paljon viisaampi kun tiedät, mitä maljakoita sinulla on ja miltä ensimmäiset kukat näyttivät kodissasi. Sisustaminen ei saisi mielestäni olla liian vakavaa.

Uudenlaisen sisustustyylin luominen kotiin pelkästään kukilla voi olla hankalaa, jos kodissa on jo vahva tyyli. Jos kuitenkin asut kodissa, jonka ilme on eleettömämpi, voi sitä sisustaa kukilla helpommin eri tyyliseksi.

  • Erityisesti pienemmässä mittakaavassa, kuten vaikkapa kattauksessa, kukilla pystyy luomaan paljonkin erilaisia tunnelmia.

Vaikka oman kotisi tyyli olisi kuinka omaperäinen tahansa, voi kukilla tuoda lisää syvyyttä ja tunnelmaa sisustukseen. Kreetta uskoo, että kukat sopivat kaikkiin sisustustyyleihin.

  • Jokaiseen tyyliin ja väriin löytyy varmasti sopiva kukka tai kukat.

Sopivia kukkia erilaisiin sisustustyyleihin

Kreetta uskoo erilaisten tyylien yhdistelyyn ja ekletismiin. Hän rakastaa kerroksellista tyyliä, joka syntyy koteihin eri vuosina ja vuosikymmeninä valikoituneista huonekaluista ja esineistä. Tärkeää onkin jokaisen kodin oma tyyli ja siellä vallitseva tunnelma.

  • Jos kodin tunnelmaan sisältyy niin sanottuja tyylirikkeitä, olkoon niin. Se on rikkautta nähdä asiat eri tavoin ja venyttää sääntöjä.

Jos haluat tukea oman kotisi sisustustyyliä kukilla, tässä ovat Kreetan vinkit erilaisiin sisustustyyleihin:

Moderni sisustustyyli:

Kokeile graafisen linjakkaita kukkia. Jos haluat luoda kontrastia ja hauskuutta, voit sujauttaa joukkoon jonkun aivan vastakkaisen tyylisen kukan.

Maalaisromanttinen sisustustyyli:

Käytä rohkeasti ruusuja ja rönsyjä.

Skandinaavinen sisustustyyli:

Vihreää ja vihreämpää, heinää meren rannalta.

Tapetti kuin maalaus

Taulun sijasta seinään sopii upeasti näyttävä pyöreä kuvatapetti, johon on koottu Van Goghin ikonisimmat kukat yhdeksi kukoistavaksi kimpuksi. Tapetin halkaisija 145 cm, koko ei ole muokattavissa. Tummapohjainen malli on tilattavissa omilla mitoilla.

van-gogh-tapettimallisto-puhkesi-kukkaan-krauta-ak-pyorea-kuvatapetti

Tapetoi väriloistoa kotiin 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje