K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Varsihiomakone Bosch GTR 55-255 + tarvikkeet

Päivitetty 16.11.2022

K-Raudan uudet työvälineet pääsevät ammattilaisten tiukkaan testiin kuukausittain. Maalausalan yrityksessä työskentelevä Keijo kokeili uutta Boschin varsihiomakonetta ja antoi arvionsa. "Tästä koneesta on iloa pitkään", toteaa Keijo. Katso mitä kaikkea laatikosta paljastui!

Pääsin tutustumaan Boschin varsihiomakoneeseen eri työmailla.

testitulos-varsihiomakone-bosch-tuotekuva-krauta

Ensiksi itse säilytyslaatikko. Laatikko on hyvän kokoinen ja kaikille pakettiin kuuluville osille oli selkeät paikat. Hiomapapereillekin löytyy oma pieni lokero.

Varsihiomakoneen kokoaminen oli erittäin helppoa

Väliosan putken voi jättää pois, niin mahtuu paremmin ahtaissakin paikoissa hiomaan. Imuriletkun asentaminen tuotti hieman päänvaivaa, koska meillä oli käytössä Makitan erilaisia imureita ja lisäosat oli jo päässeet joko hukkumaan tai sitten niitä ei vaan ollut sopivia kyseiseen varsihiomakoneeseen. Mutta siitäkin selvittiin teipin avulla ja päästiin kokeilemaan laitosta.

Lr+ -tasoitetut seinät oli hyvä hioa. Konetta käännellessä ei edes haukannut hiottavalta pinnalta liikaa tavaraa, vaan hionta jäljestä tuli tasainen. Nurkkiin pääsi käsiksi koneella myös, kunhan otti suulakkeesta pienen osan pois. Tosin ihan nurkan kitaan asti silläkään ei päässyt, mutta nurkat onkin tarkoitus käydä läpi jälkikäteen käsipaperilla.

Hieman karkeampaa pintaakin varsihiomakoneella pystyi hiomaan hyvin, kunhan vaihtoi karkeampaa paperia alle.

Mikrosementin hiomiseen käytettiin 240-paperia ja imuriin liitettynä hiomapinta jäi aikalailla pölyttömäksi.

Kaiken kaikkiaan kone vaikutti erittäin hyvältä. Lisäosiakin voi siihen ostaa, esimerkiksi väliputkea, jolloin pystyy maastakäsin hiomaan vähän korkeampiakin pintoja. Hinta ei ole paha ja uskon, että tästä koneesta on iloa pitkään.

Plussat:

  • muunneltavuus
  • laatikossa on kaikille omat selkeät paikat
  • pölytöntä hiontaa
  • piuhan saa imuriletkuun kiinni
  • hinta/laatu suhde

Miinukset:

  • Makitan imuriletkut eivät ainakaan suorilta käyneet koneeseen.

Testaaja: Keijo Vierelä, Maalaus Sutina Oy

Hanki kone K-Raudasta