K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: akkukäyttöinen Makita-varsi-imuri lisäosineen

Päivitetty 06.03.2024

Makitan valkoinen, akkukäyttöinen varsi-imuri testattiin lapsiperheen toimesta Varsinais-Suomessa sijaitsevassa omakotitalossa. Myös lapset pääsivät kokeilemaan imuria. Katso arvio Makitan imurista!

Olemme suurehko lapsiperhe Varsinais-Suomen Liedosta. Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista, neljä lasta ikähaarukassa 6−14 vuotta sekä kissa. Asumme kaksikerroksisessa omakotitalossa, jossa siivottavaa riittää. Minä sen enempää kuin miehenikään en ole erityisen innokas imuroimaan, joten helpotus sillä saralla on erittäin toivottua. Tähän asti imurointi on hoitunut keskuspölynimurillamme, joka vaatii aina letkun kaivamisen kaapista ja raahaamisen yläkertaan sekä sen vaihtelun ”pistokkeesta” toiseen sitä mukaan, kun etenee imuroimaan eri huoneita.

Saimme testiin Makita-varsi-imurin mallia DCL283ZWX1 18V LXT sekä lisäosina syklonivarustuksen ja akun latureineen helmikuussa. Tuotteet olivat varsin tervetulleita, sillä edellä mainituista syistä olemme jo pitkään harkinneet varsi-imurin hankkimista.

Tyylikäs ja laadukas

Tuotteen kokoaminen sujui varsin helposti ja akkukin latautui täyteen 45 minuutissa, mikä on varsin kohtuullinen aika. Tuotteessa oleva ripustuslenkki on kätevä – erillistä seinään kiinnitettävää telinettä ei tarvita, vaan imurin voi ripustaa mihin tahansa tarkoitukseen sopivaan koukkuun. Me sijoitimme imurin keittiön seinälle, josta löytyi sille sopiva ripustuskoukku. Makitan varsi-imuria kehtaa pitää esillä, sillä valkoinen imuri on ulkonäöltään tyylikäs eikä liian silmiinpistävä.

testitulos-makita-varsi-imuri-krauta-ak-imuri-keittiossa

Tyylikästä varsi-imuria kehtaa pitää esillä kotona.

Makita on miehelleni tuttu merkki työkalumaailmasta, joten osasimme odottaa imurilta laadukkuutta ja tehokkuutta. Nämä ominaisuudet tuotteesta löytyivätkin: varsi-imurin imuteho on hyvä, sitä on helppo käyttää, ja akun kesto oli riittävä vaikkapa koko kodin imurointiin. Myös mattojen imurointi sujui kätevästi.

testitulos-makita-varsi-imuri-krauta-ak-maton-imurointi-kaynnissa

Varsi-imurilla on ollut helppo imuroida myös mattoja.

Syklonivarustus kerää roskat

Erityisen miellyttävä ominaisuus on imurin pysyminen käynnissä ilman, että käynnistyspainiketta joutuu pitämään koko ajan pohjassa. Olen ystäväni luona testannut toisen valmistajan varsi-imuria, jossa tätä ominaisuutta ei ollut, vaan painiketta oli pidettävä pohjassa koko imuroinnin ajan. Makita-imurin voi säätää tilaan, jossa laita pysyy käynnissä itsestään. Tämä helpottaa käyttöä huomattavasti.

Lisäosana tullut syklonivarustus on varsin kätevä ominaisuus etenkin, kun perheessä on lapsia ja lattioilla siis usein runsaastikin erilaista roskaa. Syklonivarustus kerää roskat erilliseen säiliöön, joten ne eivät pääse tukkimaan imurin suodatinta – erittäin hyvä ominaisuus myös, kun on innokkaita pieniä imuroijia, jotka eivät aina niin tarkkaan katso, mitä imurin sisälle päätyy.

testitulos-makita-varsi-imuri-krauta-ak-sykloni-lisavaruste

Syklonivarustus kerää roskat, jolloin ne eivät tuki imurin suodatinta. Lapsiperhe arvostaa!

Ainut isompi miinus laitteessa liittyy sen imurointipäähän, joka on varsin pienikokoinen. Imurointi sujuisi ripeämmin, jos pää olisi pinta-alaltaan suurempi. Pienellä päällä toki pääsee imuroimaan ahtaatkin paikat, mutta hieman suurempi pää mahdollistaisi tehokkaamman imuroinnin esimerkiksi pikaisesti ruokailun jälkeen.

Parhaimmillaan keittiössä

Keittiö on meillä se huone, jossa varsi-imuria tulee käytettyä kaikkein eniten. Se sopii kuitenkin myös muiden huoneiden imurointiin – etenkin tilanteissa, joissa on tarve nopealle siivoukselle. Voisin kuvitella, että keväämmällä sille tulee runsaasti käyttöä myös ulkoa kulkeutuvien hiekanmurusten imurointiin eteisen lattialta.

Keittiön lisäksi imuria on käytetty meillä ahkerasti lastenhuoneessa. Lapset pitävät sen käytöstä ja voivat imuroida omat huoneensa itsenäisesti nyt, kun imuri on aina saatavilla ja sitä on helppo käyttää.

testitulos-makita-varsi-imuri-krauta-ak-lattian-imurointi-kaynnissa

Kuusivuotiaskin imuroi mielellään varsi-imurilla.

Imurointi on nyt mukavaa

Meillä Makitan varsi-imuri on korvannut keskuspölynimurin käytön päivittäisessä siivoamisessa. On niin paljon helpompi tarttua jo valmiiksi esillä olevaan johdottomaan laitteeseen kuin kaivaa massiivista letkua kaapista ja raahata sitä kerroksesta toiseen.

Imuroimme nyt selvästi useammin kuin aiemmin, vaikka suurempiin siivousrupeamiin vielä käytämmekin keskuspölynimuria. Sitä ei todellakaan tullut kaivettua esiin esimerkiksi keittiön lattian imurointia varten monta kertaa päivässä, mutta Makitan ansiosta ruokailujen jälkeiset sotkut on helppo siivota lattialta vaikka jokaisen aterian jälkeen. Enää imurointi ei ole inhokkikotityömme.

Plussat:

  • hyvä imuteho
  • tyylikäs ulkonäkö
  • helppokäyttöisyys (Käynnistyspainiketta ei tarvitse painaa koko imuroinnin ajan.)
  • ei liian kova imurointiääni
  • helppo ripustaa

Miinukset:

  • turhan pieni imurointipää

Osta näppärä siivouspaketti omaksi K-Raudasta: 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin