K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Laikkaleikkuri Makita DCE090ZX1 2x18V

Päivitetty 28.04.2022

Ammattilaiset testaavat kuukausittain K-Raudassa myynnissä olevia työkoneita. Näin Topi kertoo testaamastaan Makitan koneesta: "Meillä on käynnissä kerrostalon elementtiasennusurakka, joten kone pääsi heti kunnon testiin. Laikkaleikkurilla leikattiin betonia ja terästä." Katso huomiot koneesta!

tuotetesti-makita-laikkaleikkuri-k-rauta-tuotekuva

Testattavaksi tuotteeksi saimme Makita DCE090ZX1 2X18V -laikkaleikkurin, tuplalaturin ja kaksi 5,0 Ah -akkua sekä timanttikatkaisulaikan.

Makitan laikkaleikkurin käyttöönotto:

Laikkaleikkurin käyttöönotto oli helppoa. Terä oli helppo laittaa paikalleen mukana tulevan avaimen ja teränlukitus painikkeen avulla.

tuotetesti-makita-laikkaleikkuri-k-rauta-testissa-lahikuvat

Akut latautuivat nopeasti tuplalaturilla ja koneessa itsessäänkin on näyttö, josta näkee paljon akuissa on virtaa jäljellä. Myös työvalo löytyy terän läheltä ja sille on erillinen katkaisija.

Ensituntumalta leikkuri vaikuttaa jämäkältä ja helposti käsiteltävältä. Painoa koneella noin 6 kg riippuen käytettävien akkujen koosta. Terä pysähtyy todella nopeasti sen jälkeen kun vapauttaa kytkimen, mikä on hyvä asia työturvallisuuden kannalta.

Betonin leikkaaminen:

Testasimme leikata Makitan laikkaleikkurilla kerrostalon ontelokentän betonia joka on todella kovaa. Terä leikkasi betonia lähes yhtä hyvin kuin polttomoottori käyttöiset sahat, mutta akut eivät kestäneet kovin kauan. Testatessa ulkona oli -15 astetta pakkasta, joten se varmasti vaikutti akkujen kestoon. Laikkaleikkuri on varmasti hyvä hankinta jos tarvitsee leikata pehmempiä materiaaleja, kuten harkkoja, tiiliä tai pihakiviä.

tuotetesti-makita-laikkaleikkuri-k-rauta-testissa

Raudan leikkaaminen:

Leikkasimme laikkaleikkurilla poikki 16mm harjateräksiä. Leikkuri soveltuu raudankin leikkaamiseen hyvin, kunhan terä on laadukas.

Yhteenveto Makitan laikkaleikkurista:

Makitan laikkaleikkuri on varmasti hyvä hankinta semmoiselle, joka leikkaa enimmäkseen pehmeää materiaalia. Tarvittaessa sillä pystyy leikkaamaan myös kovempaa betonia ja rautaa, mutta se ei ole niihin töihin ihan paras vaihtoehto juurikin akun keston takia.

Kaikin puolin ihan hyvän tuntuinen myös tuo Makitan timanttilaikka. Jonkun verran sillä ollaan nyt sahattu ja vieläkin hyvin leikkaa betonia eikä ole hirveästi kulunut.

Testaaja: Topi Tolonen, Tolmak Oy