K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Lattiapesuri Nilfisk Combi Washer

Kuluttajat testaavat kuukausittain K-Raudassa myynnissä olevia työvälineitä. Tällä kertaa kuivaa ja märkää likaa imevä Nilfiskin lattiapesuri pääsi testiin lapsiperheessä erilaisilla lattiapinnoilla. Katso testaajan perusteellinen raportti tuotteesta!

Olin jo pidempään harkinnut ostavani laitteen, joka pystyisi hoitamaan samaan aikaan sekä kuivien että märkien roskien siivoamisen lattialta. Lapsiperheessä usein varsinkin ruokailussa sattuu ja tapahtuu siten, että lattialla on maitoa, mehua tai muuta märkää sekä leivänmurusia tai muuta kuivaa roskaa. Samoin eteisen lattialle tyhjennetään lenkkareista hiekanmurusia tai välillä varotaan kumppareista valunutta vesilätäkköä. Pääsin testaamaan Nilfiskin Combi Washer lattiapesuria, joka hoitaa hommansa varsin mallikkaasti.

Alkuvaikutelma ja paketin sisältö

Saamani testipaketti sisälsi itse pesurin lisäksi extrana neljä pullollista pesuainetta (yleispesuaine, desinfioiva pesuaine sekä omat pesuaineensa laatta- ja puulattialle) ja kuluvien osien vaihto-osat.

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-tuotetestin-pakkaus-ja-pesuri

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-pesuaineet

Kun paketin avasi, ensimmäisenä edessä oli pesurin kasaaminen, eli varsi kiinnitettiin ruuvilla pesurin runkoon. Tämän jälkeen laite olikin käyttövalmis, sillä akun sijaan laite toimii suoraan verkkovirralla. Itse olen tottunut akulliseen varsi-imuriin, joten siihen nähden johdollinen versio tuntui hieman hankalalta käyttää ja johto tuntui olevan koko ajan tiellä. Johdon pituus on 7 metriä, joten johdosta huolimatta laitteen toimintasäde on melko suuri. Kun laitetta käytti useamman kerran, oppi mihin suuntaan kannattaa edetä siten että johto ei tule tielle. Laitteen mukana tulevat käyttöohjeet olivat mielestäni suoraan sanottuna huonot. Ohjeet koostuivat pelkästään kuvista eikä mukana ollut mitään kirjallisia ohjeita. Kyllähän niillä alkuun pääsi, mutta monta kysymystä jäi itselleni avoimeksi ja niihin pyysin lisätietoja K-Raudasta. Mainitsen tässä jutussa myöhemmin K-Raudasta saamani lisäohjeet. Googlettelin ohjeistusta myös netistä ja sieltä löysin tällaisen ohjevideon, jonka jokaisen ostajan kannattaa katsoa: https://youtu.be/7IHgZ4Ob75c

Yleinen toimintaperiaate

Nilfisk Combi Washeria voi käyttää joko kuin normaalia imuria tai lattiapesurina. Laite on tarkoitettu kovapuisten pintojen eli laminaatti-, laatta-, tiili-, vinyyli- tai linoleumilattioiden perinpohjaiseen puhdistamiseen.

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-pesuri-kaytossa

Laitteen pesuharjassa on pehmoisten harjasten lisäksi kovempia harjaksia, jotka auttavat pinttyneen lian poistamisessa. Mikäli haluaa käyttää pesutoimintoa, täytetään laitteen takana oleva puhdasvesisäiliö merkkiin asti vedellä (max. 60 asteisella) ja lisätään 30 ml pesuainetta. Laitetta voi halutessaan käyttää myös ilman pesuainetta. Ensimmäisellä käyttökerralla täytin vesisäiliön ensin ja aioin sitten lisätä pesuaineen. Totesin kuitenkin, että puhdasvesisäiliö ei muotoilunsa vuoksi pysy itsekseen pystyssä pöydällä, joten pesuainepullo täytyy olla avattuna valmiiksi, siten että pesuaineen saa kaadettua suoraan toisella kädellä säiliöön. Pieni yksityiskohta, mutta törmäsin jokaisella käyttökerralla samaan asiaan. Sekä puhdasvesisäiliö että likavesisäiliö avautuvat laitteesta napista painamalla, mutta eivät välittömästi irtoa laitteesta vaan säiliöt irrotetaan käsin. Tämä on hyvä asia, erityisesti, jos perheessä on napin painamisesta innostuneita taaperoita. Puhdasvesisäiliön kiinnittämisen jälkeen laite kytketään verkkovirtaan ja siivous voi alkaa.

Itselleni herkkäkuuloisena Combi Washerin huonoin puoli on sen kovaäänisyys. Imurointitoiminnallisuuden käyttäminen on suhteellisen hiljaista, mutta pesutoiminto pitää niin kovaa meteliä, että jouduin itse käyttämään kuulosuojaimia pestessäni lattiaa. Combi Washer tekee kuitenkin sen mitä lupaa, lattialta katoaa sekä kuivat että märät liat. Talossamme keittiössä, kodinhoitohuoneessa ja wc-tiloissa on laattalattia, eteisessä muovimatto ja muualla laminaatti. Keittiön isolaattaiselta laattalattialta Combi Washer siivosi kiitettävällä puhdistusteholla niin maidot kuin leivänmuruset, joitain pinttyneimpiä likakohtia piti kuitenkin pestä edestakaisin useampaan kertaan. Wc:ssä Combi Washerin pesusuulakkeen suuri koko aiheutti sen, että aivan joka nurkkaa en saanut sillä puhdistettua, mutta kokonaisuudessaan lattia puhdistui sielläkin mallikkaasti. Eteisen muovimatolta pienet kivet ja hiekanmuruset katosivat tehokkaasti. Tähän saakka meillä on ollut eteisessä varsi-imuri, jonka heikko puoli on ollut se, että märkää likaa ei ole sillä voinut siivota ja sen vuoksi eteisessä on ollut kuramatto. Nyt kokeilen kuitenkin poistaa kuramaton kokonaan tulevaksi talveksi ja pitää Combi Washeria eteisessä, sillä sen avulla saa helposti siivottua lattialta sekä märät että kuivat liat.

Nilfisk Combi Washerin paras puoli imuriin ja moppiin verrattuna on tietenkin se, että yhdellä kerralla saa lattiat siistiksi eikä ensin tarvitse imuroida ja sen jälkeen vielä mopata. Combi Washerin erinomaisuus pesutehossa perustuu siihen, että laite syöttää koko ajan puhdasta vettä lattialle, josta se imetään likavesisäiliöön. Eli toisin kuin mopatessa, jossa liikutellaan likaista vettä lattialla edestakaisin, Combi Washer käyttää pesuun aina puhdasta vettä. Vedensyötön saa joko jatkuvana päälle tai sitä voi annostella itse nappia painamalla. Ohjeistuksen mukaisesti yhdellä vesisäiliöllisellä saisi pestyä noin 60 neliötä mutta itse onnistuin käyttämään koko vesisäiliöllisen noin 20 neliön keittiön lattian pesemisessä. Laite imuroi käytetyn veden likavesisäilöön tehokkaasti eikä laattalattia jäänyt tällaisen reilummankaan vedenkäytön jälkeen lainehtimaan.

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-kaytto-ohjeet

Vedenkäyttöä ei ole ohjeistettu käyttöohjeessa ja siihen sain K-Raudalta tiedon, että vedensyöttö kannattaa katkaista aika ajoin, ettei vettä syötetä liikaa ja varsinkin laminaattilattiaa pestessä vedensyötön kanssa pitää olla tarkkana. Vedensyöttöön liittyen käyttöohjeessa on pesunaloituksessa maininta ”10 sek”, tämän tarkoituksen jouduin myös tarkistamaan K-Raudalta. Vastaukseksi sain, että vedensyötön pitää olla päällä 10 sekuntia ennen pesun aloittamista, että pesuharja kastuu kokonaisuudessaan. Samoin vedensyöttö kannattaa K-Raudan ohjeistuksen mukaan sammuttaa hieman ennen pesun lopettamista, että harja ehtii hieman kuivua.

Laitteen huolto

Kun pesu on suoritettu, on aika tyhjentää likavesisäiliö, joka on mielestäni tyydyttävin kohta Combi Washerin käytössä. Likavesisäiliön vesi oli jokaisen pesukerran jäljiltä harmaanruskeaa, vaikka lattia ei olisi edes näyttänyt näkyvästi likaiselta. Samaan likasäiliöön menee sekä kuivana imuroitu pöly että märkänä imuroitu vesi ja lika, joten huomasin, että likavesisäiliötä tyhjentäessä kannattaa hieman miettiä minne sen tyhjentää. Jos jatkuvasti tyhjentää likavesisäiliön hiekkoineen päivineen esimerkiksi lavuaariin, ovat putket varmasti tukossa hetken kuluttua.

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-tyhjennys

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-pesuri-auki

tuotetesti-lattiapesuri-nilfisk-combi-washer-k-rauta-pesurin-johdon-sailytys

Laitteen johdon säilytystä varten on varressa erilliset nupit, joiden ympärille johto kiedotaan, käytännön toteutus on hieman ”leluinen” mutta johto pysyy kuitenkin nupeissaan kiinni hyvin. Laitteen käyttämisen ja säiliöiden tyhjentämisen jälkeen on aika tehdä laitteen huoltopesu. Nilfisk Combi Washer asetetaan telakkaan, jonne on laitettu vettä (ja halutessaan hieman pesuainetta) ja laite käynnistetään noin puolen minuutin ajaksi, jolloin se vetää veden telakasta. Sain K-Raudalta ohjeen, että telakkapesu tulisi suorittaa jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä telakkapesu puhdistaa pesuharjan, suulakkeen sekä suulakkeen ja likavesisäiliön välisen yhdysputken. Tosin telakkapesunkin jälkeen, varsinkin pesuharjapäähän (ei itse pesuharjaan mutta muuhun osaan) jää likaa, joka täytyy manuaalisesti pyyhkäistä esimerkiksi talouspaperin palasella pois. Itse pesuharja puhdistuu hyvin tällä telakkapesulla. Laitteessa tulee mukana pieni ”veitsi”, jolla voi katkoa pesuharjaan mahdollisesti kiinnijääneet hiukset tms. siten että nekin saa irti pesuharjasta. Likavesisäiliön päällä on filtterit, jotka keräävät myös likaa, joten ne on hyvä puhdistaa myös.

Itse olin mieltänyt Combi Washerin varsi-imurin kaltaiseksi, siten että sillä voisi pestä tahran sieltä ja toisen täältä eri päivinä, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista, sillä pesuharja jää märäksi ja homehtuisi todennäköisesti koneen sisään. Jokaisen pesun jälkeen pesuharja ja muut kastuneet osat (eli lähinnä likasäiliön filtteri), pitää ottaa irti ja jättää kuivumaan vuorokaudeksi. Pesuharjalle on telakassa paikka, johon sen saa jätettyä kuivumaan mutta likavesisäiliön filtterit pitää irrottaa likavesisäiliöstä ja jättää esimerkiksi pöydälle kuivumaan. Pesuaineellinen vesi säilyy säiliössä K-Raudan mukaan viikon verran ja sitten se pitää vaihtaa.

Kaikenkaikkiaan Nilfisk Combi Washer tekee sen minkä lupaa eli pesee erinomaisesti lattian kaikenlaisesta liasta puhtaaksi yhdellä kerralla. Jatkossakin mieluummin pesen Combi Washerilla lattiat kerran viikkoon (vaikkakin sitten kuulosuojaimet päässä) kuin palaan imurin ja mopin pariin.

Osta lattiapesuri Nilfisk Combi Washer K-Raudasta

Siivoustarvikkeet, työvälineet ja vinkit K-Raudasta

K-Raudasta löydät myös lukuisia muita siivoustarvikkeita ja runsaasti erilaisia puhdistusaineita sekä lisäksi akkuimureita ja erilaisiin tarpeisiin sopivia märkä-kuivaimureita.

tyokalukoulu-logo-tyokalukuvassa-2-krauta

Työkaluvinkkiemme avulla löydät sopivat työvälineet erilaisiin kodin remontteihin. Ota haltuun kodin perustyövälineet, tutustu Työkalukouluumme! Remonttineuvonnastamme saat vastaukset kodin remontoinnin täsmäkysymyksiin, katso lisää ja lähetä oma kysymys tai soita!

Kiinnostaako sinua työvälineiden testaus? Seuraa K-Raudan Facebook-sivua, ilmoitamme siellä uusista avoinna olevista testihauista.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje