K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Makita mutterinväännin DTW300Z 18V

Päivitetty 28.04.2022

Haemme kuukausittain ammattilaisia testaamaan K-Raudassa myynnissä olevia työvälineitä. Tällä kertaa testaajaksi arvottiin Jami Quattroservices Oy:stä, joka testasi Makitan mutterinväännintä työmaalla erilaisissa hommissa ja myös auton renkaiden vaihdossa. Katso, mitä mieltä Jami oli koneesta!

Testattavaksi tuotteeksi sain Makitan mutterinvääntimen mallia DTW300Z 18V sekä pikalaturin ja 5Ah -akun. Työssäni tarvitsen mutterinväännintä lähes päivittäin. Yleisin käyttökohde työmaalla onkin johtoteiden rakentaminen, missä tarvitaan tehokasta ja akkukestoltaan hyvää konetta.

Mutterinvääntimen käyttöönotto

tuotetesti-makita-mutterinvaannin-k-rauta-pakkaus

tuotetesti-makita-mutterinvaannin-k-rauta-tuotekuva

Kone on suoraan käyttövalmis paketista. Akku latasi täyteen todella nopeasti suuresta kapasiteetistaan huolimatta. Ensituntumalta kone tuntuu todella laadukkaalta ja ammattimaiselta käteen. Kumipäällyste on hyvä otepinta sekä suojaa mahdollisilta iskuilta ja kolhuilta. Laturissa selkeät indikaattorit akun varaustasosta ja lisäksi valittavana useampi soittoääni ilmoittamaan akun täyttymisestä. Myös akussa itsessään on indikaattori varaustasosta.

Tuotetestaus työmaaolosuhteissa

tuotetesti-makita-mutterinvaannin-k-rauta-kone-kaytossa

Konetta kerkesin käyttämään todella paljon parin viikon aikana ja se roikkuikin mukanani joka paikkaan mukana tulleen koukun avulla.

Koneessa on todella paljon potkua ja jo yhdellä täydellä akulla pärjää todella pitkälle. Koneessa on myös neljä tehoaluetta ja muita asetuksia, mitkä selvisivät tarkemmin ohjekirjasta. Erityisen hyödylliseksi koin asetuksen, missä kone avaa tiukan pultin napakasti ja jatkaa hitaasti auki kiertämistä.

tuotetesti-makita-mutterinvaannin-k-rauta-lahikuva

Kone on todella kevyt ottaen huomioon ison vääntömomentin. Kiristäessä 330Nm ja avatessa jopa 580Nm. Tehokas kone todella nopeuttaa ja helpottaa työntekoa. Pienessä ja pippurisessa mutterinvääntimessä on kuitenkin yksi huono puoli, mistä en pitänyt; Hylsyn lukitus. Muutaman kerran hylsy jäi mutteriin tai pulttiin kiinni vetäessäni konetta ulospäin. Mielestäni tämä saisi olla hieman jämäkämpi varsinkin, kun hylsyjä joutuu irrottamaan karasta useita kertoja päivässä.

Yhteenveto Makitan mutterinvääntimestä

Makitan mutterinvääntimen avulla tuli asennettua kaapelihyllyjä, kiinnitettyä keskuksia, teräsrakenteiden rakentamista ja siitä oli apua jopa valaisinasennuksessa. Tämä kone on piristänyt huomattavasti työntekoani, koska siinä on huomattavasti enemmän tehoa edelliseen koneeseen verrattuna. Työtahti on nopeampi ja työt sujuvat joutuisammin. Totuttelua vaatii vielä koneen asetusten käyttö, sillä niitäkään ei vanhasta löydy. Koneen heikoin kohta on hylsyjen lukitusmekanismi. Se voisi olla hieman jämäkämpi, jotta hylsyt pysyisivät koneessa koko asennussuorituksen ajan.

Kaiken kaikkiaan tämä mutterinväännin on erinomainen työmaalle tai vaikka autotalliin. Oli nimittäin myös pakko bonuksena kokeilla miten tämä kone pärjää renkaan irroituksessa.

tuotetesti-makita-mutterinvaannin-k-rauta-renkaan-vaihto

tuotetesti-makita-mutterinvaannin-k-rauta-renkaan-vaihto-lahikuva

Tämä kone ei hyydy ja yhdessä 5Ah -akussa voimaa riittää vaikka useamman auton renkaan vaihtoon.

Testaaja: Jami Kokkinen, Quattroservices Oy

Sinua voisi kiinnostaa myös

makita-talvikampanja-2021-esitekansi-k-rauta-u

Selaa Makitan talvikampanja 2021 -esitettä!

Selaa Makitan tuotevalikoimaa

Katso lisää ammattilaisten testaamia koneita sekä asiantuntija-artikkeleita.

Tilaa ammattilaisten uutiskirje suoraan sähköpostiisi! Saat tietoa uusimmista testihauista, uutuuksista ja ajankohtaisista ammattituotteista sekä muuta hyödyllistä ammattiasiaa.

K-Rauta PRO apunasi – tutustu ammattilaisen palveluihin.