K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Nilfisk Excellent 160-10 ja Power Patio terassipesuri

Päivitetty 21.06.2023

K-Raudan uudet työvälineet pääsevät kuukausittain testiin. Harri kokeili Nilfisk-painepesuria auton pesussa sekä terassipesuria puuterassiin, johon lika oli jo pääsyt pinttymään. "Pesutulos sai kyllä hymyn kasvoille", toteaa Harri terassin pestyään. Katso myös muut huomiot pesureista.

tuotetesti-nilfisk-excellent-160-10-ja-power-patio-terassipesuri-ak-krauta

Käyttöönotto

Painepesuri on isossa paketissa erittäin hyvin pakattuna. Ensimmäisenä löytyi käyttöohjeet ja pussi irtotavaralle. Käyttöönoton ohjeet olivat erittäin selkeät ja helposti seurattavat. Kasaamista ei juurikaan ollut, ainoastaan suihkuputken teline tuli ruuvata pesurin kylkeen kiinni kahdella ruuvilla. Muutama varuste omalle paikalleen, suihkuputken ja suuttimen kiinnitys ja valmista tuli. Kuvituksen avulla kasaaminen sujui kuin leikki. Tästä selviää kuka vain, eikä vaadi erityistä osaamista. Vain tähtipää ruuvimeisseli tarvitaan. Vaikeusaste kasaamiselle 1/5.

Ainoa huomio kasaamisesta oli letkuliitännän kohdalla. Ohjeen kuvituksen mukaan laitteeseen tuli laittaa suodattimeksi tulkitsemani osa letkuliitännän sisään. Tätä osaa etsin ensin osapussista ja en sitä löytänyt. Pienen etsiskelyn jälkeen huomasin, että kyseinen osa oli jo paikallaan letkuliitännässä. Tämä saattaa aiheuttaa epäselvyyttä.

Terassipesurin osalta ei varsinaista kasausta tarvittu. Se oli suoraa paketista käyttövalmiina liitettäväksi pesuriin.

Ensimmäisenä terassin pesu

Ensimmäiseksi pesuksi valikoitui terassin pesu ennen puuöljyllä käsittelyä. Kyseessä oli Siperian lehtikuusesta kaksi vuotta sitten tehty terassi, joka oli parin vuoden aikana ehtinyt kerätä pintaansa kohtuullisen määrän likaa. Vesiletku kiinni ja virrat päällä. Let´s go!

Terassipesurissa on tehonsäätö ja kun aiempaa kokemusta ei ollut niin lähdettiin liikkeelle alhaisimmalla teholla. Pesurin tehosäädöstä valitsin Gentle 2 asetuksen. Pesutulos sai kyllä hymyn kasvoille. Siis kuinka paljon likaa tuossa terassissa olikaan! Terassipesuri teki todella puhdasta jälkeä. Paine teki nostetta ja terassipesuria olikin erittäin kevyttä liikuttaa. Varren pituuskin palveli tällaista 180 cm:n pituista käyttäjää oikein hyvin. Ergonomia oli siis myös kohdallaan. Uskalsin vielä hieman nostaa tuota tehoa ja tämä nopeutti vielä työtä. Yleisesti tuo alhaisempi teho on puupinnoille ja maksimi kivipinnalle. Siperian lehtikuusi on herkkä nukkautumaan pinnasta, joten en halunnut käyttää liikaa tehoa.

Isomman terassin pesua helpotti pesurin pitkä, 10 metrin pituinen letku. Pesuria ei juuri koko terassin pesun aikana tarvinnut liikuttaa. Taipuisa letku oli itselleni uusi tuttavuus ja en enää haluaisin muuta käyttääkään. Työtä tosiaan helpottaa, kun letku ei ole koko ajan kierteellä. Letku pääsee myös kahvan liitännässä vapaasti pyörimään, joten sekään ei aiheuta letkuun kiertoa. Pesurin äänimaailmakin on erittäin maltillinen.

tuotetesti-nilfisk-excellent-160-10-ja-power-patio-terassipesuri-ak--pesty-terassi-krauta

Terassi pesun jälkeen

Auton pesu

Auton pesu alkoikin hieman ikävämmällä ongelmalla. Vesiletku kiinni pesuriin, hana auki ja koneeseen virrat päälle. Sitten paukahti vesiletku irti pesurista. Jo kokoamisvaiheessa epäilemäni muovinen letkuliitin petti. Liittimestä oli mennyt kierteet ja se pamahti irti pesurista. Onneksi itsellä löytyi messinkinen letkuliitin. Se kiinni ja homma jatkui. Näin kalliissa pesurissa saisi tuo liitin kyllä olla messinkiä vakiona. Nämä muoviset liittimet eivät kestä.

K-Raudan kommentti: uusi letkuliitin on mahdollista tilata erikseen varaosana huollon kautta.

Auton pesussa pääsin kokeilemaan varusteena ollutta pesuaineen vaahdotinta. Vaahdotin kulkee mukavasti laitteen mukana rungossa kiinni. Pesurista valitsin laitteen ohjeen mukaan gentle 2, joka on tarkoitettu auton pesuun. Ensin pikahuuhtelu autolle ja hyönteisirrotetta keulaan, jotta saisi kaikki liiskaantuneet otukset helpommin irtoamaan. Kohtuu hyvin ne lähtivätkin. Sitten vaahdottimen kimppuun. Nilfiskin eduksi voi kyllä lukea erittäin helpon suihkuputken irrotuksen. Liitin vaahdottimen suoraa kahvaan. Ensin puraisulla pientä hakemista vaahdon määrän ja suihkun koon/muodon suhteen. Nopeasti löytyi sopiva yhdistelmä. Vaahdotin teki todella hyvän vaahdon, joka pysyi auton pinnalla pitkään antaen pesuaineelle aikaa vaikuttaa. Huuhtelu ja sitten kinnastelemaan. Puhdasta tuli.

Yhteenveto auton pesusta

Vaahdotin teki laadukkaan vaahdon ja oli helppokäyttöinen. Hyvät säätömahdollisuudet. Sininen pullo tosin estää näkemästä paljon pullossa on pesuainetta jäljellä. Gentle 2 asetuksella pesuri tuotti oikein hyvän, viuhkamaiset suihkun. Autoa pestessä on hyvä olla pitkä letku. Pesun 10 metrin letku mahdollistaa helpon työskentelyn auton ympärillä, kun ei pesuria tarvitse välillä siirtää.

tuotetesti-nilfisk-excellent-160-10-ja-power-patio-terassipesuri-ak-pesty-auto-krauta

Auto pesun jälkeen

Plussat

 • Erittäin siisti kokonaisuus säilyttää. Kaikki osat kulkevat pesurin mukana.
 • Pitkä letku
 • Tukeva laite; pysyy hyvin pystyssä ja paikallaan
 • Helppo liikuttaa isojen pyörien ansiosta
 • Teleskooppiaisa helpottaa säilytystä
 • Monipuoliset suuttimet ja pesutehon säädöt
 • Suuttimien / lisäosien vaihto erittäin helppoa
 • Letku eri mene kierteelle ja on erittäin siisti säilyttää pesurin kelassa
 • Pesuainevaahdotin tuottaa erittäin hyvän vaahdon. Pesuaine ei kierrä laitteen sisällä
 • Terassipesurissa tehonsäätö
 • Selkeät käyttöohjeet
 • Mahdollisuus käyttää vettä myös esim. järvestä erillisen lisävarustesarjan kanssa. Tätä ei testattu, mutta lisää pesurin monipuolisuutta.

Miinukset

 • Vesiletkuliitäntä on muovia. Vaikuttaa laadukkaalta, mutta muovin kanssa on aina riski halkeamiselle tai kierteiden vaurioitumiselle. Tämä myös hajosi jo toisen pesukerran kohdalla.
 • Pesuainevaahdottimen sininen pullon värin tekee vaikeaksi nähdä paljonko pullossa on nestettä jäljellä.

Osta pesurisetti omaksi K-Raudasta 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin