K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Painepesuri Kärcher OC3 Plus Mob

Haemme kuukausittain testaajia K-Raudan työvälineille ja tällä kertaa Kärcherin uusi matalapainepesuri pääsi pesuhommiin kuluttajan käsissä. Pesurin kohteiksi päätyivät helposti likaantuvat kohteet, kuten lasten kumisaappaat, polkupyörä, lapio ja puutarhakalusteet. Katso testitulokset!

testihaku-karcher-painepesuri-tuotekuva-avattuna

Hain Kärcher OC3 Plus Mob -matalapainepesurin Lahden K-Raudasta. Samantien kun näin laatikon, hämmästelin ääneen miten pieni se on, hyvällä tapaa. Laite on todella näppärän kokoinen ja kevyt. Olemme menevä lapsiperhe ja odotin kyllä innolla, että pääsin testaamaan tätä!

Matalapainepesurin käyttöönotto

Ensimmäisenä latasin laitteen akun täyteen. Tuntuu, että kodissamme on aina väärässä kohtaa pistorasia ja jatkojohtoja kulkee sinne tänne, mutta tämän kanssa se ei ollut ongelma, koska latausjohdossa oli riittävästi pituutta. Vasta kun laite oli latautumassa, aloin tutustumaan ohjekirjaan ja tajusin laitteen toiminnan olevan todella simppeli, koska tälläinen ei niin paljon laitteiden kanssa pelannut nainenkin selvisi ilman ohjeita tuohonkin asti.

Tykkään kun laite on selkeä. Materiaalit tuntuu hyviltä ja kestäviltä. Kun akku oli täynnä, niin ei tarvinnyt kuin täyttää vesisäiliö ja laittaa se paikalleen ja homman pystyi aloittamaan. Testausaika osui sopivasti syksyyn, kun pihakalusteitakin piti alkaa pesemään varastoon. Nämä on olleet minulla aina inhokkihommia, koska juoksevaa vettä ei meidän pihallamme ole käytössä ja ämpärillä vettä heitellen sitä saa kantaa ja paljon.

Testaus likaisiin kohteisiin

Virtanapista kun laitteen käynnisti, oli se heti käyttövalmis. Varovasti lähdin testailemaan kalusteiden pesua. Äkkiä huomasin, että laite on todella nimensä mukainen – matalapainepesuri. Suihku on tasainen ja hellä. Ajatus koiran tassujen pesusta minkäänlaisella painepesurilla tuntui hurjalta, joten päätin kokeilla omille jaloille miltä se tuntuisi. Yllätyin, se oli tosiaan mukavan hellä suihkutus. Uskalsin lähteä pesemään siis kalusteitakin sillä. Kevyet pölyt ja pikkulika lähti todella vaivatta, pinttyneemmät liat eivät. Mutta se ei haitannut, koska herkille materiaaleille ei kovempi paineista suihkutusta olisi uskaltanut tehdä. Pesin pinttyneet tahrat rätillä, ja huuhtelin lopuksi kaikki Kärcherin pesurilla.

tuotetesti-painepesuri-karcher-oc3-plus-mobil-k-rauta-ulkotuolin-pesu-helposti

tuotetesti-painepesuri-karcher-oc3-plus-mobil-k-rauta-terassin-pesu-helposti

Seuraavaksi lähdin kokeilemaan pesuria lasten pyörään. Pyöräilevä perhe jos menee autolla metsään pyörien kanssa lenkille, on ongelmana takaisin tullessa kurainen tai hiekkapölyinen pyörä. Ongelma on sekä sotkevuus että pyörän naarmuuntuminen jos likaisena joutuu pyörää kuljettamaan. Tälläinen matalapainepesuri on loistava ratkaisu ylläpitopuhdistukseen. Huomasin, että tätäkin käyttöä varten on mahdollista hankkia lisäosia. Tämä toimii loistavasti näinkin, mutta lisäosilla on varmasti aktiiviselle pyöräilyn harrastajallekin mieluinen laite.

tuotetesti-painepesuri-karcher-oc3-plus-mobil-k-rauta-polkupyoran-pesu-helposti

Viimeisenä kokeilin ehkä suurimpaan ongelmaani pesuria, nimittäin hevostallilla olleisiin kumisaappaisiin. Lapsilaumani kulkee tallilla mukana, ja astuvat melko varomattomasti kaikkialle. Minulle on ollut ällötys että likaiset kengät tulevat autoon. Vaikka ne menisivät muovipussiin, ovat ne minulle ällötys. Jatkossa tulemme huuhtelemaan saappaat jo tallilla jolloin likaa ja hajuja kulkeutuu aina vähemmän autoon ja kotiimme. Testatessa hämmästelin miten paljon 7 litraa vettä riittää, kun se suihkuaa vaan oikealla tavalla. Ja kuinka näppärästi vesiletku ja suihkutin menevät säilöön vesisäiliön alle.

tuotetesti-painepesuri-karcher-oc3-plus-mobil-k-rauta-kumisaappaiden-pesu-helposti

Minusta tuntui testaillessa että keksin kokoajan vain lisää kohteita missä tätä voisin käyttää. Mökillä, autossa, telttailemassa, kotona... Kaikkialta löydän käyttökohteita tälle. Oli hauskaa, että moni inhokkihommani ei ollutkaan niin kamala kun Kärcherin pesuri helpotti työtäni. Tämä on niin pieni ja näppärä! Tulemme varmasti hankkimaan tähän lisäosia ja ensi kesänä tulemme pitämään tätä laitetta kaikkialla mukana!

tuotetesti-painepesuri-karcher-oc3-plus-mobil-k-rauta-lapion-pesu-helposti

Katso lisätietoja tuotteesta ja osta omaksi!

Katso kaikki Kärcherin painepesurit

Tutustu Kärcherin höyryppuhdistimen testiin