K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Ryobi akkukompressori R18I-0 18V ONE+ & akku ja laturi

Päivitetty 28.04.2022

Ryobin akkukompressori osoittautui akkujen ja laturin kera näppäräksi laitteeksi kumiveneen täytössä sekä renkaiden ilmanpaineen tarkistuksessa. Katso mitä muita huomioita heräsi, kun kuluttaja testasi tuotetta.

Ryobin akkukompressorin käyttöönotto

Purin akkupaketin ja laturin laatikosta ja laitoin akun latautumaan. Akussa oli jo virtaa jonkun verran, joten akkua ei tarvinnut montaa hetkeä latailla. Huomasin näin naispuolisena henkilönä, että 5Ah akku on hieman vaikea irrottaa laturista taikka koneesta, sillä käteni ovat pienet. Kahdella kädellä kuitenkin onnistuu.

Itse kompressori on ilman akkua äärimmäisen kevyt, joka yllätti. Luin käyttöohjeen, joka oli erittäin yksinkertainen. Akku napsahti laitteeseen hyvin paikalleen.

Ensimmäiseksi kumiveneen täyttö

Minulla on vuosia sitten hommattu kumivene, joka on jäänyt käyttämättä, koska täyttö on aika suuritöinen. Aikaisemmin pumppuna on toiminut poljettava pumppu. Tällä kertaa veneen levityksestä täyteen veneeseen meni noin 20 minuuttia, mikä on äärimmäisen hyvin, eikä tullut edes hiki!

Haasteet joita koin, olivat suuttimen pieni epäsopivuus, joten suuttimesta oli pidettävä koko ajan kiinni, jotta vene täyttyi. Toisin sanoen, suutin meni kyllä reikään ja jopa hienoisesti ”nappasi kiinni” eli oli tiivis, mutta pieni vastapaine ampui sen irti. Käytin täytössä ilmapatjalle suunniteltua puolta. Puhti ei koneesta loppunut missään kohtaa. Jäin myös kaipaamaan himpun verran pidempää täyttöletkua, sillä en halunnut laittaa laitetta veneen sisäpuolelle. Koska sitä ei kovin fiksusti saa laitteeseen kieputettua muutoinkaan. Lisäpituus ei olisi huono juttu. Juuri ja juuri letku ylettyi kuitenkin maasta veneen reunan yli sisempään täyttöreikään. Täyttöletku on aika rapsakan oloista muovia joka kyllä taipuu hyvin. Aika näyttää kuinka tuo tulee kestämään. Olen aivan innoissani jo tulevasta kesästä, vaikka syksy vasta näyttää ensimmäisiä kylmiään!

tuotetesti-ryobii-akkukompressori-ja-laturi-k-rauta-kumiveneen-taytto-kaynnissa

tuotetesti-ryobii-akkukompressori-ja-laturi-k-rauta-kumivene-taytetty

Itselläni on hyvin pitkät hiukset ja ne harvoin ovat kiinni. Pitipä kokea sekin, kun muutama haiven imeytyi kompressoriin ja nappaisi ne hellään huomaansa. Aika loogista, että laite imee ilmaa ja kun hetken olisi asiaa miettinyt, niin olisi kyllä tämän varoittamattakin tajunnut.

Seuraavaksi renkaiden ilmanpaineen tarkistus

Renkaiden ilmanpaineiden tarkistuksessa pääsin helpolla. Laitettuani laitteen päälle, samasta napista uudelleen painamalla valitsin yksikön bar ja asetin paineeksi kaksi baaria. Kaikissa renkaissa oli 2,05-2,1 paineet, joten varsinainen täyttö jäi testaamatta tällä kertaa. Ihan huippua, että kone kertoo paineen eikä lähde täyttämään rengasta, mikäli painetta on riittävästi.

tuotetesti-ryobii-akkukompressori-ja-laturi-k-rauta-autonrenkaan-ilmanpaineen-tarkistus

Haasteet

Itse pulikka, joka tulee venttiiliin kiinni on sen verran pieni, että koin hieman haasteita pitää kiinni ja kääntää vipu samalla lukkoasentoon. Sama myös irrotusvaiheessa. Molempiin toimenpiteisiin tarvitaan kaksi kättä. Kehitystä olisi, mikäli lukitusvivussa olisi vaikka sormirengas, josta vetämällä lukitus aukeaa ja samalla suuosa irtoaa venttiilistä. Näin irrotuksessa hävikki-ilman määrä pienenisi. Renkaan oma paine ei irrota täyttösuutinta venttiilistä vaikka lukitus on auki vaan tämä täytyy tehdä suht näppärin käden liikkein. Uskon, että useamman käyttökerran jälkeen parhaat tavat löytyvät ja tulen juttuun paremmin laitteen kanssa.

Yhteenveto Ryobin akkukompressorista

Minulta löytyy jo ennestään Ryobin laitteita ja olen ollut erittäin tyytyväinen kyseiseen merkkiin. Tämäkään laite ei pettänyt odotuksia. Kesällä tosin olisi päässyt monipuolisemmin testaamaan, mihin kaikkeen laitetta keksiikään käyttää. Tulevana kesänä en ainakaan puhalla yhdenainutta tyttären vesilelua itse, vaan delegoin sen tälle laitteelle!

Testattu akkukompressori on osa Ryobin ONE+ -sarjaa, johon löytyy yli sata sähkö- ja puutarhatyökalua. Samoilla akuilla työskentelet niin porakoneen kuin ruohonleikkurin kanssa. Osta pelkkä kone uuteen hommaan ja käytä samoja akkuja!

Osta akkukompressori omaksi!

Katso lisää Ryobin tuotteita verkkokaupasta.