K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tuotetesti: Sähköperämoottori Minn Kota Endura 34 CS2

Päivitetty 11.07.2023

K-Raudan valikoimista löytyvä Minn Kota Endura 34 -sähköperämoottori pääsi testiin soutuveneeseen. "Moottori on erittäin hiljainen, oikeastaan äänetön", toteaa testaaja sähköperämoottorista. Katso muut huomiot!

tuotetesti-sahkoperamoottori-minn-kota-endura-34-cs2-krauta-ak-veneessa-ja-asennus

Saimme K-Raudalta testiin Minn Kota Endura 34 CS2 -sähköperämoottorin. Käyttöönotto oli todella helppo ja vaivaton, ainoastaan tehokahvan joutui asentamaan paikoilleen. Moottori kiristettiin veneen perälautaan kahden kiinnitysruuvin avulla.

Perämoottori vaatii kaveriksi vapaa-ajan akun, joka oli helppo yhdistää akunnapojen pikakiinnittimien kanssa. Sitten vene olikin jo valmis vesille. Meillä on tasaperäinen soutuvene, joka ei ollut aivan ideaali tälle moottorille. Ajoasento pitkän ohjauskahvan vuoksi oli melko huono. Suippoperäisessä veneessä asento olisi parempi.

Moottori on erittäin hiljainen, oikeastaan äänetön. Se tekee veneilystä miellyttävän hiljaisen ja voi nauttia vaikka luonnon äänistä. Moottori on myös ympäristöystävällinen ja saasteeton.

Tehonsäätö toimii kahvasta, eteenpäin on viisi vaihdetta, taaksepäin kolme.

Moottorissa on Power Prop -potkuri, jonka työntövoima on 15,4 kg. Vauhti ei päätä huimaa, mutta sopii hyvin lyhyisiin matkoihin tai kalasteluun. Tasaperäveneessä vauhti jää tämän moottorin kanssa noin 5-6 km/h tienoille. Akun varaustilan näyttö löytyy moottorin päältä. Varaustila vaihteli välillä hieman epäloogisesti, joka pisti kyseenalaistamaan sen toimivuuden.

Mielestäni rikin pituuden (tässä 91 cm) pitäisi olla säädettävissä erilaisia venetyyppejä varten. Moottori sopii veneisiin, joissa peräpeilin laidan korkeus vedenpinnasta on 25-40 cm.

Moottorilla on kahden vuoden takuu.

Minn Kota Endura 34 -sähköperämoottori sopii kevyeeseen ”lähikäyttöön”. Meillä sillä käytiin kalastamassa Saimaalla, ajelemassa välillä ihan huvin vuoksi, tai lähiterassille veneellä mentäessä. Käytimme vene+sähkömoottoriyhdistelmää myös kauppareissuihin, kun lähin kauppa sattuu olemaan 400 metrin venematkan päässä.

Moottorin käyttö on erittäin helppoa ja sitä osaa ajaa vaikka lapsikin. Bensan loppumisesta ei tarvitse huolehtia. Suosittelemme tällaisen moottorin hankkimista mukavuudenhaluiselle veneilijälle, joka veneilee melko lyhyitä matkoja.

tuotetesti-sahkoperamoottori-minn-kota-endura-34-cs2-krauta-ak-veneretkella

Plussat:

  • meluton ja täysin äänetön
  • helppo asentaa ja käyttää
  • saasteettomuus
  • tehonsäätö vaivaton eteen/taakse

Miinukset:

  • tehottomuus, melko hidas vauhti
  • muovisuus, ”heppoisuus”
  • huono ajoasento tasaperäveneessä
  • tasaperäveneessä akun kulutus melko nopea

Saatavana myös sähköperämoottori Minn Kota Endura MAX 45, tutustu!

Sähköperämoottori veneeseen K-Raudasta: 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin