K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Sekoituskone Makita DUT130Z akkupaketilla

Päivitetty 28.04.2022

Makitan sekoituskone pääsi ammattilaisen käsissä testiin tasoite- ja maalaustöissä. Katso testin tulokset!

Testasin Makitan akkukäyttöistä sekoituskonetta mallia DUT130Z. Paketissa tuli sekoittajan lisäksi säilytyslaukku, ohjeet, tukikahva, kuminen roiskesuoja, työkaluja vispilän vaihtoa varten sekä 165 mm maalivispilä. Testiin mukana tuli myös pikalaturi DC18RC ja yksi 18V 5Ah akku.

testiraportti-pro-sekoituskone-makita-tyomaalla

testiraportti-pro-sekoituskone-makita-koneen-osat

Sekoituskone on melko pienikokoinen ja kevyt, mutta hiiliharjaton kone on voimakas. Akku on suojassa kahvan alla olevassa kotelossa. Koneessa on kaksi vaihdetta ja portaaton kytkin. Liipaisimen tuntuma on hyvä ja muutenkin kone istuu hyvin käteen ja on miellyttävä käyttää, niin kuin Makitat yleensä.

Makitan sekoituskone töissä

Testasin konetta tasoitetyön ohessa sekä maalaustöissä. Vaihdoin perinteisemmän mallisen 130 mm vispilän tasoitetta sekoittaessa. Tätä sekoittajaa ei ole ehkä suunniteltu tasoitetyö käyttöön missä tehdään useita isoja saavillisia tasoitetta kerralla, mutta siitäkin kone selvisi ihan hyvin. 5Ah akkulla pystyy sekoittamaan 4-5 kpl 45L saavillista pinta- tai pohjatasoitetta, mikä on minusta hyvin. Akku latautuu tyhjästä täyteen n. 45 min, eli yhdellä akullakin pärjää hyvin. Tasoitteiden sekoituksessa 2-vaihde osoittautui paremmaksi millä homma kävi joutuisasti, mutta 1-vaihteella sekoittaisi luultavasti useamman saavillisen.

Maalin ohennuksessa käytin mukana tulevaa vispilää, mikä osoittautui hyväksi. Maalia ohentaessa akun varaus näytti edelleen täyttä 9 kpl 18L pohjamaalipurkin sekoituksen jälkeen. Maalin sekoituksessa 1-vaihde on parempi, 2-vaihteella sotkee helposti ympäristön koska pyörimisnopeus on vähän turhan nopea.

Ainoa moite on oikeastaan vaihdelaatikon välitykset. 1-vaihteella kone pyörii maksimissaan vain 350 kierrosta minuutissa ja 2-vaihteella maksimissaan 1300 kierrosta minuutissa, mikä on sekoituskoneelle aika paljon.

Kone ei jää itsellä hyllyyn pölyttymään, niin kuin punainen kilpailevan merkin akkusekoittaja jäi.

testiraportti-pro-sekoituskone-makita-sekoittamassa

__Plussat: __

  • Pieni koko
  • Kevyt
  • Kokoisekseen tehokas
  • Johdottomuus

Miinukset

  • Vaihdelaatikon välitykset

Katso lisää Makitan tuotteita

Tutustu K-Rauta PRO:n ammattilaisten palveluihin ja katso muuta ajankohtaista asiaa.

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

  • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • Tietoa uusista työvälinetesteistä
  • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi