K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Varsihiomakone Makita DSL800ZU akkupaketilla

Päivitetty 28.04.2022

Ammattilainen testasi Makitan varsihiomakonetta huoneistoremonteissa. Katso, miten laite suoriutui hommista!

tuotetesti-pro-kattohiomakone-makita-tuotekuva

Tällä kertaa K-Raudan testituote rantautui Lappeenrantaan. Testausta varten sain matkaani Makitan seinä- ja kattohiomakoneen DSL800ZU ja koneen kaveriksi akun sekä myös laturin. Kokemuksia vastaavanlaisista varsihiomakoneista eri merkeiltä löytyy. Tälläinen akullinen on uusi juttu minulle ja ihmettelin hieman todellako tämä pyörii vain yhdellä. Tuotetta pääsin testailemaan alkuun pienemmissä huoneistoremonteissa, joten akun kestävyyttä en osaa arvioida. Mainio tuote, jos käytössä on myös akkukäyttöinen imuri, niin suuremmilla työkohteissa ei tarvitse pelailla jatkojohtojen kanssa.

Makitan seinä- ja kattohiomakone käytössä

Hiomakone on kevyt ja tasapainoinen käyttää, akku tosin tuo hieman painoa. Näppärä säädettävä teleskooppinen varsi ja säätäminen onnistuu ilman ylimääräisiä työkaluja. Korkeammissa työkohteissa tuotteeseen saa lisättyä vielä extra-jatkokahvan. Myös nopeudensäätö toimii portaattomasti tarpeen mukaan. Käänneltävässä hiomapäässä on hyvä liikkuvuus ja se säästää aikaa etenkin reunoissa sekä kulmissa. Hiomapäästä löytyy myös pölynkeräinharja, jonka paikkaa pystyy vaihtamaan, jos sen käytölle ei ole tarvetta.

Työkohteissa vaaditaan entistä enemmän pölyttömyyttä ja kaikkiin pölyttäviin työvaiheisiin tarvitaan myös tehokas teollisuusimuri. Nämä imuriin kytkettävät erilaiset työkoneet helpottavat huomattavasti ammattilaisten työskentelyä rakennustyömailla ja rakennussiivoojatkin kiittävät. Pidetään pölyt minimissä ja kaikilla on kivempi työskennellä! Tuote toimii bluetoothilla langattomasti imurin kanssa ja tämä ominaisuus löytyy myös muistakin Makitan tuotteista.

tuotetesti-pro-kattohiomakone-makita-hiominen-kaynnissa

Plussat:

  • Keveys ja johdottomuus
  • Portaaton kierrosten säätö
  • Teleskooppinen varsi
  • Hyvän pölynpoisto tehokkaan imurin kanssa

Miinukset:

  • Hinta on korkea – laatu tietysti maksaa
  • Olisin kaivannut tuotteeseen kiinteän led-valon.

Tutustu K-Rauta PRO:n ammattilaisten palveluihin ja katso muuta ajankohtaista asiaa.