K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Viimeistelynaulain Makita DFN350Z akuilla

Päivitetty 28.04.2022

Ammattilainen testasi Makitan akkukäyttöistä viimeistelynaulainta listojen asennuksessa. Katso huomiot!

Ensi kosketus Makitan viimeistelynaulaimeen oli hyvä. Vähän yllätti laitteen paino, että se oli noin painava. Mutta kyllähän sen ymmärtääkin ettei se pysty olemaan saman painoinen kuin paineilmapyssy. Siihen kyllä tottui nopeasti ja ei se työtä haitannut ollenkaan. Pyssyhän pääsi heti seuraavana päivänä käyttöön.

Laitteen käyttöhän oli hyvin yksinkertaista. Aluksi piti muistaa tietenkin ladata akku. Tässä tapauksessa Makitan 5ah -akku. Sen jälkeen naulat sisään, varmistin pois ja ei muuta kuin ampumaan. Varmistimen käyttöhän on erittäin tärkeää, se pitää muistaa myös aina laittaa takaisin päälle. Ettei vaan käy mitää haavereita. Varmistin löytyi heti liipasimen yläpuolelta ja siinä oli selkeät kuvat milloin se on päällä ja pois.

tuotetesti-viimeistelynaulain-makita-dfn300z-k-rauta-toissa

Huomioita viimeistelynaulaimen käytöstä

Listotuksen aloittaessani ja heti ensimmäisellä kokeillulla huomasin, että pyssyhän jättää aikamoisen jäljen listaan. Asia korjautui sillä, kun laitoin vain kärkisuojan paikoilleen. Ylätti suuresti, kuinka siistin jäljen se jätti suojaa käyttäessä. Jopa siistimpi kuin omilla paineilmakäyttösillä pyssyillä.

Muutaman listan kiinnitettyäni panin merkille, että pitää muistaa pitää pyssyä tukevasti kiinni listassa, muuten se saattoi niin sanotusti potkaista vähän taaksepäin ja tästä syystä naula jäi vähän ulos listasta.

Kun naulat loppuivat lippaasta, niin pyssy ei antanutkaan ampua. Tämä on mielestäni erittäin hyvä ominaisuus, koska ei tule turhia jälkia listaan. Muutoin jäljet olisivat jääneet näkyviin. Kukaan ei kuitenkaan osu täysin samaan reikään, jos yrittäisi naulojen lisäyksen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan laite oli erittäin positiivinen yllätys. Aluksi mielessäni oli vain se, kuinka akkukäyttöinen ei jaksaisi ampua kuitenkaan kunnolla nauloja. Makita on kyllä pieneen pakettiin tehnyt kunnon voimapesän. Sehän leikiten voitti paineilmakäyttöiset laitteet. Ei tarvitse kuitenkaan koskaan kannella isoja raskaita kompuroita ja pitkiä letkuja työmaalle. Lisäksi ei ollut sotkuun meneviä letkuja, jotka rikkovat ja sotkevat vain juuri asentamasi uudet listat tai karmit hankaamalla niitä vasten. Tässä akkullisessa ei ollut kyseisiä harmeja. Kunhan vain muisti ladata akun. Siksi sanoisinkin, että kannattaa hommata ainakin kaksi akkua, jotta olisi kokoajan täysi akku ainakin isommille työmaille.

Suosittelen hommaamaan laitetteen, jos yhtään tekee enemmän listotus- tai panelointitöitä. Säästyy monelta vaivalta.

Katso lisää Makitan tuotteita!

Asiaa ammattilaisille – K-Rauta PRO apunasi.