K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Askartelu – Näin teet askartelusta hauskaa

Päivitetty 17.11.2022

Askartelu on hauskaa tekemistä koko perheelle. Oikeilla työvälineillä teet askartelusta helpompaa ja nopeampaa sekä voit helposti kokeilla haastavampiakin askarteluideoita. Katso parhaat työvälineet askarteluun ja tutustu askarteluideoihin.

Joulu on erityistä askartelun aikaa

Toiset meistä tykkäävät askarrella ympäri vuoden, toisille askartelu on ajankohtaisempaa erityisesti jouluna. Olet sitten ympäri vuoden askartelusta innostuva tai jouluaskartelija, näillä työvälineillä teet askartelusta helpompaa ja hauskempaa.

jouluaskartelu artikkeli

Jos kaipaat selkeitä ohjeita ja konkreettisia askarteluideoita, voit aloittaa näistä DIY-ohjeista: DIY: Puiset kukkalaatikot joulukukille, DIY: Tonttuovi, DIY: Joulukranssi. Lahjaideoita, sisutustuotteita joulukotiin sekä muut ajankohtaiset tarvikkeet löydät täältä.

Tutustu työvälineisiin ja ideoihin tarkemmin

Ryobin työvälineet sopivat lukemattomiin erilaisiin askartelu- ja nikkarointiprojekteihin. Alta löydät tarkemmat kuvailut sekä esittelyvideot työvälineistä ja niiden ominaisuuksista. Kaikki Ryobin työvälineet ja tarvikkeet löydät täältä.

Ryobi ONE+ R18GLU-0 -akkuliimapistooli

Ryobi ONE+ R18GLU-0 -akkuliimapistooli on helppokäyttöinen ja kätevä työkalu erilaisiin kodin harrastus- ja korjausprojekteihin, sillä ilman sähköjohtoa sitä voi käyttää missä vain. R18GLU-0 lämpenee työskentelyvalmiiksi vain kolmessa minuutissa.

Ideoita liimapistoolin käyttöön

 • Askartele persoonallisia joulu- ja syntymäpäiväkortteja liimaamalla koristeita korttien pintoihin.
 • Valmista hienoja ovikransseja liimaamalla koristeet nopeasti kransseihin. Voit myös koota erilaisia joulukoristeita luonnonmateriaaleista kuten esimerkiksi ovikranssi kuivakukista tai oksista ja kävyistä pahvialustaan.
 • Liimaa pikkukivistä, kävyistä, oksista tai muista materiaaleista näyttäviä ja uniikkeja pöytäkoristeita erilaisiin juhlakattauksiin.
 • Askartele jääkaappimagneetteja erilaisista pienesineistä tai laminoiduista valokuvista.

Pienoisporakone Ryobi R18RT-0 18V ONE+

Pienoisporakoneella voit hioa, muotoilla, kaivertaa ja leikata eri materiaaleja puusta metalliin ja muoviin. Laitteen avulla voit muun muassa teroittaa erilaisia työkaluja, kaivertaa tai poistaa ruostetta, maalia tai muuta pinnoitetta. Pienoisporakone on helppo ottaa mukaan minne tahansa, esimerkiksi askartelu- sekä käsityökerhoihin ja esimerkiksi kesämökille.

Ideoita pienoisporakoneen käyttöön:

 • Käytä pienoisporakonetta, kun haluat kaivertaa lasia, kiveä ja puuta.
 • Tee koristekaiverruksia koruihin.
 • Koristele lasilyhtyjä.

Muista myös pienoisporakoneen 155-osainen tarvikesarja

parhaat-tyokalut-askarteluun-k-rauta-monitoimityokalu-4892210188830

Ryobin pienoisporakoneen tarvikesarja tarjoaa paljon tarvikkeita leikkaamiseen, sahaamiseen, kaivertamiseen, kiillottamiseen, hiontaan, teroittamiseen, puhdistamiseen, veistämiseen ja moneen muuhun. Sopii kaikkiin pienoisporakoneisiin, joissa on 1/8" istukka. Säilyttäminen on siistiä säilytysrasiassa.

Reunajyrsin Ryobi R18TR-0 18V ONE+

Ryobi R18TR-0 ONE+ on akkukäyttöinen reunajyrsin, joka tekee täydellisen reunan mihin tahansa projektiin. Tämä malli on kompakti ja tehokas ja soveltuu kaikkien puulajien jyrsintään. Tehokkaan akkutekniikkansa avulla 18 V moottori tuottaa 29000 kierrosta minuutissa auttaen työskentelemään nopeasti ja tekemään siistiä jälkeä.

Ideoita reunajyrsimen käyttöön:

Käytä reunajyrsintä kaikenlaisiin huonekaluprojekteihin sekä koristereunojen tekoon.

Akkunitoja Ryobi R18ST50-0 18V ONE+

Ryobin akkukäyttöinen nitoja R18ST50-0 on näppärä työkalu erilaisiin tee-se-itse-projekteihin, kuten huonekalujen verhoiluun, nikkarointiin ja sisustamiseen.

Ideoita akkunitojan käyttöön:

 • Kokeile verhoilla esimerkiksi kodin jakkara uusiksi.
 • Tee upeita ja suuria tauluja kotiin pingottamalla kangas puukehykseen.

Akkuviila Ryobi R18PF-0 18V ONE+

Ryobi R18PF-0 18V ONE+ -akkuviila on monikäyttöinen työkalu erilaisiin hiontatöihin. Voit hioa sillä niin metallia, puuta, kaakelia kuin muoviakin.

Ideoita akkuviilan käyttöön:

 • Käytä kapeaa nauhaviilaa ahtaiden paikkojen viilaukseen.
 • Poista ruoste erilaisten kapeiden metalliesineiden pinnasta, esimerkiksi aidankoloista.
 • Kunnosta puutarhakalusteet.

Juotoskolvi Ryobi R18SOI-0 ONE+ 18V

18 V ONE+ -juotoskolvi saavuttaa 25 sekunnissa 480 °C työskentelyasteen. Se on nopea ja hyödyllinen työkalu erilaisiin koristelu- ja askartelutöihin. Mukana juotoskärki ja talttakärki.

Ideoita juotoskolvin käyttöön:

 • Polta erilaisia koristekuviointeja puuhun, nahkaan tai vaikkapa korkkiin. Koristele erilaisia puuesineitä.
 • Tee tekstauksia puisiin kyltteihin.
 • Käytä juotoskolvia myös lyijylasitöissä.

Akkuporakone Ryobi 18DD5-0 18V ONE+

Ryobi ONE+ R18DD5-0 on erittäin tehokas akkuporakone, joka soveltuu sekä puuhun että metalliin poraamiseen ja ruuvaamiseen. Akkuporakoneessa on hiiliharjaton moottori, joka tarjoaa enemmän tehoa ja pidemmän käyntiajan.

Ideoita akkuporakoneen käyttöön:

Akkuporakone soveltuu kaikenlaisiin käsityö- ja askarteluprojekteihin, joissa tarvitaan vahvaa porakonetta tai ruuvinväännintä.

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin