K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kiinnitys betoniin

Päivitetty 25.04.2020

Oletko kiinnittämässä jotain betoniseinään? Näillä pikaohjeilla onnistut betoniin kiinnittämisessä ja saat tavarat paikoilleen.

Betoniseinään kiinnitys alkaa seinän rakenteen selvittämisellä

Ennen kuin poraat seinään reikiä, varmista, ettei seinän sisällä ole vesi- tai kaasuputkia tai sähköjohtoja porauskohdassa. Seinän sisällä olevien putkien ja johtojen paikantamiseksi on saatavana tarkoitukseen suunniteltuja elektronisia tunnistimia.

betoniin-kiinnitys-Artikkelikuva

Jos et ole tarkalleen perillä seinän rakenteesta, poraa ensin ilman iskua ja kytke se päälle vasta tuntiessasi vastuksen. Paina konetta vasta sitten, kun poranterä on lujasti kiinni työstettävässä pinnassa.

Tunnista materiaali Sormatin kätevillä seinämateriaalin tunnistus-vinkeillä.

Betoniseinään kiinnityksessä tärkeää on huomioida kiinnitystulpan koko

Tiili- ja betoniseinässä suositellaan käytettäväksi yleismallisia 6 mm:n kiinnitystulppia ja halkaisijaltaan samankokoista poranterää. Kuitenkin raskaimpien esineiden kohdalla on suositeltavaa tehdä kiinnitys käyttämällä 8 mm:n poranterää ja sopivia kiinnitystulppia. Yleensä pehmeisiin kivimateriaaleihin käytetään pidempiä tulppia kuin koviin, jotta ne leviävät seinän sisään laajemmalle alueelle.

Näin poraat betoniin oikean syvyisen reiän

Poraa reikä betoniin käyttäen hyvälaatuista betoniporanterää ja iskevää porakonetta tai poravasaraa. Riittävän syvän porareiän varmistat käyttämällä porakoneen tai poravasaran syvyydenrajoitinta. Poraussyvyyden perussääntö: tulpan pituus tai betoniruuvin pituus (L) + 5 mm

Näin toimii Sormat Gripper -seinätulppa

Näin toimii Sormat Gripper -seinätulppa