Kiinnitys betoniin

Oletko kiinnittämässä jotain betoniseinään? Tässä pikaohje, jolla saat tavarat paikoilleen.

Jos et ole tarkalleen perillä seinän rakenteesta, poraa ensin ilman iskua ja kytke se päälle vasta tuntiessasi vastuksen. Paina konetta vasta sitten, kun poranterä on lujasti kiinni työstettävässä pinnassa.

Tunnista materiaali Sormatin kätevillä seinämateriaalin tunnistus-vinkeillä >>

Huomio kiinnitystulpan koko

Tiili- ja betoniseinässä suositellaan käytettäväksi yleismallisia 6 mm:n kiinnitystulppia ja halkaisijaltaan samankokoista poranterää. Kuitenkin raskaimpien esineiden kohdalla on suositeltavaa tehdä kiinnitys käyttämällä 8 mm:n poranterää ja sopivia kiinnitystulppia. Yleensä pehmeisiin kivimateriaaleihin käytetään pidempiä tulppia kuin koviin, jotta ne leviävät seinän sisään laajemmalle alueelle.

Poraa reikä betoniin käyttäen hyvälaatuista betoniporanterää ja iskevää porakonetta tai poravasaraa. Riittävän syvän porareiän varmistat käyttämällä porakoneen tai poravasaran syvyydenrajoitinta. Poraussyvyyden perussääntö: tulpan pituus tai betoniruuvin pituus (L) + 5 mm

Varmista etukäteen putkien ja sähköjohtojen paikat

Ennen kuin poraat seinään reikiä, varmista, ettei seinän sisällä ole vesi- tai kaasuputkia tai sähköjohtoja porauskohdassa. Seinän sisällä olevien putkien ja johtojen paikantamiseksi on saatavana tarkoitukseen suunniteltuja elektronisia tunnistimia.

Sormatin nailontulpat toimivat myös tiili- tai harkkoseinille. Valitse oikea tulppa seinämateriaalin mukaan, katso video >>
 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 111 Ei 55