K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Peilin kiinnitys: Katso ohjeet ja tarvikkeet

Peilin kiinnitys riippuu koosta, painosta ja seinämateriaalista. Peilin kiinnitykseen on olemassa useita eri tuotteita. Katso tuotteet ja kiinnitysohjeet.

Kevyen peilin kiinnitys on helppoa

Kevyet peilit voidaan kiinnittää helposti peilikiinnikkeillä, koristepitimillä tai liimalla. Älä käytä silikonia – se voi olla hapanta ja syövyttää peilin pinnoitteen.

peilin-kiinnitys-k-rauta-ARTIKKELI

Peilin kiinnitys: Tee näin

Selvitä seinämateriaali ennen peilin kiinnittämistä seinään. Seinän materiaalista saa selvyyttä sitä koputtelemalla. Yleisin seinämateriaali on kipsilevy ja siitä kuuluu usein ontto ääni koputeltaessa. Seinää voi myös kokeilla painaa pienellä naulalla, jos neula uppoaa on seinä lähes varmasti kipsilevyä. Seinä voi myös olla materiaaliltaan lastulevystä, tiilestä tai betonista.

Mieti kuinka paljon peili painaa. Valitse kiinnikkeiden määrä sen mukaan. Huom. Kipsilevyseinä kestää maksimissaan 15–20 kilon painoisen peilin tai muun. Mieti peilin paikka seinässä ja merkitse kiinnikkeen paikka peilin taakse lyijykynällä.

Kiinnitä, muista mahdollinen tulppa ruuvikiinnityksessä! Tarkista peilin suoruus vatupassilla.

Tiili- ja betoniseinässä tarvitaan proppuja ja ruuveja sekä isku- ja akkuporakone, lastulevyn kanssa selviää ruuvimeisselilläkin.