K-Rauta-hero-banner

Kun on aika lämmittää: lämmitysratkaisut K-Raudasta

K-Raudasta löydät lämmitysratkaisut kuten ilmalämpöpumput, tulisijat ja siirrettävät lämmittimet, sekä tarvikkeet lisäeristämiseen. Tutustu ja valitse oma tapasi lämmittää.

K-Rauta-hero-banner

Ilmalämpöpumppu asennettuna K-Raudasta

Ilmalämpöpumppu asennettuna

Ilmalämpöpumppu on tehokas keino säästää talon lämmityskuluissa. Parhaimmillaan säästö on 10-40 % asunnon kokonaisenergiankulutuksesta. Samalla parannat myös asumismukavuutta niin kesähelteillä kuin talvella.

Osta samalla myös asennus! K-Raudasta saat pumpun ja valtuutetun asennuksen saman katon alta - myös kätevästi verkkokaupan kautta hankkiessasi tuotteen.

K-Rauta-hero-banner

Tulisijat

Tulisija on tehokas lämmittäjä kotioloissa ja mökillä. Helposti asennettava valmistakka on ihanteellinen lämmöntuoja ja tunnelmanluoja, ja se sopii kodin eri huoneisiin.

Tulisija tuo lämpöä ja tunnelmaa

Varaava takka on hyvä vaihtoehto, jos kaipaat takalta pitkäkestoista ja tasaista lämpöä. Kevyttakka on hyvä ratkaisu vanhoihin kohteisiin, kun haluat päästä pienemmillä rakennemuutoksilla. Valmistakan asennus on helppoa ja nopeaa.

Tutustu tulisijojen valikoimaan: 

K-Rauta-hero-banner

Vaihda sähköpatterit ja termostaatit energiatehokkaampiin

Jos tarvitset sähköllä toimivaa patteria lisälämmitykseen, kannattaa valita mahdollisimman energiatehokas vaihtoehto. Muista myös: jos valitset patteritermostaattisi oikein, voit säästää energiaa. Modernit elektroniset termostaatit reagoivat esimerkiksi auringon lämpöön.

Siirrettävät lämpöpatterit

Tarvitsetko kotiin tai mökille siirrettäviä lämpöpattereita tuomaan lämpöä sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan? Tutustu valikoimaan ja valitse sopivin vaihtoehto!

K-Rauta-hero-banner

Lattialämmitys

Lattialämmitys on parhaimmillaan energiatehokas lämmitystapa, koska se mahdollistaa tasaisen lämmön ja energian säästämisen huonekohtaisten säätömahdollisuuksien ansiosta.

Säädä lattialämmitystä: modernit termostaatit

Onko lattialämmitys kotisi ensisijainen lämmitysmuoto? Termostaatin vaihtoa kannattaa harkita, jos se on yli 20 vuotta vanha, tai haluaisit ohjata sähköistä lattialämmitystä ajastetusti. Elektronisen termostaatin hyötyjä ovat esimerkiksi tarkempi huonelämpötilan valvonta ja tasaisempi lämpötilan vaihtelu.

Haluaisitko asentaa lattialämmityksen remontin yhteydessä? Sähköinen vai vesikiertoinen lämmitys? Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse sopivin.

Termostaattien valikoimaa: 

K-Rauta-hero-banner

Vaihda ikkunoiden ja ovien tiivisteet

Älä päästä lämmintä sisäilmaa karkuun! Tarkista ikkunoiden ja ovien tiivisteiden kunto ja vaihda ne tarvittaessa uusiin. K-Raudasta löydät runsaan valikoiman tiivisteitä.

Vaihda tiivisteet uusiin

Tiivisteiden vaihtaminen näkyy lämmityskuluissa: vanhat tiivisteet vaihtamalla pidät lämpimän ilman sisällä! Tiivisteiden vuotokohtia voit etsiä infrapunalämpömittarilla. Ota suunta K-Rautaan ja vaihda vanhat tiivisteet uusiin.

Vinkki: Ota pala vanhaa tiivistettä mukaasi, niin löydämme kerralla oikeanlaisen tiivisteen.

K-Rauta-hero-banner

Lisäeristäminen

Energiatehokkaan talon lämmittämiseen kuluu mahdollisimman vähän energiaa. Se saavutetaan rakenteiden tiiveyden ja hyvän lämmöneristyksen kautta. Vanhoissakin pientaloissa lämmitysenergian kulutusta voidaan pienentää merkittävästi esimerkiksi lämmöneristyskerrosta paksuntamalla.

Paranna kotisi lämmöneristystä

Vanhan talon eristäminen säästää ympäristöä ja rahaa. Lisäeristämisen tarpeen voivat paljastaa niin vetoisat sisätilat kuin korkea sähkölaskukin. Lämpövuotoa voi toki tulla myös ikkunoista tai sähkövetojen ja pistorasioiden kautta. Tarvittaessa vuotopaikat voi kartoittaa lämpökameroilla.

Vinkki: Talon ikä ei kerro kaikkea: eristykselle saattaa olla tarvetta niin rintamamiestalossa kuin uudessa tiilirakennuksessakin.

Tutustu eristeiden valikoimaan: 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin