Kiuaskivet

Hyvät kiuaskivet takaavat parhaat löylyt! Kiukaan valinnan jälkeen löylyt kruunataan kiuaskivillä. Erilaiset kivet, niin keraamiset kiuaskivet kuin kivisarjat saat K-Raudasta.

Valitse kiuaskivet tarpeen ja kiuastyypin mukaan

Tiesitkö, että hyvälaatuiset ja oikein ladotut kiuaskivet jakavat löylyä ja lämpöä tasaisesti koko saunaan? Olipa etsinnässäsi kiuaskivet puukiukaaseen tai sähkökiukaaseen, kiuaskivien ominaisuuksiin kannattaa tutustua huolella. Erot kiuaskivien välillä vaikuttavat oleellisesti esimerkiksi lämmönvarauskykyyn. 

Oliviinidiabaasi on yleinen kiuaskivien materiaali. Oliviinidiabaasista valmistetuista kivistä löydät vaihtoehtoja niin moderniin kaupunkisaunaan, perinteiseen mökkisaunaan kuin tunnelmalliseen savusaunaan.

Pehmeitä löylyjä hakevan kannattaa valita lohkottujen kivien päälle pyöreä kiuaskivi. Valikoimastamme löydät niin valkoiset koristekivet kuin tyylikkäät harmaat, pyöristetyt kiuaskivet. Kosteiden löylyjen ystävälle sopivat esimerkiksi Tiilerin sähkökiukaaseen soveltuvat, huokoiset keraamiset löylykivet, jotka vedenvarastointikykynsä ansiosta tarjoavat pehmeitä ja pitkiä löylyjä. Muista aina varmistaa kivien ja kiukaan yhteensopivuus ennen kiuaskivien lopullista valintaa.

Onko saunalla kokoa? Suurempaan sähkö- ja puukiukaaseen hyvä valinta on esimerkiksi massiivinen Harvia 10-15 cm -kiuaskivi, joka muotonsa ansiosta mahdollistaa ilmavan ladonnan. Lohkopintaiset kiuaskivet varaavat hyvin lämpöä ja auttavat samalla vettä höyrystymään kiviltä tehokkaasti.

Kiuaskivien ladonta sujuu ohjeiden avulla

Ennen kiuaskivien ladontaa, uudet kiuaskivet tulee puhdistaa mahdollisesta kivipölystä. Puhdistus ja pesu kannattaa suorittaa puhtaalla vedellä niin että pöly ei siirry kiukaalle.

Kun kivet on puhdistettu, kiuaskivien asettelu kannattaa tehdä huolellisesti. Asettele isoimmat kivet pohjalle ja kiinnitä huomiota kivien määrään. Kiviä tulee olla sopivassa suhteessa saunan kokoon, isompaan saunaan tarvitset enemmän kiuaskiviä. Asettele kiuaskivet tarpeeksi ilmavasti, jotta ilma pääsee kiertämään kivien välissä. Ladot kivet kiukaan reunan tasolle. Noudata aina valmistajan antamia ladontaohjeita.

Muistathan, että kiuaskivien vaihto kannattaa suorittaa aika ajoin. Suositeltu vaihtoväli useimmille kiuaskiville on yksi vuosi.

Saunaremontti tulossa? Panosta kunnon kiukaaseen ja valitse kiuaskivet, laadukkaat saunan lauteet sekä saunapaneelit K-Raudan valikoimasta. Parhaat saunamerkit, kuten Harvia ja Narvi, pitävät huolta siitä, että saunominen on leppoisaa kerrasta toiseen.

26 Tuotetta
Järjestysperuste: Tuotemerkki Hinta