TIKKURILA

TEHO ÖLJYMAALI 9L A VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500089691

EAN: 6408070000410

Tikkurilan Teho on perinteinen öljymaali puupintojen ulkomaalaukseen. Se sopii käsittelemättömille, teollisesti pohjamaalatuille ja aikaisemmin öljymaalilla maalatuille pinnoille. Liuotinohenteisella Teholla voit maalata niin sahatut kuin...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tikkurilan Teho on perinteinen öljymaali puupintojen ulkomaalaukseen. Se sopii käsittelemättömille, teollisesti pohjamaalatuille ja aikaisemmin öljymaalilla maalatuille pinnoille.

Liuotinohenteisella Teholla voit maalata niin sahatut kuin höylätyt ulkoseinät, vuorilaudat, ikkunanpuitteet, kaiteet, aidat kuin lipputangotkin. Öljymaalilla maalattu puupinta vanhenee arvokkaasti, sillä sen kiilto himmenee vähitellen ajan myötä. Maalipinta on kuiva noin vuorokauden kuluttua maalaamisesta, ja päällemaalaus kannattaa tehdä muutaman päivän kuluttua. Paksu maalikalvo, ilman viileneminen ja kosteuspitoisuuden nousu hidastavat maalin kuivumista.

Ohenteena käytetään alkydiohennetta, ja työvälineet voi pestä lakkabensiinillä.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• puolikiiltävä (kiiltoryhmä 3)
• riittoisuus: sahalauta 6–8 m²/l, höylälauta 9–11 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 62 tilavuusprosenttia
• tiheys 1,3 kg/l
• EU VOC raja-arvo (kat A/d): 300 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 300 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamaton puupinta
Käsittele maalattava pinta mahdollisimman pian. Ainakin pohjustus ja pohjamaalaus kannattaa tehdä jo rakennuskesänä. Poista pinnasta irtoaines, lika ja home. Käytä tarvittaessa homepesuliuosta. Poista irtoava pihka oksankohdista. Suojaa ruostuvat metalliosat ruosteenestopohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu puupinta
Poista aikaisemmin öljymaalilla maalatuista puupinnoista irtoava maali ja nukkaantunut, harmaa pinta kaapimella. Harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese tarvittaessa likaantuneet ja homehtuneet pinnat homepesuaineella. Puupuhtaat pinnat voit käsitellä pohjusteella. Pohjamaalaa sopivalla pohjamaalilla.

Pohjamaalaus vähentää puussa olevan pihkan ja muiden värjäävien uuteaineiden aiheuttamaa maalipinnan värjäytymistä. Pihkaa on etenkin oksankohdissa, ja siksi ne kannattaa käsitellä erityisen huolellisesti.

MAALAAMINEN

Suorita maalaustyö siten, että maalipintaa ehtii kuivahtaa ennen iltakasteen laskeumista. Kosteus aiheuttaa tuoreen maalipinnan himmenemistä.

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan sävyerojen välttämiseksi. Sekoita maali hyvin ja levitä siveltimellä 1–2 kertaan. Käytä pintamaalaukseen ohentamatonta Tehoa. Käsittele päätypinnat erityisen huolellisesti. Maalipinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin neljässä viikossa, ja sitä ennen maalattua pintaa on käsiteltävä varoen.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: pohjamaali, pohjuste, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 11,16 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 28.0 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 9
Kiilto Puolikiiltävä
Ohenne Liuotin
Käyttö Ulos