TIKKURILA

VALTTI COLOR KUULLOTE 9L EC SÄVYTETTÄVÄ

Tuotenumero: 500089554

EAN: 6408070000434

Tikkurilan Valtti Color on perinteinen, liuotinohenteinen öljypohjainen kuullote ulkokäyttöön. Valtti Color imeytyy puuhun ja suoja sitä säärasituksilta kuten kosteuden ja auringonvalon vaikutuksilta. Valtti Color sopii hirsipinnoille,...

heti saatavissa verkkokauppavarastosta
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tikkurilan Valtti Color on perinteinen, liuotinohenteinen öljypohjainen kuullote ulkokäyttöön. Valtti Color imeytyy puuhun ja suoja sitä säärasituksilta kuten kosteuden ja auringonvalon vaikutuksilta.

Valtti Color sopii hirsipinnoille, sahatuille ja höylätyille lautapinnoille, erilaisille puulevypinnoille sekä kestopuulle ja lämpökäsitellylle puulle. Käyttökohteita ovat esimerkiksi ulkoseinät ja aidat. Valtti Coloria voi käyttää niin uusille kuin aikaisemmin kuultavilla puunsuojilla käsitellyille pinnoille. Se ei muodosta ensikäsittelyn jälkeen puupintaan yhtenäistä kalvoa. Pinta on kosketuskuiva 4–8 tunnin kuluttua ja uudelleenkäsiteltävissä noin vuorokauden kuluttua käsittelystä. Valtti Color -kuullotetta käytetään sävytettynä.

• väri: sävytettävissä kuultaviin puunsuojasävyihin
• riittoisuus: sahalauta 4–8 m²/l, höylälauta 8–12 m²
• kuiva-ainepitoisuus: n. 17 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 0,9 kg/l
• EU VOC raja-arvo (kat A/e): 400 g/l. Tuotteen VOC: maks. 400 g/l.

Valtti Color ei sovellu kasvihuoneen sisäpuolen käsittelyyn.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelyllä säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Käsittelemätön pinta
Poista käsiteltävästä pinnasta irtonainen aines, lika ja pöly juuri- tai teräsharjalla. Käytä homeen poistamiseen tarvittaessa homepesuliuosta. Käsittelemätön puu kannattaa pohjustaa pohjusteella mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa. Suojaa kasvit Valtti Colorin ja pohjusteen roiskeilta.

Aikaisemmin kuultokäsitelty pinta
Poista pinnasta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella tai teräsharjalla. Puhdista pinta tarvittaessa homepesuaineella. Jos puun pinnalle jää selvä, mahdollisesti kiiltävä kalvo, poista se tai ainakin hio huolellisesti. Suojaa kasvit Valtti Color -kuullotteen roiskeilta.

KÄYTTÖ

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä kuullotetta samaan astiaan – näin vältyt värierojen syntymiseltä. Sekoita kuullote huolellisesti ennen käyttöä. Sekoita kuullotetta myös käytön aikana. Sivele kuullote tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko hirren tai muutaman laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele pinta kahteen kertaan, höylä- ja hirsipinnat ohuelti. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Työvälineet voi pestä lakkabensiinillä.

Kuullotteen lopullisen sävyn näkee vasta, kun se on kuivunut. Tarkkaile pinnan kuntoa ja suorita uusintakäsittely tarvittaessa, kun kuullote alkaa kulua pinnalta.

Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva. Puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Käsittelyn ja kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja kuullotteen lämpötilan olla vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: homeenpoistoaine, maalarinteipit, suojamuovit, työvaatteet ja -käsineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 7,65 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 25.0 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 9
Ohenne Liuotin
Käyttö Ulos