Zoomaa kuvaa sormilla kosketusnäytöllä

Aitamaali Valkea 2,7l valkoinen valmisväri

TIKKURILA
  • EAN-koodi: 6408070101483 | Tuotenumero: 501945641

Likaa ja pintahometta hylkivä erikoismaali erityisesti lauta-aidoille. Taitettu valkoinen valmissävy, joka sointuu kauniisti ympäröivään maisemaan.

  • himmeä
  • 4-9 m²/l
  • peittävä
  • vesi

51,90 € / kpl

19,22 € / l

Toimitus
Tilaa ja noudaAnna postinumero nähdäksesi lähimmät myymälät

  • EAN-koodi: 6408070101483
  • Tuotenumero: 501945641

Tikkurilan Aitamaali Valkea on kestävä ja likaa hylkivä valkoinen ulkomaali, joka soveltuu käsittelemättömien ja aikaisemmin maalattujen lauta-aitojen ja -kaiteiden maalaukseen. Himmeäkiiltoisella, vesiohenteisella Aitamaali Valkealla voit maalata käsittelemättömät, teollisesti pohjamaalatut ja aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla tai kuultavilla puunsuojilla maalatut aidat ja kaiteet. Maalipinta pysyy hyvin puhtaana, ja se on tarvittaessa myös helppo pestä. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 2–4 tunnin kuluttua maalaamisesta – sääolosuhteista riippuen. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla. • väri: valkoinen valmisväri • himmeä (kiiltoryhmä 5) • riittoisuus: sahattu puupinta 4–6 m²/l, höylätty tai ennen maalattu puupinta 7–9 m²/l • kuiva-ainepitoisuus: n. 40 tilavuusprosenttia • tiheys n. 1,3 kg/l • EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 130 g/l. PINNAN ESIKÄSITTELY Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti. Maalaamaton puupinta Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa pohjustuspuunsuojalla. Pese mahdollinen home pois homepesuaineella ja suojaa ruostuvat metalliosat kuten naulankannat ruosteenestopohjamaalilla. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen. Aikaisemmin maalattu puupinta Poista teollisesti pohjamaalatuista, kuultavalla puunsuojalla käsitellyistä tai aikaisemmin ulkomaalilla maalatuista puupinnoista irtoava hilse kaapimella ja harjaa puhtaaksi teräsharjalla. Puupuhtaat pinnat voit käsitellä puuta suojaavalla pohjusteella. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen, erityisesti jos ne ovat vanhat tai kuluneet. MAALAAMINEN Sekoita maali hyvin ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä Aitamaali Valkea harjasiveltimellä tai ruiskulla 1–2 kertaan. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Puun oksakohdista voi tihkua maalipinnan läpi pihkaa ja muita uuteaineita lämpö- ja kosteusvaihteluiden vuoksi. Tämä voi aiheuttaa oksankohdissa maalipinnan värjäytymistä, joka johtuu puun luonnollisista ominaisuuksista. Maalipinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin neljässä viikossa. Sen jälkeen pinta voidaan puhdistaa pesuaineilla. Vinkki: Aseta aidan päällislauta hieman viistoon, jotta seisova vesi ja lumi eivät pääse lahottamaan puuta. Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, ilman lämpötilan yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Muista myös: pohjuste, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, maalarinteipit ja suojamuovit.

Tuote

Paino
3.186 kg
Toimittajan ilmoittama alkuperämaa
Suomi
Riittoisuus/pohjamaalaus (imemätön pinta), m²/l
Riittoisuus (imevä pinta), m²/l
5
Perusmaali
A
Kiilto
Himmeä
Käyttö
Ulos
Ohenne
Vesi
Riittoisuus (imemätön pinta), m²/l
8
Sävytys
Ei voida sävyttää
Riittoisuus/pohjamaalaus (imevä pinta), m²/l
Pakkauskoko (l)
2.7

Pakkaus

Paino
3.8 kg
Nettosisältö
2.7 LTR
Korkeus
18 cm
Pituus
19.2 cm
Leveys
19.2 cm

Vaaralausekkeet:

H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. H411 Myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Faroangivelser: H317 Kan orsaka allergisk hudreaktion. H411 Giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.