K-Rauta-hero-banner

Trendianalyytikko poimi ajankohtaisimmat maalisävyt - nousussa murretut värit

Kaipaatko väriä elämääsi ja helpotusta kaukokaipuuseen? Tartu telaan! Maalien valintaa ja yhdistelyä helpottamaan trendiasiantuntija Susanna Björklund kuratoi K-Raudan Cello-merkille 50 maalisävyn kokoelman, jossa on 20 trendisävyä.

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 15.1.2021

Trendianalyytikko poimi ajankohtaisimmat maalisävyt - nousussa murretut värit

__Kaipaatko väriä elämääsi ja helpotusta kaukokaipuuseen? Tartu telaan! Maaleissa on nyt rohkeasti värejä ja upeita, ajankohtaisia sävyjä. Valintaa ja yhdistelyä helpottamaan trendiasiantuntija Susanna Björklund kuratoi K-Raudan Cello-merkille 50 maalisävyn kokoelman, jossa on 20 trendisävyä. Björklund kannustaa käyttämään värejä rohkeasti ja antaa vinkkejä sävyjen yhdistämiseen. __

K-Raudan datan mukaan suomalaiset ovat innostuneet poikkeusaikana erityisesti maalaamaan*. K-Rauta kutsui trendianalyytikko Susanna Björklundin poimimaan omalle merkilleen, Cellolle, 50 maalisävyn kokoelman helpottamaan sävyn valintaa. Kokoelmasta nostettiin erikseen 20 erityisen ajankohtaista trendisävyä. Tulevaisuusajattelijana Björklund ennakoi asiakkailleen tulevaisuutta, tutkii asiakaslähtöisyyttä, kulutuskäyttäytymisen ja arvojen muutoksia sekä muotoiluprosesseja ja visuaalisia trendejä. Björklund tunnetaan myös siitä, että hän on kuratoinut Habitare-messuille vuodesta 2015 Signals-näyttelyn, jossa yhdistyvät yhteiskunnalliset ilmiöt sekä sisustuksen, asumisen ja muotoilun trendit.

”Haluamme kannustaa asiakkaitamme käyttämään ja yhdistelemään rohkeasti värejä. Madaltaaksemme kynnystä värien käyttöön pyysimme trendiasiantuntija Susanna Björklundia poimimaan 50 maalisävyn kokoelman, josta on helppo valita omaa silmää miellyttäviä värejä. Yhdistelyä helpottamaan Björklund on valinnut myös toisiinsa sopivia sävyjä. Björklundin kuratoimista sävyistä jokainen löytää varmasti inspiraatiota ja uusia väriyhdistelmiä”, kertoo K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

Björklund on valinnut Cello-merkin maaleista hyvin vaaleita, murrettuja, tummia ja kirkkaita sävyjä. Kokoelmasta voi tehdä lukemattomia yhdistelmiä. Björklund kehottaa luottamaan maalisävyä valitessa omaan makuun ennemmin kuin yleisiin trendeihin.

”Suunnittelin maalisävykokoelman hyvin intuitiivisesti. Mietin, mitkä sävyt ja yhdistelmät tuntuvat tuoreilta ja ajankohtaisilta. Seuraan työkseni koko muotoilun kenttää ja myös vaatemuodin ilmiöt inspiroivat kokoelmaa,” taustoittaa Björklund ja jatkaa: ”Voimakkaat värit ovat yhä ajankohtaisia, mutta nyt mennään superkirkkaista kohti murrettuja sävyjä. Toffee, kellanruskea, harmaanvihreä ja oliivinvihreä miellyttävät edelleen. Neutraaleihin sävyihin voi rohkeasti yhdistää kirkkaita. Tehosteväreiksi suosittelen voimakasta pinkkiä tai kellanvihreää.”

”Maalaamista ei kannata ottaa liian vakavasti. Värin voi vaihtaa helposti, jos siihen joskus kyllästyy. Kokoelman värit sopivat myös minimalisteille ja niille, jotka haluavat kodin pysyvän vaaleana. Jo hyvin hentokin sävy, kuten vedenvihreä tai harmahtava liila, pehmentää tilaa ja luo tunnelmaa. Valkoisen ystävän kannattaa kokeilla myös lämpimiä voin ja vaniljan sävyjä. Etenkin näinä aikoina kodin merkitys kodikkaana turvasatamana on tärkeä”, Björklund opastaa.

Makuuhuoneeseen Susanna Björklund kannustaa kokeilemaan syviä, rikkaita sävyjä, kuten tummaa vihreää, sinistä, ruskeaa tai viininpunaista. Hän muistuttaa myös maalien monipuolisesta käytöstä niin kalusteiden kuin esimerkiksi pelkkien listojen maalaamisessa. Maali toimii myös tilanrajaajana. ”Sängyn taakse voi maalata sängynpäädyn. Seinä on mahdollista maalata puoliksi kahdella eri värillä. Eteisessä tai vessassa voi yhdistää tehosteosiot maalaamalla värin katon kautta toiselle puolelle”, hän kertoo.

Kaikenkokoisissa huoneissa voi käyttää maun mukaan kaikkia värejä, mutta maalisävyä on hyvä testata eri valaistuksissa. Sama sävy voi näyttää erilaiselta luonnonvalossa, keinovalossa ja pimeässä illassa. ”Suomessa valon vaihtelu on erityinen haaste. Hennoilla pastellisävyillä maalattu seinä saattaa näyttää valkoiselta hämärässä, ja joidenkin sävyjen hehku sammuu silloin tunkkaisen harmaaksi. Maalisävyn väri vaihtelee senkin mukaan, mitä vieressä näkyy. Esimerkiksi kalusteiden ja tekstiilien värit vaikuttavat maalatun seinän ilmeeseen. Väreillä on aina suhde keskenään,” vinkkaa Susanna Björklund.

Björklund kuvaaja Riitta Sourander K-Rauta 210115

Susanna Björklundin henkilökuvan kuvasi Riitta Sourander. Oikealla kuvassa Björklundin suunnittelema Cello-värisävyjen yhdistelmä (T1743, T1773, T1595, T1579)

  • *Lähde: K-Raudan tammi-lokakuun 2020 kuluttaja-asiakkaiden myyntitilastot. Datan lähteenä ovat K-Raudan 131 myymälän ja verkkokaupan tammi-lokakuun myyntitilastot ympäri Suomen.

*Susanna Björklund on trendianalyytikko, tulevaisuusajattelija, muotoilija ja toimittaja. Hän ennakoi asiakkailleen tulevaisuutta ja tutkii asiakaslähtöisyyttä, kulutuskäyttäytymisen ja arvojen muutoksia sekä muotoiluprosesseja. Björklund on kuratoinut Signals-trendinäyttelyn Habitare-messuille vuodesta 2015. *

Lisätietoja K-Raudan verkkosivuilla

K-Raudan lehdistötiedote 30.12.2020: Koronavuonna sisäremontoijat käänsivät katseet alas ja ylös: lattiat ja valaisimet suosikkeja https://www.k-rauta.fi/uutiset/koronavuoden-sisaremontointi

Uskalla maalata rohkeilla väreillä – näin onnistut maalin valinnassa: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/maalaaminen/uskalla-maalata-rohkeilla-vareilla-nain-onnistut-maalin-valinnassa

K-Raudan lehdistötiedote 30.10.2020: Rohkeammat sävyt sisämaalauksessa nousussa https://www.k-rauta.fi/uutiset/sisamaalaus-savyt

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Reetta Hiltunen, K-Rauta, puh. 040 520 9381, [email protected]

K-Rauta – Yllättävän helppoa Me K-Raudassa autamme niin kodin kunnostamisen ensikertalaisia kuin ammattilaisiakin onnistumaan rakentamisessa ja remontoinnissa mahdollisimman vaivattomasti. Laajin valikoima ja parhaat palvelumme varmistavat, että projektisi onnistuu – niin kivijalassa kuin verkossakin. Sinua palvelee 129 uudistunutta kauppaa kattaen koko Suomen Tammisaaresta Ivaloon. K-Rauta.fi