K-Raudan lämpökompostoreiden myynti on kasvanut tänä vuonna lähes 40 prosentilla viime vuoteen verrattuna

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 10.5.2024
Vuoden 2022 tammi-huhtikuuhun verrattuna myynti on peräti kolminkertaistunut.
Jätelakiuudistus on nostanut kompostoreiden myyntiä.

Biojätteelle paras on lämpökompostori Keittiöjätettä syntyy ympäri vuoden ja lämpöeristetty kompostori toimii myös talvella

Lämpökompostorien myynti on kasvanut K-Raudassa tämän vuoden tammi-huhtikuussa lähes 40 %:a edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Vuoden 2022 tammi-huhtikuuhun verrattuna myynti on tänä vuonna yli kolminkertaistunut.

Suurin syy kompostoinnin suosion ja kompostoreiden menekin voimakkaaseen kasvuun on käynnissä oleva jätelakiuudistus.

K-Raudan tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehto ei heti muista toista tuoteryhmää, jonka kysynnässä olisi nähty näin huimaa kysynnän kasvua viime vuosina. Lakimuutoksen lisäksi Lehto uskoo ihmisten kiinnostuneen kompostoinnista sen ilmeisten hyötyjen takia; maatuvasta kotitalousjätteestä syntyy kompostoimalla ravintorikasta ainesta puutarhaan.

”Kompostointi on ekologinen tapa käsitellä kotitalouksien biojätteet ja vähentää kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää”, Lehto kiteyttää.

Biojätteelle paras on lämpökompostori

Biojätteen erilliskeräys laajenee kaikkiin asuinkiinteistöihin yli 10 000 asukkaan taajamissa heinäkuussa 2024 kaikkialla Suomessa. Muun muassa Helsinki kuuluu alueisiin, joissa biojätteen erilliskeräystä koskevat muutokset tulevat voimaan nyt heinäkuussa.

Tällä hetkellä velvoite koskee jo taajamien vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöjä. Erilliskeräyksen voi korvata kiinteistössä tapahtuvalla kompostoinnilla, josta on ilmoitettava kunnan jätehuoltoviranomaiselle.

Kompostori kannattaa hankkia oman käyttötarpeen mukaan, sillä niitä on monia erilaisia. Esimerkiksi biojätteelle on omat kompostorit, samoin puutarhajätteelle ja käymäläjätteelle.

Biojätteelle paras on lämpökompostori. Keittiöjätettä syntyy ympäri vuoden, ja lämpöeristetty kompostori toimii myös talvella.

”Tärkeää on, että kompostori on eristetty niin kannesta kuin pohjasta. Kun kompostoidaan ruokajätettä, on kompostorin oltava myös jyrsijäsuojattu. Kompostointi ei ole lainkaan vaikeaa, kun siinä pääsee alkuun. Verkosta, esimerkiksi K-Raudan verkkosivuilta, löytyy paljon aiheeseen liittyvää tietoa ja ohjeistusta. Myymälöistämme voi lisäksi kysyä aina neuvoja”, Lehto vinkkaa.

Lue lisää:
Kompostointi – näin onnistut

Lisätietoja:
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, [email protected]