K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Akkupyörösaha Makita HS012GZ 40V XGT

Päivitetty 24.05.2024

Makitan koneita ammattinsa puolesta työmailla aiemmin käyttänyt rakennusalan ammattilainen, Jukka testasi terassityömaalla Makitan akkupyörösahan akun ja laturin kera. Katso havainnot koneesta!

testitulos-akkupyorosaha-makita-hs012gz-krauta-ak-sahaus-kaynnissa

Olen pitkään ollut Makita-tuoteperheen aktiivinen käyttäjä työn puolesta. Rakennustyömailla tarvitaan koneita joka lähtöön ja niitä Makitalta löytyykin laaja valikoima.

Tästä syystä odotukset käsisirkkelistä olivat korkealla, ison 40V-akun tehot pääsivätkin testiin kesän ensimmäisellä terassityömaalla.

Kokemuksia

Edessä oli terassityömaa uudiskohteeseen. Odotin innolla näkeväni, mihin kaikkeen tuote pystyy.

Terassin teko on siinä mielessä yksiviivaista, ja tarvittavat työkalut vähäisiä, että tällä akkupyörösahalla ja saman sarjan tehokkaalla iskevällä ruuvinvääntimellä voi saada koko homman pakettiin. Laturi valmiiksi, kone kantoon ja hommiin.

165 mm terällä ja 57 mm sahaussyvyydellä varustettu saha kykeni käytännössä koko terassiprojektin puutavaran sahaukseen.

Kävipä myös tuuri ja kesän ensimmäisen terassin saikin rakentaa laadukkaasta lehtikuusesta, johon tämä laite upposi uuden teränsä kanssa kuin sulaan voihin. Sahaaminen oli todella pehmeää ja sahausjälki erinomaista. Eipä aikaakaan, kun runkolankut oli sahattu mittaansa ja kasaaminen sai alkaa. Tässä vaiheessa ei akustakaan ollut pykälät vähenneet, joten laturi sai vielä odottaa töitä. Kooltaan kone on siro, kuin pienemmällä akulla varustettu veljensäkin. Käsittely on oikein mielekästä pitkänkin pätkän.

testitulos-akkupyorosaha-makita-hs012gz-krauta-ak-saadot

Sahauskulman säätö tuntui hiukan kepeältä, jäi mietityttämään, kauankohan säätökiskot pysyvät iskussa. Aikaisemmissa sahoissa nämä ovat olleet ne ensimmäiset epäkuntoon menneet osat.

Päivän päätteeksi akku alkoi olla finaalissa, joten pääsin testaamaan laturin tehoja. Siinä päivän sotkuja siivoillessa ja seuraavan päivän vaiheita valmistellessa, ennen kotiinlähtöä huomasinkin että akku on taas täynnä. Todella nopeaa toimintaa. On kätevää, kun työmaa ei seisahdu akkujen alhaisen varauksen vuoksi, vaan ne saa ladattua nopeasti esim. ruokatauolla.

Saha on mahdollista yhdistää AWS-toiminnolla langattomasti esimerkiksi saman toiminnon omaavaan akkuimuriin. Imuri käynnistyy kun laite käynnistyy, langattomasti. Tämä on hyvä ominaisuus esimerkiksi sisällä sahatessa, jolloin työmaa pysyy siistimpänä kätevämmin.

testitulos-akkupyorosaha-makita-hs012gz-krauta-ak-sahaus-ja-turvasaappaat-jalas

Yhteenveto

Nopea ja kätevä apuri työmailla, näyttää parhaat puolensa runkorakentamisessa ja sen tehokkuudessa.

Plussat:

  • Nopea käyttöönotto ja helppokäyttöisyys
  • Akun kesto
  • Suorituskyky
  • Hiljainen

Miinukset:

  • Sahauskulman ja -syvyyden säätö heiveröinen
  • AWS-siru ei mukana pakkauksessa

Testaaja: Jukka Jussila, Rakennus & Remontointi Jussila Oy

Katso myös havainnot Jukan samalla kertaa testaamista Jalaksen turvasaappaista!

Hanki Makitan akkupyörösaha ja akut K-Raudasta: