K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Valitse Schönox HA Pro kylpyhuoneen nopeaan vedeneristykseen

Päivitetty 21.04.2023

Schönox HA Pro -vedeneriste on uusi, nopeasti kuivuva vedeneriste märkätiloihin, kuten suihkuihin, kylpyhuoneisiin ja kodinhoitohuoneisiin. Se on päällystettävissä jo tunnin kuluttua asentamisesta. Käyttövalmis Schönox HA Pro -vedeneriste auttaa sinua siis säästämään aikaa märkätilojen työvaiheissa. Lisäksi se on kevyt ja helppo levittää. Tutustu tuotteeseen K-Raudan verkkokaupassa ja nouda se lähimmästä myymälästäsi!

Erityisesti ammattilaisten käyttöön kehitetty Schönox HA Pro on lämpimien sisätilojen kylpyhuoneiden vedeneristykseen suunniteltu tuote. Se soveltuu lattialämmityslattioille, seinä- ja lattia-asennuksiin, sekä normaalin että raskaan kuormituksen kohteisiin asunnoissa ja julkisissa tiloissa. Alustaksi sille sopivat betoni, täyteen saumatut tiiliseinät, sementtitasoitteet ja sementtilaastit, kevytbetonista valmistetut onteloseinäelementit, kipsirappaus ja kipsikartonki- ja kipsikuitulevyt sekä kalsiumsulfaattipohjaiset laastit.

Vedeneristeen erityisyys on juuri sen nopeassa kuivumisessa ja päällystettävyydessä: kuivumisaika on jopa vain viidenneksen muiden vastaavien tuotteiden kuivumisajasta. Schönox HA Pro on edukseen erityisesti silloin, jos kylpyhuone tulee saada suihkukuntoon mahdollisimman rivakasti. Nopeus on valttia myös linjasaneerauskohteissa, joiden aikataulut ovat tiukat.

kk-tuote-schonox-ha-pro-krauta-pro-artikkelikuva-tuote

Uusi ammattilaiskäyttöön suunniteltu vedeneriste Schönox HA Pro kuivuu nopeasti ja päällystettävissä jo tunnin kuluttua levittämisestä.

Schönox HA Pro -vedeneriste

 • yksikomponenttinen ja dispersiopohjainen vedeneriste
 • viskositeetiltaan tiksotrooppinen
 • käyttövalmis ilman sekoittamista
 • helppo asentaa – ei roisku levittäessä
 • kuivuu nopeasti
 • voidaan levittää telalla ja viimeistellä lastalla
 • vedenpitävä ja höyryä läpäisevä
 • hyvä elastisuus ja vanhenemisenkesto
 • halkeaman silloituskyky
 • M1-hyväksytty
 • EC1 PLUS-merkitty
 • TRGS 610 -normin mukaisesti liuotteeton
 • kerrospaksuus 0,5 mm/m2
 • menekki 1,1 kg /m² kahdella levityskerralla
 • väri muuttuu tuotteen kuivuessa.

Elastinen vedeneriste kuivuu tunnissa

Schönox HA Pro levitetään keraamisen laatan alle osaksi kylpyhuoneen vesitiivistä pintarakennetta. Riittävän kuivakalvovahvuuden saavuttamiseksi sitä tulee levittää kaksi kerrosta. Tuote on vettä läpäisemätön, höyryä läpäisevä ja hyvin elastinen.

Voit levittää tuotteen telalla ja viimeistellä lastalla. Schönox HA Pro kuivuu nopeasti: 20 asteen lämpötilassa työskennellessä ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin riittää 30–60 minuuttia, päällystämään pääset tunnissa. Kuivumisaika riippuu alustan imukyvystä. Työskentelylämpötilaksi ja huoneen käyttölämpötilaksi suosittelemme aina yli +5 °C.

Tuote vaihtaa väriä kuivuessaan vaaleansiniharmaasta harmaaksi, minkä ansiosta voit seurata kuivumisprosessia.

Ennen levittämistä puhdista alusta tarttuvuutta heikentävistä kerroksista. Poista myös erottavat ja sintratut kerrokset esimerkiksi hiomalla, harjaamalla, puhaltamalla tai hiertämällä. Betonin valuviat ja karkeahuokoiset betonialustat on hyvä tasoittaa Schönox PL Plusilla. Kalsiumsulfaattipohjaiset tasoitteet kannattaa pohjustaa Schönox KH:lla. Nurkkien, sisä- ja ulkokulmien tiivistykseen sopii esimerkiksi Wetstop -vahvikekappaleet.

Varmista, että alusta on riittävän kestävä ja kuiva – sementtipohjaisten alustojen kosteusprosentin tulee olla korkeintaan 90 % RH, jos tuotetta käytetään keraamisten laattojen alla. Jos olet epävarma alustan vaatimuksista, kysy neuvoa K-Raudan asiantuntijalta.

kk-tuote-schonox-ha-pro-krauta-pro-artikkelikuva-kylppari

”Suosittelemme tuotetta kaikille vedeneristys- ja laatoitustyötä tekeville. Erityisesti lattiapintojen vedeneristyksessä tuotteen nopea kuivuminen on ehdottoman tärkeää: Schönox HA Pro:n päälle laatoituksen voi aloittaa jopa tunnin kuluttua viimeisimmän kerroksen levittämisestä.”

– Jani Reunanen, Myyntijohtaja, Sika Finland

M1-merkitty vedeneriste on ympäristölle hyvä valinta

Schönox HA Pro täyttää kaikki märkätilojen vedeneristeille asetetut vaatimukset: sillä on M1-hyväksyntä ja EC 1PLUS:n mukaisesti erittäin pienet päästöt. Lisäksi tuote on liuotteeton TRGS 610 -normin mukaisesti.

M1-merkki kertoo siitä, kuinka paljon tuotteesta siirtyy huoneilmaan päästöjä haihtumalla. M1-merkityissä laasteissa ei myöskään ole esimerkiksi kaseiinia, ja niissä olevien aineiden emissiot alittavat tietyt rajat.

Schönoxin märkätilatuotteet ovat M1-merkittyjä, ja yritys on sitoutunut edistämään vähäpäästöisten tuotteiden kehittämistä ja käyttöä.

EC1 ja EC1 PLUS -merkit kertovat puolestaan liimojen sekä rakennusmateriaalien matalapäästöisyydestä.

Tutustu uutuustuotteeseen lähimmässä K-Rauta-myymälässä!