K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

TEKNOSPRO® R Telattava kevyttasoite levittyy hyvin

Päivitetty 13.10.2022

Uutuustuote TEKNOSPRO® R Telattava kevyttasoite levittyy, täyttää ja tarttuu hyvin. Tuote sopii monille alustoille ja esimerkiksi lasikuitutapettien tasoittamiseen.

Käyttövalmis Teknospro® R Telattava kevyttasoite sopii monipuolisesti kuivien sisätilojen tasoittamiseen. Erittäin helposti telattavaa kevyttasoitetta voi myös hioa, joten sillä saa vaikkapa lasikuitutapetin päälle uuden, tasaisen pinnan. Uutuustuote nyt saatavissa K-Raudoissa!

Helppokäyttöinen Teknospro® R Telattava kevyttasoite sopii sekä ammattilaisten että kuluttajien käyttöön. Tuote soveltuu kuivissa sisätiloissa olevien seinä- ja kattopintojen osa-, sauma- ja ylitasoitukseen.

Kevyttasoite sopii monenlaisille pinnoille kuten kipsi- ja kuitulevyille, betonille, kevytbetonille ja rappauksille. Tuote soveltuu myös maalattujen pintojen ja lasikuitutapettien ylitasoitukseen sekä saumanauhojen kiinnittämiseen. Kipsilevyjen saumauksessa on käytettävä CE-merkittyä saumanauhaa.

Teknospro® R Telattavalla kevyttasoitteella on hyvä täyttökyky. Kevyttasoitteen levittäminen on kevyttä ja nopeaa, ja lopputuloksena saadaan hyvin sileä pinta. Hiottu pinta on suoraan maalattavissa.

Kevyttasoite Teknospro R 12l telattava

Helppokäyttöinen Teknospro® R Telattava kevyttasoite soveltuu useille eri pinnoille ja moneen eri käyttötarkoitukseen. Lopputuloksena syntyy hyvin sileä pinta.

Teknospro® R Telattava kevyttasoite:

 • Kuiviin sisätiloihin
 • Seinä- ja kattopintojen osa-, sauma- ja ylitasoitukseen
 • Soveltuu monille alustoille, esim. kipsi- ja kuitulevy, betoni, kevytbetoni, rappaus
 • Hyvä täyttökyky ja hyvä tartunta
 • Levitetään telalla, lastalla, tasoiteruiskulla tai automaattisaumauskoneella
 • Hiottu pinta heti maalattavissa
 • Kuiva-ainepitoisuus noin 58 painoprosenttia
 • Täyttökyky 3 mm
 • Riittoisuus saumatasoituksessa 0,3 l/m, ylitasoituksessa 1 l/m² kerrospaksuuden ollessa 1 mm
 • Kuivumisaika 2–3 tuntia, kun lämpötila +23°C ja ilmankosteus 50 %
 • Välineiden pesu vedellä
 • Väri vaaleanharmaa
 • Pakkauskoko 12 l
 • Katso lisätietoja sisäseinien ja -kattojen käsittelystä Teknoksen sivuilta.

Käsitelty pinta voidaan maalata tai tapetoida

Teknospro® R Telattava kevyttasoite on heti valmista käytettäväksi. Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva, ja ilman, tasoitteen ja alustan lämpötila yli +5°C sekä ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Käsiteltävät pinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään Rensa Super -maalipesuaineella. Kovat tai kiiltävät pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan.

Tasoite levitetään telalla, lastalla, tasoiteruiskulla tai automaattisaumauskoneella. Levityksen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastan avulla. Pinnan epätasaisuus vaikuttaa tarvittavien käsittelykertojen määrään.

Kuivunut tasoite hiotaan ja hiontapöly poistetaan. Hiottaessa kannattaa käyttää silmäsuojusta ja hengityssuojainta. Valmis pinta voidaan maalata tai tapetoida. Ennen tapetointia tasoitepinnat tulee esiliisteröidä tai maalata Tapettipohjamaalilla. Työvälineet puhdistetaan vedellä.

”Esimerkiksi lasikuitutapetin tasoittaminen onnistuu TEKNOSPRO® R Telattavalla kevyttasoitteella hyvin. Parityönä homma sujuu joutuisasti: toinen levittää tasoitteen tasoitetelalla seinään ja toinen silottaa pinnan lastalla.” – Päivi Korpinen, tekninen asiantuntija, Teknos Oy

kuukauden-tuote-teknospro-r-artikkelikuva-levitys-kaynnissa-krauta

TEKNOSPRO® R Telattava kevyttasoite on helppo levittää telalla. Reunat ja nurkat voi viimeistellä lastalla.

Joutsenmerkityn tuotteen pakkaus on fiksusti suunniteltu

Telattavan kevyttasoitteen pakkaus on suunniteltu niin, että tuotetta on helppo ottaa telalla purkista. Pakkaus on valmistettu 90-prosenttisesti kierrätetystä muovista, minkä ansiosta pakkauksen hiilijalanjälki on 56 prosenttia pienempi.

Teknospro® R Telattava kevyttasoite on vähäpäästöinen M1-tuote, ja sille on myönnetty tuotteen koko elinkaaren ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki. Tuote on CE-hyväksytty, eikä sitä luokitella vaaralliseksi.

Tuotteen myymäläsaatavuus vaihtelee paikkakunnittain – tarkista lähimmän K-Rautasi varastotilanne verkosta.

Hanki Teknoksen helppokäyttöinen telattava kevyttasoite K-Raudan verkkokaupasta! 

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

 • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
 • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
 • Tietoa uusista työvälinetesteistä
 • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi