K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Maalarin paletti työmaalle

Päivitetty 09.11.2020

Maalaus on rakennus- ja remonttityömaiden keskeisimpiä viimeistelytöitä. Usein ammattimaalari kutsutaan kiireesti työmaalle, ja maalaustyöt pitää saada nopeasti valmiiksi. Niinpä maalari tarvitsee vahvan ammattitaidon lisäksi vahvat välineet.

Sika Finland Oy tarjoaa maalarille koko tuotepaketin: valmistasoitteet, akryylimassat, asennusliimat ja tarvikkeet. Casco-tuotemerkki on ammattimaalarien ykkösvalinta.

Helppoja ja nopeasti kuivuvia tasoitteita

maalarin-paletti-tyomaalle-k-rauta-artikkeli-onefill

Tapettia poistettaessa kohdataan usein seinissä ruuvinreikiä, joihin tarvitaan tasoitetta. Valkoiset Casco OneFill Premium ja Casco MultiFill-valmistasoitteet kuivuvat nopeasti eivätkä kutistu. Niinpä ne ovat suosittuja sekä sisä- että ulkokäytössä.

Molemmat tasoitteet soveltuvat niin puulle, tiilille, betonille, metalleille kuin kipsilevylle. Teräslastalla saa helposti levitettyä tasaisen pinnan, johon voi ruuvata ja naulata.

OneFill Premium pitää sekoittaa hyvin ennen käyttöä. Sekoituksesta voi tehdä vaikkapa pallon, jolla täyttää isonkin reiän. Superkevyt tasoite täyttää jopa viisisenttisiä koloja.

maalarin-paletti-tyomaalle-k-rauta-artikkeli-multifill

MultiFill-tasoite taas sopii pieniin paikkauksiin, vaikkapa huonekalujen entisöintiin. MultiFill voidaan levittää korkeintaan sentin paksuiseksi.

Valmistasoite vanhan seinän päälle

Casco WallCraft -valmistasoite on omiaan, kun pitää uudistaa kosteiden tai kuivien tilojen kattoja tai seiniä. Helposti hiottavissa oleva WallCraft pölyää vain vähän.

Keittiöremontissa laatan poistaja irrottaa usein myös kipsilevytaustan. WallCraft ehkäisee ongelman, sillä tasoitteen voi levittää – vaikkapa pari senttiä paksusti – vanhojen laattojen päälle. Vanhan laattapinnan puhdistaminen ja hiekkapaperilla karhentaminen riittää, eikä pintaa tarvitse pohjustaa. Kun tasoitteen levityksestä on kulunut 24 tuntia, pinta on valmis uudelle laatoitukselle. Kylpyhuoneissa on paljon käytetty lasitiiltä tilanjakajana. Jos lasitiili ei miellytä uutta asukasta, lasitiilen saa tasoitettua ja maalattua peittoon WallCraftillä – mikä nopeuttaa remonttia.

Uuden teknologian saumamassa

Casco PaintFlex -saumamassa sisältää patentoitua hybriditeknologiaa: akryylimassan levitettävyys ja hyvä värinkesto kohtaavat silikonin elastisuuden.

PaintFlex on yksikomponenttinen, vähäpäästöiseksi (M1) luokiteltu saumausmassa, joka tarttuu helposti pintoihin, kuivuu nopeasti eikä kellastu. Varsinkin uusien puutalojen katto- ja nurkkasaumat usein halkeilevat, mutta PaintFlex saumaa halkeamat tehokkaasti suuren murtovenymänsä ansiosta. Monet maalarit ja talotehtaiden ammattilaiset sanovatkin, että PaintFlex on paras viimeistelymassa liitosten tiivistämiseen ja kolojen tasoittamiseen.

Liimat kuin pyssyn suusta

maalarin-paletti-tyomaalle-k-rauta-artikkeli-nonwoven-2

M1-luokiteltu Casco NonWoven -seinäliima on helppo levittää joko suoraan seinälle tai tapetin taustaan. Roiskumaton seinäliima kiinnittyy helposti.

Seinään painettua tapettia voi liikutella, joten NonWoven-seinäliima antaa aikaa viimeistellä. Liima sopii liisteröintikonetta käyttävälle ammattilaiselle. Vahvat liimamassat ovat yleistyneet. Paksutkin liimamassat tulevat hyvin ulos vankkarakenteisesta Casco ProGun -pistoolista, vaikka liimaa ei olisi käytetty pariin päivään.

ProGun -pistoolilla käsi ei väsy. Jos vaikkapa polyuretaanimassaa jää vääriin paikkoihin, Casco Brutal Wipes -puhdistusliinan karkea puoli poistaa tuoreeltaan massajäljet. Monikäyttöisen liinan hienompi puoli viimeistelee jäljen siistiksi. Liina-arkit ovat kätevästi tuubissa.