K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Näin valitset sopivan märkä-kuivaimurin

Päivitetty 17.10.2023

Sopiva pölynimuri on aina valittu sen mukaan, minkälaista pölyä käsitellään. Tutustu pölyluokkiin ja valitse laadukas ja tehokas märkä-kuivaimuri Nilfiskin valikoimasta.

Pöly ei ole vain pölyä. Erilaisten pölytyyppien ja niiden aiheuttamien terveysvaikutusten välillä voidaan havaita erittäin suuria eroja. Vaarallisten hiukkasten hengittäminen voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä kroonisia sairauksia kuten astmaa, COPD:tä eli keuhkoahtaumatautia tai syöpää.

Pölyluokka L, M vai H? Näin valitset sopivan märkä-kuivaimurin

nain-valitset-sopivan-polynimurin-marka-kuivaimuri-Nilfisk-Aero-21-0H-PC-2

Pölynimurit jaetaan kolmeen eri luokkaan niiden ominaisuuksien ja käyttötarkoitusten perusteella. Pölyluokka L:n imurit ovat hyväksytty pölyn keräämiseen, jonka työperäisen altistuksen raja-arvo on > 1 mg/m3. Pölyluokka M:n imurit ovat hyväksytty terveydelle vaarallisten, ei-karsinogeenisten pölyjen keräämiseen, joiden työperäisen altistuksen raja-arvo on > 0,1 mg/m3 sekä puupölyt. Pölyluokka H:n imurit ovat hyväksytty kaikkien terveydelle vaarallisten pölyjen keräämiseen, joille on asetettu työperäisen altistuksen raja-arvo max. 0,005 mg/m3, mukaanlukien kaikki karsinogeeniset pölyt sekä mikrobien sekä bakteerien saastuttama pöly.

Milloin kannattaa valita L-luokan märkä-kuivamuri?

nain-valitset-sopivan-polynimurin-marka-kuivaimuri-Nilfisk-Aero-6-2L-PC

Valitse L-luokan märkä-kuivaimuri, jos käsittelet vaaratonta pölyä, kuten huonepölyä ja maa-ainesta.

L-luokan märkä-kuivamuri 

Milloin kannattaa valita M-luokan märkä-kuivamuri?

nain-valitset-sopivan-polynimurin-marka-kuivaimuri-Nilfisk-Aero-26-2M-PC

Valitse M-luokan märkä-kuivamuri, jos joudut käsittelemään vaarallista pölyä, kuten puupölyä havupuista, tasoitepölyä, täyteainetta, lakkaa, kipsiä, sementtiä, betonia, laattaliimaa, maaleja (kuten lateksia, öljymaalia), kvartsipitoista materiaalia (kuten hiekkaa ja soraa), joka imuroidaan lattialta.

Valitse tästä M-luokan märkä-kuivamuri 

Milloin kannattaa valita H-luokan märkä-kuivamuri?

nain-valitset-sopivan-polynimurin-marka-kuivaimuri-Nilfisk-Aero-21-0H-PC-1

Valitse H-luokan märkä-kuivamuri, jos joudut käsittelemään karsinogeenista pölyä, kuten hengitysilmaan joutuvaa kvartsia, puupölyä kovapuista, homeitiöitä, asbestia, lyijypitoista pölyä, mineraalikuituja, bitumia, synteettisiä mineraalikuituja (kuten lasivillaa).

Valitse tästä H-luokan märkä-kuivamuri 

M-luokka vai H-luokka? Huomioi tämä, jos olet valitsemassa M-luokan märkä-kuivamuria

Tiettyjä M-luokan materiaaleja käsiteltäessä vapautuu hengitettävää kvartsipölyä, joka on syöpää aiheuttava aine (H-luokka). Tästä syystä esimerkiksi Tanskan työsuojeluhallinto ja rakennusliitto suosittelevat H-luokan imureita rakennus ja asennustyömaille. Käytä siis H-luokan imuria, kun hiot, poraat, leikkaat, katkot tai jyrsit seuraavia materiaaleja: betoni, sementti/ laasti, tiili, laatat, graniitti, hiekka/sora.

Osta Nilfiskin laadukkaat märkä-kuivaimurit K-Raudasta