K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ammattilaisen tuotetesti: Märkä-kuivaimuri Nilfisk Aero 26-W2M PC

Päivitetty 13.12.2022

Ammattilaiset testaavat kuukausittain K-Raudan uusia työvälineitä. Nilfiskin märkä-kuivaimuri pääsi kokeiluun pienen yrityksen kuivien tilojen sisäseinä-, katto- ja lattiapintaremonteissa. "Parin viikon aktiivisen testauksen jälkeen olen imuriin aikalailla tyytyväinen ja se sopii oikein hyvin yrityksemme käyttöön", toteaa Tiina imurista.

ammattilaisen-tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-aero-26-w2w-pc-krauta-imuri-kasattuna

Saimme testattavaksi Nilfisk Aero 26-W2M PC märkäkuivaimurin. Pieni yritykseni tekee pääasiassa kuivien tilojen sisäseinä-, katto- ja lattiapintaremontteja, joten kestävä ja luotettava imuri on näissä töissä yksi tärkeimmistä ellei jopa ihan kaikista tärkein työväline, sillä sitä tarvitaan melkein poikkeuksetta jokaisessa työkohteessa.

Koska pintaremontoinnissa on monia työvaiheita jotka tuottavat erityyppistä pölyä, imurin kytkettävyys muihin työkaluihin on meille erityisen tärkeää. Kiinnitämme myös erityistä huomiota remontin loppusiivoukseen, joten imurin tulisi suoriutua tehokkaasti lattioiden ja pientenkin kolojen ja nurkkien puhdistuksesta.

Odotin siis mielenkiinnolla että pääsisin testaamaan, miten tämä Nilfiskin märkäkuivaimuri vastaisi yrityksemme tarpeisiin.

Ensivaikutelma märkä-kuivaimurista

Ensivaikutelma imurista, kun se vielä oli avaamattomassa paketissaan, oli että hmm… onko tämä sittenkin turhan suuri ja painava. Osa pakkauksen painosta ja koosta selittyi kirjan paksuisella ohjeviholla sekä pakkausmateriaalilla, ja kun imuri oli saatu ulos paketista ja koottua käyttövalmiiksi, se näytti ihan passelilta; tukevalta, tilavalta ja helppokäyttöiseltä.

Selasin innoissani ohjekirjasesta esiin suomenkieliset sivut tutustuakseni imurin kaikkiin ominaisuuksiin, mutta harmikseni paksusta oppaasta vain muutama sivu oli suomenkielistä tekstiä. Käytännössä kaikki imurin toiminnot tuli tulkita kaikille kielille yhteisistä tekstittömistä kuvasarjoista, mielestäni olisi ollut mukavampi jos ohjeet olisivat olleet tekstimuodossa tai kuvissa olisi ollut selostukset. Toisaalta imurin toiminnot olivat melko simppelit ja helpohkosti hahmotettavissa ilman opastakin.

Imurin mukana tuli myös langaton Auto Sense Bluetooth -kaukosäädin, johon oli erikseen mukana selkeät käyttöohjeet. Epäilin ensin mahtaako meillä olla sille mitään käyttöä, sillä meillä ei ole Bluetooth-yhteydellä varustettuja työkaluja, mutta säädin osoittautui kuitenkin käteväksi! Sen pystyi kiinnittämään imurin letkuun (tai vaihtoehtoisesti työkalun varteen) jolloin imuri on mahdollista sammuttaa ja käynnistää kaukosäätimestä ilman kävelyä imurille. Saattaa kuulostaa turhalta hifistelyltä, mutta imuletkun ollessa huikeat 4 metrin pituinen tällä kuitenkin säästää ylimääräisiä askelia.

ammattilaisen-tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-aero-26-w2w-pc-krauta-imuri-kaytossa-u

Imuletkun pituus olikin ensimmäinen asia mihin kiinnitin huomion, jee!

Ilahduin myös siitä, että imuletku ja virtajohto olivat värikkäitä, työmaalla huomioväriset asiat ovat aina parempia kuin mustat.

Imurin mukana tuli myös hyvä sarja erilaisia suulakkeita ja adapteri työkalujen liittämiseksi. Erityisesti arvostin mukana tullutta säilytyskoteloa, jonka sai kiinnitettyä imuriin ja jossa lisäosia pystyi näppärästi säilyttämään. Varsin kätevältä vaikutti myös imurissa oleva kumilenkki, jolla imuletkun pystyy niputtamaan samaan pakettiin kuljetuksen/säilytyksen ajaksi.

Imuri pääsi heti tositoimiin apulaiseksi seinien hiontaan. Varsihiomakoneen kytkeminen imuriin sujui adapterin avulla ilman ongelmia ja työkalupistokkeen avulla imuri ja hiomakone toimivat sujuvasti yhteistyössä. Täysin pölytöntä ylitasoitetun seinän hiominen ei toki imuristakaan huolimatta ole, mutta se kuitenkin vähensin ilmaan pääsevän pölyn määrää. Tämä imuri on tarkoitettu M-pölyluokalle eli terveydelle vaarallisille pölyille johon myös tasoitepöly kuuluu.

Varsihiomakoneen kanssa pitkä imuletku oli todella näppärä. Itse imurin pystyi pitämään hieman kauempana ja letku ylettyi silti helposti koko hiottavan seinän pituudelle.

Nurkkien hiontaa varten vaihdoin varsihiomakoneen käsikäyttöiseen Mirkan hiomatukeen, jossa on imuriin kytkettävä pölynpoistoletku. Kiinnitystapa oli taas hieman erilainen, mutta kytkentä onnistui helposti, tällä kertaa ilman adapteria. Hionta sujui tässäkin tapauksessa kätevästi ja imuri vähensi pölyn määrää. Hionnan jälkeen seinistä oli helppo imuroida irtonainen pöly pois leveällä lattiasuulakkeella.

Kolmas imurin kanssa testaamani laite oli pistosaha, jota käytin laminaatin asennuksessa tarkkojen kohtien sahaamiseen. Laitteet sopivat taas moitteetta yhteen ja puupölyn määrä väheni, mutta tällä kertaa imuri jostain syystä reagoi ajoittain piippailemalla. Piippailusta en löytänyt mainintaa ohjekirjasta, mutta huomasin sen tarkoittavan sitä, että imuri kuvittelee putken tukkeutuneen. Tuntui, että imuri ylireagoi, sillä sama piippailu tapahtui myöhemminkin usean kerran eri tilanteissa.

Loppusiivouksessa imuri osoittautui kiitettäväksi

Erilaisten suulakkeiden avulla myös nurkat ja ahtaat paikat sai helposti puhtaaksi ja tässäkin tapauksessa pitkä imuletku on plussaa, imuria ei tarvitse koko ajan vetää perässä.

Tässä imurissa on myös puoliautomaattinen push&clean -toiminto, jota kokeilin. Eli painike, joka puhdistaa suodattimen ja estää näin suorituskyvyn alenemisen.

Parin viikon aktiivisen testauksen jälkeen olen imuriin aikalailla tyytyväinen ja se sopii oikein hyvin yrityksemme käyttöön. Imuri kulkee jatkuvasti pakettiautomme kyydissä kohteesta toiseen ja on erityisen ilahduttavaa, että kaikki osaset saa kuljetettua yhdessä ”paketissa”. Imuri on riittävän iso (25l säiliö) jotta pölypussia ei tarvitse jatkuvasti vaihtaa, mutta tämä koko alkaa olla aika maksimi mikä on meidän tarpeisiimme kätevästi kuljetettavissa. Myöskin paino alkaa olla siinä rajoilla (ottaen huomioon että tätä nostelee ja kuljettelee useimmiten 160 cm naisihminen), että yhtään painavampi alkaisi olla hankala, mutta tämä vielä menee suhteellisen vaivattomasti.

Mielestäni tämä imuri sopii oikein mainiosti verstas/harrastekäyttöön, mutta myös ammattikäyttöön pintaremonteissa. Ainakin seinien tasoitus-, maalaus-, tapetointi- ja lattian asennustöissä tällä pärjää hyvin!

ammattilaisen-tuotetesti-marka-kuivaimuri-nilfisk-aero-26-w2w-pc-krauta-imuri-kasattuna

Plussat:

  • Pitkä 4 m punainen imuletku, pitkä 7,5 m kirkkaan oranssi virtajohto
  • Hyvä valikoima suulakkeita, työkaluadapteri ja säilytyskotelo
  • Kaikki varusteet saa niputettua näppärästi imurin kanssa yhteen pakettiin
  • Helppokäyttöinen ja jämäkän tuntuinen imuri

Miinukset:

  • Etenkin kun pölypussi täynnä imuri saattaa käydä painavaksi (paino tyhjänä 10 kg)
  • Liian herkkä ”tukehtumisrefleksi” johon reagoi piippaamalla
  • Ohjekirjaan olisin toivonut tarkempaa suomenkielistä käyttöohjetta

Testaaja: Tiina Harju, Priimaksi Oy

Osta märkä-kuivaimuri K-Raudasta