K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Suojaimet päästä varpaisiin – talven tärkeimmät varusteet

Päivitetty 07.01.2022

Talven tultua kannattaa päivittää työvaatteet ja suojaimet. Kunnon varusteilla hommat sujuvat eikä pakkanen pääse puremaan. Ne lisäävät myös turvallisuutta. Tutustu ja hanki kunnon suojaimet ja lämpimät työvaatteet K-Raudasta.

Suojaa pää kunnon kypärällä

suojaimet-paasta-varpaisiin-k-rauta-3m-securefit-x5500–teollisuuskypara

Teollisuuskypärä suojaa putoavilta esineiltä, lämpösäteilyltä tai sulan metallin roiskeilta, mallista riippuen. Talvella kylmässä ilmassa työskennellessäsi varmista, että kypärän alle mahtuu alushuppu. Tarkista kypärän kunto säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan, ja säilytä sitä sisätiloissa suojassa kylmyydeltä ja kosteudelta.

Kiipeilykypärästä muotonsa saaneessa 3M™ SecureFit™ X5500 –teollisuuskypärässä on patentoitu Pressure Diffusion -tekniikka, jonka ansiosta päähän ei kohdistu paljoakaan painetta. 3M™ Uvicator™ -indikaattori ilmoittaa, kun kypärä on altistunut liian pitkään ultraviolettisäteilylle ja se on vaihdettava.

Katso kypärien ja kypärätarvikkeiden valikoimaa!

Panosta kuulosuojaimiin

suojaimet-paasta-varpaisiin-k-rauta-3m-kuulosuojain-litecom-plus

Kuulosuojainta valitessasi huomioi tarvittava vaimennustaso sekä tarvitsetko kommunikaatiolaitetta. Suojaimen pitää myös istua päähän hyvin. Huonokuntoisen tai huonosti istuvan suojaimen vaimennus voi olla vain noin 5 dB.

Kevyeltä teollisuuden melulta suojaavat 3M™ PELTOR™ X1-kuulosuojaimet tarjoavat 26 dB:n vaimennuksen. Ne sopivat esimerkiksi huolto- tai sähköporaustöihin. Pehmeät ja leveät pehmustetyynyt auttavat vähentämään painetta korvien ympärillä. Lisäksi ohuet kuvut parantavat yhteensopivuutta muiden suojainten kanssa.

3M Peltor LiteCom -sarjan suojaimissa on sisäänrakennettu radiolähetin. Käytössä on PMR 446 MHz taajuus, jonka kantavuus on noin 2-3 kilometriä avomaastossa. Osassa laitteista on myös Multipoint- bluetooth sekä ympäristöäänien kuuntelu. Lisäksi kanavamäärä on tuplaantunut (8 -> 16 kanavaa) verrattuna aiempaan LiteCom Plus -sarjaan.

Uudessa 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPI Bluetooth® -kuulosuojaimessa yhdistyvät kuulonsuojaus ja Bluetooth® MultiPoint -teknologia. Suojain on yhteensopiva uuden mobiilisovelluksen kanssa ja Bluetooth® MultiPoint -teknologia mahdollistaa yhdistämisen yhteen tai kahteen ulkoiseen laitteeseen handsfree-puheluita tai suoratoistoa varten.

Tulppasuojaimia käyttäessäsi huolehdi käsien puhtaudesta ja vaihda kertakäyttöiset tulpat uusiin jokaisella käyttökerralla. Uudet 3M 1100 korvatulpat suojaavat 37 dB melulta, ja erityisen pehmeät 3M Ear Soft FX -tulpat 39 dB melulta.

Tutustu kuulosuojaimien valikoimaan!

Silmät suojaan

suojaimet-paasta-varpaisiin-k-rauta-3m-suojalasit

Varmista, että silmien suojaimet asettuvat kasvoille mahdollisimman tiiviisti, suojaten silmiä ylhäältä, alhaalta ja sivuilta. Käytä laadukkaita CE-merkittyjä suojalaseja.

Talvikäyttöön sopivat 3M™ SecureFit™ 400X –suojalasit, joissa on 3M™ Scotchgard™ huurtumisenestopinnoite. 400X-sarjan suojalaseissa on erikoismuotoiltu kehys, joka antaa lisäturvaa lentäviltä hiukkasilta. 3M™ PDT eli Pressure Diffusion Temple -sankateknologia auttaa jakamaan päätä vasten kohdistuvan paineen, jolloin lasit istuvat tukevasti ja mukavasti. Pehmeä nenäosa vähentää lasien liukumista.

Silmälasien käyttäjälle sopivat 3M Securefit SF3701SGAF –suojalasit, joita käytetään silmälasien päällä. Säädettävissä suojalaseissa on huurtumaton Scotchgard-pinnoite.

Kuulosuojainten kanssa hyvin yhteensopivat 3M Securefit 407XSGAF –suojalasit käyvät sekä sisä- että ulkotyöskentelyyn. Myös niissä on huurtumaton Scotchgard-pinnoite.

Katso suojalasien valikoimaa!

Työvaatteet talvikeleihin

suojaimet-paasta-varpaisiin-k-rauta-huomiovarinen-snickers-allroundwork-1130-talvitakki

Talven tullen myös työvaatteet vaihtuvat. Vaihtelevissa säissä työvaatteiden on oltava lämpimiä, hengittäviä, kosteutta kestäviä ja joustavia.

Huomiovärinen Snickers AllroundWork 37.5® 1130 –talvitakki sopii ulkotöihin kylmillä keleillä. Lämmin vuori, fleecevuorattu kaulus ja hihansuiden peukaloreiälliset resorit suojaavat viimalta. Selkäosassa on 3D-verkkovuori, joka parantaa ilmanvaihtoa ja lämmöneristystä. Takki täyttää huomiovaatteita koskevan standardin EN 20471 luokan 3 näkyvyyttä koskevat vaatimukset. Huomioväri ja heijastinnauhat lisäävät turvallisuutta. Takissa on tilaa myös oman yrityksen logojen ja tekstien painattamiseen.

Snickersin joustavissa, kapealahkeisissa AllroundWork 6241 –housuissa on polvissa Stretch Cordura® -vahvikkeet. Esitaivutetut lahkeet parantavat housujen istuvuutta.

Riipputaskulliset Snickers 6902 FlexiWork+ -työhousut on valmistettu kevyestä ja hengittävästä materiaalista, joka kestää hyvin kulutusta. Vartaloon mukautuvan BodyMapped-muotoilun ansiosta housut mukautuvat erilaisiin työtehtäviin. Housut sopivat kovaan käyttöön, sillä polvissa, lahkeensuissa ja taskuissa on Cordura®-polyamidivahvikkeet. KneeGuard-polvisuojajärjestelmä pitää polvisuojat oikeassa kohdassa.

Työvälineet, kiinnikkeet ja muut tarvikkeet ovat käden ulottuvilla säädettävässä Snickers 4230-6604 työkaluliivissä, jossa on runsaasti taskuja.

Lämmin ja vedenpitävä Snickers 1132-6658 -huomiotakki on suunniteltu kylmiin ja märkiin talvikeleihin. EN 20471 -standardin mukainen luokan 3 sertifiointi takaa hyvän näkyvyyden ja turvallisuuden. Kyynärpäissä on Cordura®-vahvikkeet.

Tutustu talvityövaatteiden valikoimaan!

Jalat turvaan

suojaimet-paasta-varpaisiin-k-rauta-jalas-turvakengat

Talvella ulkotöissä parhaan suojan jaloille tuovat lämpöeristetyt varsikengät tai saappaat. Irrotettava lämpöpohjallinen ja paksu ulkopohja eristävät hyvin lämpöä. Valitse tarpeeksi väljät jalkineet, niin että kengän ja sukan väliin jää hieman tilaa eristävälle ilmalle. Turvajalkineiden käyttö estää varvas- ja jalkapohjan vammoja ja vähentää liukastumisvaaraa.

JALAS® 9985 Exalter² -nilkkurimallisissa turvajalkineissa on Boa® Fit –kiinnitys, joka auttaa pukemaan jalkineet helposti ja nopeasti. Nauhat on helppo kiristää yhdellä kädellä, ja kiinnitys takaa hyvän istuvuuden eikä purista. Kengissä on myös kuumuutta kestävä nitriilikumipohja, komposiitti-naulaanastumissuoja sekä alumiiniset varvassuojat ja erittäin pitävä Vibram®-nitriilikumipohja.

Jalas Heavy Duty 1358 Arctic Grip -turvakenkämallisto on suunniteltu erittäin vaativiin olosuhteisiin. Varrelliset turvakengät antavat erinomaisen suojan iskuja, varvasvammoja, pohjan läpäisyä, nyrjähdyksiä ja liukastumista vastaan. Kengissä on erittäin hyvä pito, joten ne soveltuvat työskentelyyn liukkailla ja öljyisillä alustoilla. Pohjallisen materiaalissa on lämmittävää ja hyvin eristävää merinovillaa.

JALAS® 1878 Off Road on talviturvamaiharien klassikko. Kengissä on teknisen, lämmin fleece-vuori, alumiinen varvassuoja sekä teräksinen naulaanastumissuoja.

Katso työsaappaiden ja turvasaappaiden valikoimaa sekä työkenkiä!

Pisteenä i:n päällä: hanskat

suojaimet-paasta-varpaisiin-k-rauta-tegera-talvikasineet

Suojakäsineiltä vaaditaan erilaisia ominaisuuksia riippuen siitä, millaista työtä tehdään. Onko tarvetta sorminäppäryydelle vai pitääkö hanskojen suojata liekiltä tai kuumilta roiskeilta? Entä käsitelläänkö nestemäisiä aineita tai kemikaaleja, ja tehdäänkö töitä kylmässä vai kuumassa?

Erittäin ohuet, synteettiset TEGERA® 8801 Infinity -käsineet sopivat asennustöihin. Kämmen-osassa on vettä ja öljyä hylkivä, karhennettu nitriilivaahto/aqua PU -pinnoite. Käsineet kestävät jopa 100 °C kosketuslämpöä.

Joustavat Tegera 9112 Microthan –talvikäsineet sopivat monenlaisiin töihin. Mukavantuntuiset käsineet on valmistettu synteettisistä materiaaleista, eivät sisällä kromia ja niissä on lämmin fleecevuori.

Nahkaiset Tegera 296 –käsineet ovat veden- ja tuulenpitävät kokovuorilliset Thinsulate-talvikäsineet. Kämmenosa on joustavaa naudannahkaa ja kämmenselkä polyesteriä.

Tegera 299 Hi-Viz –talvikäsineet pitävät vettä ja tuulta. Kämmenosa on joustavaa naudannahkaa ja kämmenselkä polyesteriä.

Katso talvihanskojen ja työkäsineiden valikoimaa!

Lähteenä myös: Työterveyslaitos

Tutustu K-Rauta PRO:n ammattilaisten palveluihin

Tilaa ammattilaisten uutiskirje! Saat tietoa uusista ammattituotteista sekä muuta hyödyllistä ja ajankohtaista ammattiasiaa.

Yhdeksän vinkkiä raskaaseen työhön: Näin huollat tärkeintä työkaluasi

Tilaa ammattilaisten uutiskirje

Hyötyä ja tietoa uutuuksista – uutiskirjeen tilaaminen kannattaa

k-rauta-pro-kuva-tyomies-pakettiautossa

SAAT TIETOA:

  • Uutuuksista ja ajankohtaisista tuotteista
  • Työtä helpottavia asiantuntijavinkkejä
  • Tietoa uusista työvälinetesteistä
  • Myös muuta hyödyllistä ammattiasiaa
Tilaa veloituksetta sähköpostiisi