K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Valitse keittiömalli – U, I vai L?

Päivitetty 14.03.2022

Keittiön mallin valinnassa kannattaa miettiä nykyistä keittiötäsi: mikä siinä toimii, mitä haluaisit muuttaa? U, I vai L-mallinen keittiö? Katso vinkit.

I-keittiö sopii myös pieneen tilaan

Jos keittiössä on tilaa niukasti, kannattaa tasot ja kodinkoneet sijoittaa yhdelle seinälle I-malliin. Yksinkertainen ja käytännöllinen malli tuo tarpeeksi tasopinta-alaa pienen talouden tarpeisiin.

Jos keittiö on tilava ja sitä käyttää useampi henkilö, I-tasot voi asentaa vastakkaisille seinille niin sanotuksi rinnakkaiskeittiöksi. Mietityttääkö keittiöremontti? Kysy mitä vain remontoinnista K-Raudan remonttineuvonnasta.

u-i-l-eri-keittiomallit-k-rauta

Saarekkeita ja niemekkeitä käytetään yleensä avokeittiöissä, joissa halutaan kokata porukalla. Saareke on aina keskilattialla ja sen ympäri pääsee kiertämään, kun taas niemeke on toisesta päästä kiinni seinässä tai kalusteissa.

L-mallinen keittiö on tehokas, U-mallinen keittiö runsas

L-mallin keittiössä keittiötasot sijoitetaan kahdelle vierekkäiselle seinälle. Malli hyödyntää tehokkaasti nurkkaneliöt. Näppärä vaihtoehto on muodostaa ruokailukalusteista sekä L-keittiöstä “kolmio”, jonka sisällä liikkuminen käy kätevästi.

U-mallin keittiö on optimaalinen, jos keittiö on iso. Tasot myötäilevät kolmea keittiöseinää, minkä takia säilytys- ja työskentelytilaa on runsaasti. Tehokkaassa U-keittiössä keskelle jää tarpeeksi tilaa siirrellä tavaroita.

Käyttötilaa keittiöön

L- ja U- mallin keittiöissä suunnittelu on järkevää aloittaa nurkasta, I-keittiöissä vaikkapa komeroista. Suositeltu etäisyys keittiötason ja kalusteiden, kuten keittiöpöydän, välillä on noin 120 cm. Lieden ja tiskialtaan vierestä tulee löytyä kylliksi vapaata tasoa, johon laskea astiat.

Kun suosikkimallisi alkaa hahmottua, voi miettiä sopivat kalusteet tasojen kaveriksi: ruokapöytä, näppärä keittiösaareke vai molemmat? Tee keittiöstäsi juuri oman näköisesi ja tuntuisesi!

eri-keittiomallit-k-rauta-cello-keittio

Tutustu K-Raudan tyylikkäisiin Cello-keittiöihin!

Katso lisää vinkkejä, kuinka pääset alkuun keittiösuunnittelussa.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje