K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Keittiökaappien maalaus – näillä ohjeilla onnistut

Päivitetty 07.09.2021

Vanhan keittiön saa raikastettua edullisesti keittiökaappien ovet maalaamalla. Valitse oikeat tuotteet ja lopputuloksesta tulee kestävä ja kaunis. Katso ohjeet, hanki maalit sekä maalaustarvikkeet K-Raudasta ja ryhdy toimeen, niin nautit pian uudistuneesta keittiön ilmeestä.

keittiokaappien-maalaus-maalatut-keittiokaapit-k-rauta

Keittiössä kalusteet joutuvat kovalle kulutukselle, kalusteissa käytettävien maalien on kestettävä kolhuja ja puhdistamista hyvin. Teknoksen FUTURA® AQUA kalustemaalit ovat erittäin kestäviä, ja niillä on rakennusmaalien paras päästöluokitus M1 huoneilmaan kulkeutuville kemiallisille päästöille.

Näin onnistuu keittiökaappien maalaus

1. Suojaa maalaustyön ympäristö suojamuovilla, teipillä ja suojapaperilla. Irrota ovista kahvat. Keittiökaapin ovet voi maalata paikallaan pystyasennossa, mutta voi olla helpompi maalata ne vaakatasossa. Jos maalaat ovet vaakatasossa, irrota ovet ja poista tai suojaa saranat.

keittiokaappien-maalaus-oven-maalaus-menossa-k-rauta

2. Keittiössä ovien pinnassa on rasvaa ja irtolikaa. Pese maalattavat pinnat huolellisesti RENSA Super Maalipesulla. RENSA Super on valmis käyttöliuos, jota ei tarvitse laimentaa. Lievästi likaantuneet pinnat voi pyyhkiä RENSA Superilla kostutetulla liinalla, pintaa ei tarvitse huuhtoa. Pinttyneen lian poistossa levitä RENSA Superia pintaan, anna vaikuttaa hetken ja pese lika pois. Käytä apuna karhunkieltä tai karkeaa sientä. Huuhdo pinta huolellisesti puhtaalla vedellä ja anna kuivua.

3. Karhenna ovien vanha maalipinta hiomalla pinta hiomapaperilla, karkeus 180-240. Poista hiomapöly pölyharjalla tai liinalla.

4. Kittaa kolot tarvittaessa SILORA A Snickerisilotteella. Hio kuivat kitatut kohdat kevyesti tasaiseksi ja poista hiontapöly.

5. Pohjamaalaa ovet ennen pintamaalausta. Sekoita maali huolellisesti. Maalaa Teknoksen FUTURA® AQUA 3 Tartuntapohjamaalilla (ohenna maalia tarvittaessa vedellä max. 15 %). Käytä maalaamiseen kalustemaalitelaa ja sivellintä. Aloita maalaaminen piilossa olevista kohdista kuten reunoista saadaksesi tuntumaa maaliin. Maalaa puun syynsuuntaisin vedoin ja pyyhi valumat heti pois yhtenäisellä pensselinvedolla. Levitä maali tasaiseksi kerrokseksi oven pinnalle telalla. Tee viimeistelyvedot samaan suuntaan. Pinnan voi myös viimeistellä sivellinjäljelle leveällä siveltimellä välittömästi maalin levittämisen jälkeen.

6. Pintamaalaa 1-2 kertaa FUTURA® AQUA -kalustemaalilla mieleiselläsi värillä ja kiiltoasteella. Käytä samaa tekniikkaa kuin käytit pohjamaalauksessa: voit maalata ovet joko kalustetelajäljelle tai sivellinjäljelle.

7. Lopuksi puhdista työvälineet RENSA® BRUSH Pensselipesulla ja vedellä.

8. Käsittele jätteet pakkauksen ohjeen mukaan. Tyhjät, kuivat maalipakkaukset voidaan kierrättää. Katso lisää remontointijätteiden kierrätyksestä.

Lisää vinkkejä keittiön ovien maalaukseen

1. Hyvä valmistelu ja työn suunnittelu on tärkeää. Pystyasennossa keittiökaapin ovia maalatessa on kiinnitettävä erityishuomiota valumiin maalaustyön aikana. Pyyhi mahdolliset valumat heti pois yhtenäisellä vedolla. Maali tasoittuu paremmin vaakapinnoilla, jolloin työvälineestä jää vähemmän kuviota oven pintaan. Levitä maalia vaakapinnoille riittävästi, pinta tasoittuu itsestään.

2. Esityöt ovat tärkeitä: Likaisessa tai kiiltävässä pinnassa maali pysyy huonommin. Pese siis huolellisesti, karhenna vanha maalipinta hiomalla.

3. Hanki kunnon välineet. Lyhytnukkainen kalustemaalitela jättää sileämmän jäljen, leveä tasoittajasivellin viimeistelee sivellinjäljen. Vesiohenteisia tuotteita käytettäessä suositellaan keinokuitusiveltimiä. Osta maalaustarvikkeita!

4. Pohjamaali varmistaa tartunnan ja tasaa maalin imeytymistä. Kittauskohdat tulisi aina maalata pohjamaalilla. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle samaa sävyä pintamaalin kanssa.

5. FUTURA® AQUA 20 on puolihimmeä, FUTURA® AQUA 40 puolikiiltävä. Puolihimmeä pinta on rauhallinen ja esimerkiksi sormenjäljet näkyvät siinä vähemmän. Puolikiiltävä pinta on näyttävä ja helppo pitää puhtaana.

6. FUTURA® AQUA saavuttaa lopullisen kovuutensa noin kuukauden kuluttua käsittelystä. Käsittele pintaa varoen sitä ennen.

TOP 5 knoppitietoa maaleista

vaaleanpunaiseksi-savytetty-kalustemaali-k-rauta

1. Sävyjen määrä Teknoksen sävykoneessa

Teknoksen sävykoneessa on yli 90 000 sävyä, joista valita! Jos sävyn valinta tuntuu vaikealta, koemaalaus lopulliselle pinnalle auttaa värin valinnassa.

2. Maalien ekologisuus

Kun maali valitaan oikein ja maalin menekki lasketaan tarkasti, maalaaminen voi itsessään olla ekoteko, sillä maali suojaa pintoja ja pidentää huomattavasti niiden käyttöikää ja elinkaarta. Jos haluat tehdä vastuullisen valinnan, suosi vesiohenteisia tuotteita ja valitse Joutsenmerkitty tuote.

3. Avatun maalin säilytys

Avattu ja/tai sävytetty maali säilyy huonommin kuin avaamaton ja sävyttämätön tuote. Maali säilyy hyvin omassa purkissaan, jos purkki on ehjä ja kansi menee hyvin kiinni. Käytä vain puhtaita maalausvälineitä, sillä myös välineiden hygienia vaikuttaa yli jääneen maalin säilymiseen. Jos säilytät maalia seuraavaa käyttökertaa varten, älä anna sen jäätyä.

4. Maalipinnan kiilto

Maalin kiiltoaste kertoo, kuinka kiiltävä tai himmeä maalin pinta on. Kiilto vaikuttaa värisävyn aistimiseen. Kiiltävä pinta näyttää tummemmalta kuin himmeä pinta.

5. Lelujen ja pinnasängyn maalaus

pinnasangyn-maalaus-ja-keittion-jakkaran-maalaus-k-rauta

Myös leluja voi maalata! Lelujen ja lasten kalusteiden on oltava turvallisia lasten käytössä koko niiden käyttöiän ajan. FUTURA® AQUA -sarjan tuotteet täyttävät EU:n leluturvallisuusdirektiivin vaatimukset, minkä ansiosta maalia on turvallista käyttää myös leluissa ja vaikkapa pinnasängyssä.

Katso lisää maalausvinkkejä ja kysy tarvittaessa maalaamisesta ja muusta remontoinnista maksuttomasta remonttineuvonnastamme.

Hanki maalit ja maalaustarvikkeet K-Raudasta 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje