K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Vanhan keittiön kierrättäminen

Keittiöremontin yksi tärkeistä vaiheista on jätteiden kierrättäminen. Roskalavan syövereihin ei saa heittää ongelmajätettä, jonka hävittämiseen on tarkat säännöt. Lue vinkit onnistuneeseen kierrätykseen!

Uusi koti käyttökelpoiselle

Löytäisivätkö sinun vanhat keittiönkaappisi vielä uuden kodin? Toisen roska voi olla toisen aarre, joten purkutöiden lomassa on hyvä kartoittaa, missä kunnossa vanhat kaapit ja niiden rungot ovat. Entä olisiko ehjästä vanhasta jääkaappipakastimesta iloa esimerkiksi omassa tai naapurin mökkikeittiössä?

Esimerkiksi Facebookin kierrätysryhmät ovat oivallinen paikka myydä tai lahjoittaa remontissa poisheitettäviä kalusteita.

Keittiön sähkölaitteet helposti ja oikein kiertoon

Keittiön sähkölaitteet kuten jääkaappi, pakastin ja liesi voivat sisältää haitallisia freoneja. Sen vuoksi ne on käytöstä poistettaessa kierrätettävä maksuttomaan SER-keräyspisteeseen.

SER-jätettä voi toimittaa maksutta lähimpään keräyspisteeseen, joita on Suomessa yli 400 kappaletta. Etsi lähin SER-keräyspisteesi.

Keittiön kierrättäminen vie siivun budjetista

Muista varata remonttibudjettiin myös keittiön kierrättämisestä koituvat kulut. Lajittelu kannattaa – jätekuorman hinta määräytyy sen mukaan, sisältääkö se hyödynnettävää- vai sekajätettä. Remonttijätettä vastaanottaa lähiseutusi kierrätysasema, jonka nettisivuilta pääset lukemaan tarkempia ohjeita ja hintatietoja.

K-Raudasta löydät myös raksasäkkejä, jotka helpottavat purkujätteen keräämistä ja siitä eroon pääsemistä. Säkkeihin voit kasata kaiken muun paitsi SER-, ongelma-, asbesti- ja biojätteen. Raksasäkin hinta sisältää noudon manner-Suomen alueella sekä kierrätyksen.

Katso myös opas muiden jätteiden, kuten metalliromun toimimattoman elektroniikan ja muiden jätteiden kierrätykseen.