K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Keittiön valaistusideat

Keittiön valaistus kannattaa suunnitella huolellisesti. Katso keittiön valaistusideat ja toteuta onnistunut valaistus omaan keittiöön.

Keittiön valaisemiseen tarvitaan kahta erilaista valaistusta. Yleisvalaistus toteutetaan yleensä kattoon sijoitetuilla valaisimilla ja työskentelyvalaistus keittiön välitilaan sijoitetuilla valaisimilla. Tunnelmaa voi lisäksi luoda esimerkiksi lasiovellisten kaappien sisälle sijoitettavilla valoilla sekä kalusteiden päälle tai tason alapintaan sijoitettavilla valoilla. Muista myös sijoittaa valaisin ruokapöydän yläpuolelle, jos se on mahdollista. Lisää keittiön yleisvalaistuksesta voit lukea täältä.

Näin toteutat toimivan työskentelyvalaistuksen

parhaat-ratkaisut-keittioon-k-rauta-valaistus-etualan-kuva-artikkeli

Työskentelyvalossa tärkeintä on, että valoa on riittävästi ja valaisimet ovat sijoitettu oikeisiin paikoihin. Yläkaappien alle sijoitettavat pitkät led-profiilivalaisimet antavat tehokkaan ja tasaisen valon koko työskentelytasolle. Ne voi sijoittaa myös altaan päälle, jos astiankuivauskaapissa on umpinainen pohjalevy. Cello-keittiön LED-valoja voi säätää, jolloin työskentely on turvallista ja mukavaa tehokkaassa valossa. Tarvittaessa valoa voi himmentää, kun keittiössä kaivataan tunnelmallisempaa valaistusta.

parhaat-ratkaisut-keittioon-k-rauta-valaistus-kollaasi-artikkeli

Irrallisien iLED-profiilivalojen ja kalusteisiin kiinteästi kuuluvien valopohjien led-spottien värilämpötilaa voi säätää lämpimästä kylmään (2700-6500 K). Värilämpötila on makuasia ja sillä saa luotua tilanteeseen sopivan tunnelman, mutta se vaikuttaa myös siihen miten kalusteiden ja välitilataustan värit toistuvat eri olosuhteissa. Kokonaisuus säilyy rauhallisen näköisenä, kun käyttää säädettäviä älyvaloja. Silloin esimerkiksi välitilavalaistuksen saa säädettyä samaan värilämpötilaan kuin liesituulettimen valon. LED-valot eivät juurikaan lämpene käytössä, niissä on pitkä käyttöikä ja ne kuluttavat vain vähän energiaa. Siksi esimerkiksi vanhat halogeenispotit ovat järkevä vaihtaa LED-valaistukseen.

Tutustu Cello-keittiöiden valaisinten valikoimaan

Tutustu Cello-keittiöiden valopohjiin

Näillä toteutat työskentelyvalaistuksen 

Hyödynnä epäsuoraa valaistusta

parhaat-ratkaisut-keittioon-k-rauta-valaistus-epasuora-valaistus-artikkeli

Suoran työskentelyvalon lisäksi led-valot sopivat myös tuomaan keittiöön epäsuoraa valoa. Led-profiilivaloja tai led-nauhoja voi sijoittaa kaappien päälle, jolloin ne heijastavat keittiöön valoa seinän kautta. Saarekkeen tason alapintaa kiinnitetyt valot luovat dramaattista tunnelmaa ja korostavat valaistavia materiaaleja. Led-nauhan voi sijoittaa myös vaikka kalusteiden sokkeliin. Lue lisää epäsuorasta valaistuksesta täältä.

Tutustu Cello-keittiöiden valaisinten valikoimaan

Näillä toteutat epäsuoran valaistuksen 

Valaise keittiön kaapit ja tuo keittiöön lisätunnelmaa

parhaat-ratkaisut-keittioon-k-rauta-valaistus-kaappien-valaistus-artikkeli

Keittiön yleisilme muuttuu kevyemmäksi ja valoisammaksi, jos siellä käyttää lasiovellisia kaappeja ja valaisee ne sisältä. Kaapin kattolevyyn voi kiinnittää spottimalliset led-valot, joihin on saatavissa lisätarvikkeena langattomasti toimiva säädin. Säädin toimii sekä katkaisijana että himmentimenä.

Tutustu Cello-keittiöiden valaisinten valikoimaan

Näillä valaiset kaapit 

Tutustu Cello-keittiöiden mallistoon

Upea Cello-keittiön mallisto odottaa!

Tutustu mallistoon

Katso Cello-keittiön myyjät ja varaa aika

Katso myyjät

Valitse unelmiesi Cello-keittiö 

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin