K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Neljä erilaista kylpyhuonetta - suunnittelijana Seija Strand

Päivitetty 26.11.2021

Sisustussuunnittelija Seija Strand suunnitteli syksyn 2019 Habitare-messuille K-Raudan osastolle neljä mielikuvituksellista kylpyhuonetta, jotka ovat tunnelmaltaan ja tyyliltään täysin erilaisia keskenään. Pidätkö enemmän huurteisen valkoisesta vai Junglen vehreästä viidakkotunnelmasta? Onko marmori lähellä sydäntäsi vai haluatko leikitellä luovemmalla ladontatyylillä? Tutustu Seijan suunnittelemiin kylpyhuoneisiin ja vinkkeihin kylpyhuoneremonttia suunnittelevalle.

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak1

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak2

Wonderland-teemaisen kylpyhuoneen katseenvangitsija on aallokko-muotoon ladottu Cello Magma -sarjan laatta.

Seija kertoo neljän eri kylpyhuoneen synnystä

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak3

– Oli ihana kuin sain vapaat kädet. Ajatus lähti siitä, että halusin toteuttaa neljä toisistaan erilaista kylpyhuonetta. Kuumasta, kosteasta viidakosta (Jungle) kylmään viileään lumeen (Double Snow White) ja siitä edelleen tyylikkääseen marmoria ja sinistä yhdistävään klassikkoon (Sea Marble) ja edelleen mielikuvitukselliseen eri ladontamallien ja sävyjen kylpyhuoneeseen (Wonderland). Tarkoitus oli herättää ihmisten ajatukset ja esitellä erilaisia ratkaisuja kylpyhuoneisiin. Messuilla pystyi toki enemmän ”revittelemään” kuin oikeissa kylppäreissä.

– Sisustus- ja kylpyhuonetrendit näkyvät näissä kylpyhuoneissa väreinä, laattojen muotoina ja ladontoina, saumojen korostamisena sekä häivyttämisenä, erilaisina valaistusratkaisuina, linjalattiakaivoina ja eri sävyisinä vesikalusteina.

– Pienistä kivoista asioista, kuten vaikkapa suihkukalusteiden sävyistä saa ihan uutta juonta kylppäriin. Esimerkiksi shampoohyllyn ei aina tarvitse olla upotettu seinän sisään, sen voi tuoda myös ”ulos seinästä" (Sea Marble).

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak4

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak5

Sea Marble on edustaa klassisempaa tyyliä. Marmorikuvioiset laatat ja hieman erilailla ladottu efektiseinä kohtaavat kultaisena hehkuvat hanat.

Miksi kylpyhuone ei voisi tarjota kaikille aisteille jotain?

Paras kylpyhuone palvelee käyttäjänsä tarpeita sekä miellyttää silmää ja on samalla myös pitkäikäinen.

– Mielikuvitus, mahdollisuudet, erilaiset ladonnat, laattojen eri kiiltoasteet ja muodot, saumojen merkitys, erilaiset materiaaliyhdistelmät, hyvä valaistus, shampoohyllyjen erilaiset ratkaisut ja tunnelmat, kokemukset – mahdollisuuksia kylpyhuoneen suunnittelussa on niin paljon!

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak6

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak7

Jungle huokuu kostean viidakon tunnelmaa.

– Jos mielit kylpyhuoneeseen näyttävää viherelementtiä, kannattaa kääntyä viheralan ammattilaisen puoleen. Viherteemaa voi tuoda kylpyhuoneeseen myös pienimuotoisemmin hyödyntäen amppeleita, lattiaruukkukasveja ja vihreitä tekstiilejä.

Seijan vinkit kylpyhuoneremonttia suunnittelevalle

  • Mieti tarkkaan mitä haluat ja mitä toivot kylpyhuoneelta, miten siellä toimit, tarvitaanko säilytystilaa?
  • Entä valaistus? Valaistuksen merkitys kylpyhuoneessa on todella tärkeä – sillä voi pelastaa tai pilata. Panosta siis valaistukseen!
  • Anna suunnittelulle aikaa ja tee harkittuja valintoja.
  • Kylpyhuone on yksi kodin kalleimmista sisätiloista ja siihen kannattaa panostaa ja tehdä se huolella. Silti voi olla rohkea ja toteuttaa omia unelmia.
  • Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o. Ensin pohjat kuntoon ja vasta sitten siirrytään visuaalisuuden kimppuun.
  • On tärkeää hakea luvat ja tehdä ilmoitukset taloyhtiöille ja toteuttaa kylpyhuoneet hyvän rakennustavan mukaisesti sääntöjä ja lakeja noudattaen.
  • Tee turvallinen kylpyhuone, valitse oikeat laatat lattialle ja seinille, tutki, kysy ja vertaile. Ole rohkea ja etsi sinulle oikeat tuotteet ja ratkaisut.
  • Käänny ammattilaisen puoleen, jos tuntuu, että tarvitset apua.

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak8

nelja-erilaista-kylpyhuonetta-k-rauta-ak9

Double Snow White on nimensä mukaisesti ylistys valkoiselle.

– Kehoitan olemaan rohkea ja löytämään omasta kodista voiman niin arkeen kuin juhlaankin.

Suunnittelijan avulla parhaat ratkaisut kylpyhuoneeseen

– Suunnittelijaa kannattaa käyttää apuna hänen ammattitaitonsa takia. Suunnittelijalla on usein tuoreita ja uusia ajatuksia, joita asiakas ei omilta tottumuksiltaan tai muuten vai näe. Suunnittelijan tehtävä on auttaa asiakasta löytämään paras ratkaisu heille, niin toteutuksen, toiminnallisuuden kuin visuaalisuudenkin kannalta. Käytännöllisyys ja arjen toimivuus ovat tärkeitä kylpyhuoneessa. Katso sisustusideologiani kotisivultani.

K-Raudasta löydät suunnitteluapua konkreettisten kylpyhuonesuunnitelmien ja 3D-piirroksien tekemiseen sekä apua remontin käynnistämiseen. Varaa ilmainen palveluaika K-Rautaan kylpyhuoneremontin asiantuntijalle, joka opastaa ja neuvoo sinua eteenpäin projektissasi.

Luotettava tekijä kylpyhuoneremonttiin

Varmin tapa toteuttaa onnistunut kylpyhuoneremontti on teettää se alan ammattilaisella. K-Raudan kautta löydät tarvittaessa myös tekijän kylpyhuoneremonttiin. Halutessasi hoidamme koko homman alusta loppuun – sinä saat mielenrauhan ja avaimet käteen -toteutuksella valmiin lopputuloksen. Tämä onnistuu K-Raudan Remonttimestarin palveluja hyödyntämällä.

Lue lisää Remonttimestarista

Kylpyhuoneeseen kaikki yhdestä paikasta

K-Raudasta löydät kaiken tarvittavan kylpyhuoneeseen: kylpyhuonekalusteet, hanat, suihkut ja suihkukalusteet, laatat, kostean tilan valaisimet, kylpyhuoneen sisustustuotteet sekä työkalut ja muut tarvikkeet. Tervetuloa tutustumaan lähimpään K-Rautaan!

Katso lisäksi Seijan vinkit vanhan talon remonttiin.

Katso lisää vinkkejä kylpyhuoneremonttiin

Tuotteita Seijan suunnittelemista kylpyhuoneista: 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje