K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Lasikuitutapetin tasoitus ja maalaus

Päivitetty 25.01.2023

Kodinhoitohuoneen lasikuitutapetti oli käyttöikänsä päässä. Tasoitus ja uusi värisävy muuttivat sen täysin. Katso, kuinka saat maalattua lasikuitutapetin piiloon!

Lasikuitutapetin tunnistaa röpelöisestä, harvaan kudottua kangasta muistuttavasta pinnasta. Sitä löytyy lukemattomista suomalaiskodeista, sillä materiaali oli suuressa huudossa menneillä vuosikymmenillä. Tapettia käytettiin – ja käytetään edelleenkin – seinien pinnoitukseen, mihin se sopiikin oikein hyvin. Lasikuitutapetin poistaminen on kuitenkin työlästä, sillä lasikuitu ei irtoa tavallisen tapetin tapaan. Jos haluaa säästää aikaa ja hermoja, tapetti kannattaa mieluummin tasoittaa ja sen jälkeen maalata tai tapetoida. Näin tehtiin tässäkin 2000-luvun taitteessa valmistuneessa kodinhoitohuoneessa, jonka lasikuitutapetti irvisteli ikävästi.

lasikuitutapetin tasoitus-ja-maalaus k rauta ennen-jalk-cont

Kodinhoitohuoneen ilme kirkastui ja muuttui valoisammaksi, kun seinien yläosan lasikuitutapetit maalattiin Tikkurila Joker Himmeä -pintamaalilla. Sävy F484 Kalkki.

Näin maalaat lasikuitutapetin piiloon:

1. Suojaa ja levitä tasoite

lasikuitutapetin tasoitus-ja-maalaus k rauta tyovaihe-1 cont

Suojaa lattiat ja muut tarvittavat pinnat suojapaperilla ja teipillä. Leikkaa irvistelevät lasikuitutapetin palat pois. Muuta tapettia ei tarvitse poistaa. Levitä tasoite telalla ja tasoita se teräslastalla. Tee ylitasoitus kahteen kertaan. HUOM! Jos lasikuitutapetin profiili on kovin röpelöinen, varaudu useampaan tasoituskerrokseen. Levitä tasoite aina ohuesti.

2. Hio seinäpinnat

lasikuitutapetin tasoitus-ja-maalaus k rauta tyovaihe-4 cont

Kun tasoitekerrokset ovat kuivuneet kunnolla, hio seinäpinnat hiomapaperilla joko käsin tai hiomatuen avulla. Muista hengityssuojain! Pyyhkäise kevyesti seinät harjalla ja imuroi hiomapölyt.

3. Rajaa reunat

lasikuitutapetin tasoitus-ja-maalaus k rauta tyovaihe-3 cont

Rajaa maalattavien alueiden reunat pohjamaalilla siveltimellä ja maalaa isot pinnat telalla. Anna kuivua. Tutki, onko seiniin jäänyt naarmuja tai kolhuja, ja paikkaa ne tasoitteella. Pursota nurkkiin akryylimassaa ja levitä sormin tasaiseksi. Näin saat siistit nurkat.

4. Maalaa pintamaalilla

lasikuitutapetin tasoitus-ja-maalaus k rauta tyovaihe-2 cont

Maalaa pintamaalilla 1–2 kerrosta. Jos pintamaalin sävy poikkeaa paljon pohjamaalista, tarvitaan ainakin kaksi pintamaalikerrosta.

Lisää vinkkejä vailla?

Oletko tapetoimassa huonetiloja? Katso ohjeet tapetoinnin pohjatöihin! Tutustu lisäksi tapetoinnin ohjeisiin ja maalausvinkkeihin. Voi kysyä mitä vain remontointiin liittyvää remonttineuvonnastamme.

Lasikuitutapetin tasoittajan tarvikkeet: 

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin