K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tapetin poisto – näin onnistut

Katso asiantuntijan vinkit, kuinka tapetin poisto käy helpoiten. K-Raudasta löydät tuotteet tapetin poistoon ja upeat tapetit vanhojen tilalle.

Vanha tapetti kannattaa poistaa

Vanha tapetti kannattaa yleensä poistaa ennen uuden asennusta, sillä vanhan tapetin päälle tapetoidessa ei voi varmuudella tietää kuinka hyvin se on alustassaan kiinni. Vanhan tapetin saa helpoiten seinästä pois käyttämällä tapetinirrotusainetta. Katso alla olevalta videolta, miten tapetin poisto kannattaa tehdä.

Katso video-ohjeet tapetin poistoon

Katso video-ohjeet tapetin poistoon

Jos uusi tapetti on täysin peittävä ja vanha tuntuu olevan hyvin kiinni, voit myös vain hioa pois epätasaisuudet ja vanhat tapettisaumat. Tasoita seinä hiomapaperilla niin, että seinä tuntuu tasaiselta. Pese hiomapöly ja lika pois ja anna seinän kuivua hyvin.

Tasoitetapetti helpottaa hommaa

Eikö tapetin irroitus innosta tai vanha seinäpinta on epätasainen? Jos haluat hyvän lopputuloksen helposti ja nopeasti, valitse tasoitetapetti.

Lasikuitutapetin poisto

Lasikuitutapetin poisto ja irroitus on käytännössä lähes mahdonta. Vanha lasikuitutapetti kannattaa päällystää tasoitetapetilla, jolloin pinnasta saa tasaisen uutta tapettia varten. Tämän jälkeen seinän voi maalata seinämaalilla tai tapetoida uudelleen kauniilla tapetilla. Katso, miten kodinhoitohuoneen vanha lasikuitutapetti tasoitettiin ja maalattiin.

Vinyylitapetin poisto

Vinyylitapetti on melko työläs poistettava. Vinyylipintaiset tapetit kannattaa poistaa siten, että irroittaa ensin kuivana kosteuden imeytymistä hidastavan tai kokonaan estävän pintakerroksen pois, jonka jälkeen tapetin pohja poistetaan, samaan tapaan kuin kuitu- tai paperitapetti pohjan materiaalista riippuen.

Kuitutapetin poisto

Video-ohje tasoitetapetin asennukseen

Video-ohje tasoitetapetin asennukseen

Tasoitetapetti kiinnitetään liimalla seinään vanhan tapetin päälle tai maalattuun seinään. Sen jälkeen sileä pinta voidaankin maalata tai tapetoida. K-Raudasta löydät Nyans Cover- sekä Easy Cover -tasoitustapetit.

Valmista tuli! Sitten pääsetkin varsinaisiin tapetointihommiin. Katso tapetointiohjeet.

Kysy mitä vain tapetoinnista tai muusta kodin kunnostuksesta remonttineuvonnastamme!

Oletko vailla tapettiharjaa, tapettipöytää tai saumatelaa? Osta tapetoinnin työvälineitä.

Katso tuotetestin tulos tapetin höyryirrotin WAGNER Steam Force -laitteesta.