K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tee pihasta turvallinen talvella

Jää ja lumi voivat tehdä pihasta erittäin liukkaan. Katon suuri lumikuorma rasittaa talon rakenteita ja aiheuttaa vaaratilanteita jalankulkijoille. Panosta siis kunnon välineisiin, ergonomiaan ja nauti pihahommista myös pakkasella.

Hyvät työvälineet ja ergonominen työasento helpottavat lumenluontia

Tarkista lumilapion ja lumikolan kunto. Jos vanha lumilapio tai -kola tuntuu raskaalta käytössä, niin se kannattaa päivittää uuteen, kevyeen lumilapioon tai lumikolaan. Mikäli työskentelet katolla lunta pudottaen, muista turvavaljaat.

Muista ergonomia lumenluonnissa! Vältä selkä kyyryssä työskentelyä, käytä koko vartalon lihaksia hyväksesi eli myös käsi- ja jalkavoimia. Liian lyhyt tai pitkävartinen lapio- tai lumikola rasittaa selkää altistaen työskentelemään väärässä asennossa. Valitse sopiva työkalu aina käyttäjän pituuden mukaan. Lumikolassa hyvä mitta on kainaloon yltävä.

Älä liukastu, hiekoita jäinen piha

Jäinen pihatie muuttuu nopeasti turvallisemmaksi hiekoitussepelillä ja hiekoitusmurskeella. Huomioithan, että levität sepeliä tai mursketta tarpeeksi kerralla, jotta liukastumisvaara pienenee. Asfalttia, renkaita, kasvillisuutta tai eläimiä vahingoittamaton jäänsulatusaine takaa myös turvallisen kulun.

Vinkki! Uudet harjakset sisältävä rappuralli estää tehokkaasti lumen kulkeutumista sisälle.

Työvaatteet kuntoon

turvallinen-talvipiha-lampimat-ja-nakyvat-tyovaatteet

Kestävät työvaatteet hyvillä materiaaleilla ovat investointi, joka kannattaa! Vettä hylkivä, näkyvä talvitakki on nollakeleillä mukava työvaate runsaasti taskuja sisältävistä työhousuista puhumattakaan. Kosteutta kestävästä materiaalista tehdyissä talvihaalareissa viihtyy lumitöissä ja pilkillä. Lämminvuorelliset ja pitävät talviturvakengät takaavat mukavat työolot myös vaativampiin pihahommiin. Muista vuorilliset työkäsineet!

Lumilingolla lumihommat joutuisasti

turvallinen-talvipiha-lumilinkous-kaynnissa-k-rauta

Tee lumityöt helpommin hyödyntäen lumilinkoa. K-Raudasta löydät sopivat niin pienelle kuin suuremmalle pihamaalle. Tutustu lumilinkojen valikoimaan!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje