K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tulisija pihalle: Rakenna itse tai osta valmis tulisija

Päivitetty 15.03.2023

Elävä tuli on iso trendi. Hanki tunnelman tuojaksi valmis tulisija tai rakenna tulisija itse. Katso tulisijan teko-ohjeet ja tutustu valmiisiin tulisijoihin.

Rakenna tulisija itse

Tulisija rakentuu oikein, kun aloitat tulisijan tai nuotiopaikan rakentaminen pohjan kiveyksestä. Poista routiva maa-aines ja täytä kaivanto routimattomalla materiaalilla.

tulisija-pihalle-k-rauta-itse-tehty-tulisija

Nuotiopaikan pohja on rakennettu harmaista kaarrekivistä. Nuotioympyrään on käytetty pieniä mustia patinoituja muurikiviä.

Levitä kantavan kerroksen päälle asennushiekkaa tai kivituhkaa ja lado pihakivet. Aloita keskeltä ja etene ulospäin kehä kerrallaan. Lopuksi saumaa kiveys hienolla hiekalla. Pohjan päälle voit rakentaa toiveidesi mukaisen tulisijan erilaisista kivi-, tiili- tai harkkomateriaaleista tai valamalla betonista. Kun tulisija on valmis, luo tulisijan ympärille viihtyisä ulko-olohuone rakentamalla tyyliin sopivat penkit istuskelua ja grillailua varten.

tulisija-pihalle-k-rauta-lakka-roihu

Antiikkinuotiopaikka Lakka Roihu sisältää kaiken tarpeellisen luonnonkivimäisen tulisijan tai nuotiopaikan rakentamiseen.

Hanki tulisija valmiina

tulisija-pihalle-k-rauta-espegard

Jos haluat nauttia tulesta eri paikoissa kuten puutarhassa ja rannalla, valmiit tulisijat, -padat ja -maljat ovat kätevä ratkaisu. Ne ovat jämäköitä, mutta silti riittävän keveitä liikuteltaviksi. Tällaisen tulisijan voi toki laittaa myös pysyvälle paikalle, jos et syystä tai toisesta halua kiinteää ratkaisua.

Tulisija ja paloturvallisuus: Muista nämä, kun rakennat tulisijan.

Perusta tulisijan paikka kyllin kauas rakennuksista, puista ja muista palavista materiaaleista. Älä koskaan jätä elävää tulta valvomatta ja tarkista kesäaikaan Ilmatieteen laitoksen varoitukset. Metsäpalo- ja ruohikkopalovaroitusten aikana avotulen teko on kielletty.

Hanki tulisija helposti K-Raudasta  

Tee onnistunut Pihasuunnittelu

vinkit-pihasuunnitteluun-perhe-pihamaalla-krauta

Onnistunut pihasuunnittelu auttaa täydellisen ja toimivan pihan rakentamisessa. Katso vinkit sekä ohjeet ja tee pihasuunnitelma, joka toimii.

Aloita pihasuunnittelu täältä

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin