Nurmikon hoitaminen

Nurmikon perushoito on helppoa. Kalkitse ja lannoita nurmikkoa säännöllisesti, koska haluat nurmikon pysyvän kauniina vuosien ajan samassa kasvupaikassa. Nurmikko pitää myös leikkaamisesta, joten tee sitä usein.

Esimerkiksi GreenCare-tuotteilla nurmikon hoitaminen sujuu helposti. Löydät sarjasta kaikki nurmikon tarvitsemat tuotteet kalkitsemiseen ja lannoittamiseen sekä nopeaan sammaleen poistoon ja paikkauskylvöön.

 Nurmikon hoidon prinsiipit:

A) Kalkitse

B) Lannoita

C) Sammal pois

D) Paikkaa aukot

 

 

Huoltojoukkojen vinkki: Nurmikonleikkuu ja kastelu

 

A) Vahva avaus  - Kalkitse kasvualusta

Kalkitse kerran vuodessa, vähintään joka toinen vuosi. Suomalainen kasvualusta on luonnostaan hapan ja kasvien, myös nurmikon  kasvu hapattaa maata vähitellen luontaisesti.  Jos maa on liian hapan, nurmikkosi kasvaa huonosti eikä pysty hyödyntämään lannoitteiden ravinteita. Muista sen vuoksi sekä kalkita että lannoittaa nurmikkosi.

Kalkitse kerran vuodessa, vähintään joka toinen vuosi.

 

Kalkita voit milloin vaan. Puutarhasesongin aikana pihalla on paljon tekemistä, joten kalkitse ennen ruuhkaa ja kasvukauden alkua lumen päälle. Kalkki alkaa imeytyä heti lumen sulaessa. Pienirakeinen GreenCare Rakeinen Nurmikkokalkki on kaksitehoista. Se sisältää nopeasti liukenevaa aitoa, rakeista dolomiittikalkkia, joka vähentää maan happamuutta. Sen lisäksi Nurmikkokalkissa on GroBiootti-hyötymikrobeja, jotka nopeuttavat leikkuujätteen hajoamista.  Nopea hajoaminen vähentää kasvuston päälle leikatessa muodostuvaa kuollutta kuitua.

 

B)  Muista rakentelu - Lannoita, niin nurmikko lähtee kasvuun

Anna nurmikolle ravinteita kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun. Riittoisa Nurmikon Kevät ja Kesä Plus on erikoislannoite nurmikolle ja toimii kahdella tavalla. Ensinnäkin se sisältää kasviperäisiä raaka-aineita, jotka hoitavat maaperää ja parantavat mullassa luontaisesti toimivien hyvien mikrobien toimintaa. Ne parantavat maan rakennetta. Toiseksi lannoite sisältää kaikki nurmikon kasvukauden aikana tarvitsemat ravinteet. Minirakeet liukenevat nopeasti ja levittyvät tasaisesti. Ne eivät pölyä ja nurmikon käyttöä voi jatkaa normaalisti.

 

C) Nopea vastahyökkäys - Sammal pois nurmikolta

 Jos nurmikkosi voi hyvin, sammal pysyy poissa. Se valtaa paikkoja, joissa nurmikko syystä tai toisesta ei viihdy. Syy voi olla se, että maa on liian tiivistä tai märkää, jolloin salaojitus on puutteellinen. Sammal viihtyy happamassa, joten muista nurmikon kalkitseminen. Kolmas syy on ravinteiden puute ja siihen auttaa säännöllinen lannoitus kasvukaudella.

Jos nurmikkosi voi hyvin, sammal pysyy poissa.

 

D) Tarkka puolustus - Paikkaa nurmikon aukot

Poista kuollut nurmikko haravalla tai lapiolla niin, että maan pinta näkyy. Tasoita paikattava kohta nurmikon parannusmullalla ympäröivän maan tasalle. Tiivistä kasvualusta kevyesti tallaamalla tai nurmikkojyrällä. Kylvä paikattava kohta Nurmikon paikkausseoksella, joka on monipuolinen seos kaikkien nurmikoiden paikkaamiseen.

Voit luonnollisesti myös käyttää samaa siemenseosta, kuin nurmikon perustamiseen on käytetty. Lisää lopuksi ohut kerros multaa ja kastele niin, että lisätty multa kastuu läpi. Tarkkaile mullan kosteutta päivittäin ja kastele tarvittaessa niin kauan, että uusi ruoho on vähintään 3 cm korkea. Leikkaa paikkausnurmikko ensimmäisen kerran kun ruoho on 6-10 cm korkeaa.

 

 

 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0