K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

DIY: Trendikäs betonilattia Weber-tuotteilla

Päivitetty 18.02.2020

Betoni on trendikäs valinta lattiamateriaaliksi. Betonilattian teet kätevästi Weber CASA-lattiatasoitteella. Katso ohjeet ja tee upea betonilattia.

Betoni on kasvattanut viime vuosina suosiotaan lattiamateriaalina myös asuintiloissa. Se on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun betonin alle laitetaan lattialämmitys. Pelkistetty ja koruton betoni on taloudellinen lattiavaihtoehto, sillä sen päälle ei tarvitse asentaa erillisiä pintoja.

Betonilattia on selkeä ja helppohoitoinen lattiavalinta

Betoni sopii hyvin selkeälinjaiseen ja moderniin sisustukseen ja toimii hyvin myös kodeissa, joissa on lemmikkejä, koska betoni on helppo pitää puhtaana. Betonilattia tarjoaa myös oivan vaihtoehdon esimerkiksi kaakeleille, koska se ei tuo tilaan kaakeleille ominaisia ruutustruktuureja.

diy-betonilattia-k-rauta-fiilis

Valitse betonilattiaksi Weber CASA -designlattia

Weber CASA on lähes kaikille alustoille ja pohjamateriaaleille soveltuva värillinen lattiatasoite. Se sopii mainiosti esimerkiksi keittiön, olohuoneen tai makuuhuoneen lattioiden pinnoitukseen. Läpivärjätty, nopeasti kovettuva ja kuivuva CASA-designlattia toimii parhaiten sementtipohjaisilla tai laatoitetuilla alustoilla. Lopputuloksena on yhtenäinen, värillinen ja eläväpintainen lattia, joka on lämmin kävellä.

Betonilattiaksi löytyy kuusi väriä

 • valkoinen
 • vaaleanharmaa
 • harmaa
 • antrasiitti
 • vaaleankeltainen
 • hiekanruskea

Katso videolta Weber CASA -designlattian asennusohjeet

Katso videolta Weber CASA -designlattian asennusohjeet

Näin tehdään betonilattia

 1. Huolehdi, että pinnoitteella käsiteltävä lattia on puhdas ja tasainen. Poista tarvittaessa alusbetonin pintakerros ja irtonaiset tasoitekerrokset. Tiivistä mahdolliset raot ilmakuplien välttämiseksi. Oikaise alusta tarvittaessa työohjeen mukaisesti.

 2. Imuroi alusta huolellisesti ennen pohjustusta.

 3. Pohjusta alusta kaksi kertaa ohennetulla Weber Vetonit MD 16 -dispersiolla.

 4. Sekoita CASA -designlattiajauhe huolellisesti puhtaaseen kylmään veteen porakonevispilällä. Kaada pinnoite yhtäjaksoisesti 30–40 cm leveinä kaistoina lattialle ja levitä kevyesti suorareunaisella lastalla.

 5. Jatka levitystä taukoamatta, kunnes olet käsitellyt koko tasoitettavan alueen. Työ kannattaa tehdä kahdestaan: toinen sekoittaa, toinen levittää. Aineen kerrospaksuus on noin 4–10 millimetriä alustan tasaisuudesta riippuen.

 6. Lattian päällä ei saa kävellä ennen pintakäsittelyä ilman kenkäsuojia. Kun pinnoite on kuivunut ja kovettunut riittävästi, imuroi pinta ja pyyhi se kuivalla mikrokuituliinalla ennen pohjustusta.

diy-betonilattia-k-rauta-teko

 1. Tee pohjustus Weber Floor Protect Prim -pohjusteella. Levitä pohjuste telalla. Aloita kulmista ja reunoista pienellä telalla.

 2. Käytä koko pinnan pohjustamisessa isoa tai keskikokoista telaa. Anna pohjusteen kuivua 1–2 tuntia.

 3. Sekoita suoja-aine pakkauksen ohjeen mukaan.

 4. Aloita suojaus ikkunanpuoleisilta sivuilta ja tee ensin reunat pikkutelalla.

 5. Suojaa koko lattiapinta käyttämällä normaalia tai suurta telaa. Aloita ikkunan puolelta ja etene ristikkäisin vedoin.

 6. Suoja-aineen kuivuminen kestää noin 2 tuntia. Lattiaa voi käyttää varoen 12 tunnin kuluttua suojaamisesta ja täyden lujuuden se saavuttaa noin viikon kuluttua suojauksesta.

__Katso lisää vinkkejä remontointiin ja kysy mitä vain remontointiin liittyen Remonttineuvonnastamme. __

Hybridilattia – Vinyylilankun ja laminaatin parhaat puolet yhdessä

Parketti, laminaatti, vinyyli, laatta – näin valitset oikean lattian