K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

DIY: Kirjahylly

Päivitetty 20.09.2023

Tee itse liimapuulevyistä kaunis kirjahylly, joka muodostuu kuutiolaatikoista. Katso ohjeet sekä tarvikkeet ja ryhdy hommiin.

Sisäkäyttöön sopivat hiotut, puuvalmiit liimapuulevyt ovat nikkarin bestiksiä. Niitä voi työstää ja pintakäsitellä kuten tavallista puuta. Tarjolla on monia eri leveyksiä ja pituuksia sekä erilaisia puulajeja. Liimapuulevyt sopivat mainiosti kirjahyllyn tekoon! Hylly toimii myös vaikka tilanjakajana tai TV-tasona.

Näin rakennat kirjahyllyn:

1 Sahaa kappaleet

diy-kirjahylly-krauta-ak-tyovaihe-1-ja-2

Sahaa 18 × 300 × 1200 mm liimapuulevystä kaksi 300 mm ja kaksi 264 mm pitkää kappaletta tai 20 × 300 × 1200 mm levystä kaksi 300 mm ja kaksi 260 mm pitkää kappaletta. Tee jämäpalasta malli kiinnitystappien reikiä varten. Merkitse ja poraa kappaleelle kaksi puutapin kokoista reikää, tasan 15 mm ja 75 mm sivureunoista. Ole tarkka, niin laatikoista tulee symmetrisiä.

Vinkki! Puu ei halkea, kun poraat ruuveille reiät ennen niiden kiinnitystä. Käytä aavistuksen ruuveja pienempää terää.

2 Kokoa ja rei'itä

Kiinnitä lyhyet kappaleet pidempien väliin puuliimalla ja parilla ruuvilla. Merkitse kiinnitystappien reikien paikat valmiin laatikon ala- ja yläpinnan takaosaan reikämallin avulla, kuten kuvassa. Poraa reiät.

3 Kasaa kalusteeksi

diy-kirjahylly-krauta-ak-tyovaihe-3-ja-valmiina

Naputtele puutappi kevyesti vasaralla puoliksi alemman laatikon yläpinnan reikään. Nosta ylempi laatikko paikalleen niin, että tappi uppoaa sen alapinnan reikään.

Vinkki! Käytä samaa reikämallia jokaisen laatikon kiinnitysreikien paikkojen merkitsemiseen. Näin reiät osuvat kohdilleen ja koottu kaluste on tukeva.

diy-kirjahylly-krauta-ak-valmis-kirjahylly

Näillä onnistut: 

Katso lisää ideoita ja ohjeita:

Tee itse tilanjakaja ja sermi

Tutustu

Parhaat ideat puusisustamiseen

Tutustu
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin