K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tee itse syöttöseinä

Kokoon taittuva syöttöseinä kulkee mukana mökille, mummolaan tai lähipuistoon. Katso ohjeet ja tarvikkeet syöttöseinän tekoon.

Tarvikkeet syöttöseinän tekoon:

Näin rakennat syöttöseinän

1. Piirrä kappaleet lyijykynällä vanerille

syottelyseina-k-rauta-vaihe-1

Jaa vaneri kahtia, jolloin saat 810 mm leveän ja 610 mm korkean etukappaleen. Tee seuraavaksi viiva 100 millin päähän edellisestä viivasta, jolloin syntyy lukkokappale. Mittaa jäljelle jääneen osan molemmista reunoista 30 milliä leveät pystykappaleet. Mittaa sitten molemmille pystykappaleille yksi 75 mm korkea ja yksi 150 mm korkea kappale, joista kokoat myöhemmin lukkokappaleen pidikkeet.

Piirrä jalkakappaleet. Jaa jäljelle jäänyt tyhjä kappale kahtia. Tee merkit jakoviivan puoliväliin 255 millin päähän koko kappaleen alareunasta. Tee merkit myös syntyneiden suorakulmioiden reunojen puoliväliin 187,5 millin päähän keskipystyviivasta. Yhdistä merkit jalkakappaleiden viistoiksi reunoiksi.

Piirrä lukituslovien ääriviivat. Ensimmäiset lovet asettuvat lukkokappaleen alareunaan, 12 millin päähän molemmista sivuista. Niiden leveys on 12 mm ja syvyys 50 mm. Piirrä samankokoiset vastalovet 90 asteen kulmaan jalkakappaleiden viistojen reunojen keskelle.

Tee lopuksi etukappaleen yläreunaan aukko kahvalle. Piirrä 100 mm leveä ja 30 mm korkea, pyöreäreunainen aukko kappaleen keskelle, 20 millin päähän kappaleen yläreunasta.

2. Leikkaa kappaleet, lovet ja kahva-aukko

syottelyseina-k-rauta-vaihe-2

Sahaa kaikki kappaleet pistosahalla ääriviivoja pitkin vanerilevystä irti. Tee lovet sahaamalla ensin pystysuora linja piirtämäsi loviaukon keskelle. Sahaa sitten sen pystysuuntaiset sivuääriviivat ja napauta lopuksi palat pohjan ääriviivan mukaisesti taltalla ja vasaralla irti. Poraa kahva-aukon molempiin päihin reiät litteällä puuporanterällä. Leikkaa sitten ylä- ja alareuna pistosahalla.

3. Maalaa kappaleet

syottelyseina-k-rauta-vaihe-3

Hio kantit kevyesti hiomapaperilla ja pyyhi pölyt pinnoilta. Maalaa kaikki kappaleet kokonaan mustiksi kalustemaalaukseen tarkoitetulla telalla. Käytä sivellintä lovien ja kantoaukon reunojen maalaamiseen.

4. Teippaa ja maalaa raidat

syottelyseina-k-rauta-vaihe-4

Teippaa etukappaleen oikean puolen molempiin sivuihin haluamasi levyiset raidat ja maalaa sivureunoista teippeihin asti. Poista teipit ja anna maalin kuivua kunnolla.

5. Tee lukkokappaleen pidikkeet

syottelyseina-k-rauta-vaihe-5

Kiinnitä pidikkeet ensin puulimalla ja puristimilla ja sitten kahdella 4 × 30 mm:n ruuvilla. Kiinnitä pidikkeet paksusta kohdastaan jalkakappaleisiin, pidempien sivujen tasaan niin, että lukkokappaleen yläreuna asettuu 25 millin päähän jalkakappaleen yläreunasta.

6. Kiinnitä saranat ja jalat

syottelyseina-k-rauta-vaihe-6

Kiinnitä saranat jalkojen pidemmille sivuille: toiset noin 10 millin päähän ylä- ja toiset 10 millin päähän alareunoista.

Kiinnitä jalkakappaleiden saranat etukappaleen takapuolelle siten, että molempien jalkojen alareuna asettuu 30 mm etukappaleen alareunan yläpuolelle. Pitkät sivureunat asettuvat 12 mm etukappaleen sivureunojen sisäpuolelle.

Vinkki syöttöseinän tekoon

syottelyseina-k-rauta-vaihe-7

Paina lukkokappaleen lovet jalkojen loviin, kun seinä on käytössä. Kun taitat jalat kiinni, laske lukkokappale pidikkeisiin. Näin jalat pysyvät paikallaan, kun kannat seinää.

Nappaa oman seinäsi maalivärit suosikkijoukkueeltasi. Voit myös nimikoida seinän valmiilla kirjaintarroilla.

Ei se voima vaan se tarkkuus: Katso ohjeet tarkkuusseinän tekoon

tarkkuusseina-k-rauta-valmis

Mikään ei ole jalkapalloilijalle niin tärkeää kuin tarkkuus. Treenaa molempien jalkojen laukaisutarkkuus huippuun tarkkuusseinän avulla. Katso ohjeet tarkkuusseinän tekoon.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje