K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Tee itse tarkkuusseinä

Takapihalla treenaaminen on entistä hauskempaa, kun nikkaroit tarkkuusseinän. Se syntyy tukevasta koivuvanerista. Katso ohjeet sekä tarvikkeet ja rakenna oma tarkkuusseinä.

Tarvikkeet tarkkuusseinän tekoon:

Näin rakennat tarkkuusseinän

1. Piirrä kappaleet vanerille.

tarkkuusseina-k-rauta-vaihe-1

Mittaa neliönmuotoisen etukappaleen yläreunan vaakaviiva 810 millin päähän vanerin alareunasta. Merkitse etukappaleen keskikohta ja piirrä sen ympärille harpilla tarkkuusaukko eli ympyrä, jonka halkaisija on 440 milliä.

Piirrä jalkakappaleet. Tee vanerin tyhjän osan keskikohtaan kohtisuora pystyviiva. Mittaa molempien neliöiden yläreunojen keskikohdat, mittaa näistä kohdista molempiin suuntiin 50 milliä ja piirrä merkit. Piirrä vastamerkit neliöt erottavalle pystyviivalle ja molempiin pystysivuihin, 100 millin päähän vanerin alareunasta. Yhdistä merkit kuten kuvassa.

Tee lovien ääriviivat. Jalkakappaleiden 12 mm leveät ja 200 mm syvät lovet asettuvat keskelle kappaleiden yläreunoja. Etukappaleen samankokoisen lovet asettuvat kappaleen alareunaan 30 millin päähän kappaleen sivuista.

2. Leikkaa kappaleet ja lovet

tarkkuusseina-k-rauta-vaihe-2

Sahaa kappaleet pistosahalla ääriviivoja pitkin vanerilevystä irti. Tee lovet sahaamalla ensin pystysuorat linjat ja napauta lopuksi palat pohjan ääriviivan mukaisesti taltalla ja vasaralla irti.

3. Maalaa kappaleet

tarkkuusseina-k-rauta-vaihe-3

Hio kantit kevyesti hiomapaperilla, pyyhi pölyt pinnoilta ja telaa kaikki kappaleet kokonaan mustiksi. Käytä sivellintä lovien maalaamiseen.

4. Teippaa etukappaleelle raidat

tarkkuusseina-k-rauta-vaihe-4

Teippaa etukappaleen aukon ympärille haluamasi levyiset raidat yksitellen. Teippaa ensin uloin raita ympyrän reunan ylittävillä teipinpätkillä reilusti yli, kuten kuvassa. Piirrä ympyränmuotoisen raidan ulkoreuna teipille. Saat kehästä symmetrisen, kun mittaat aukon kehältä apuviivoja noin 15 sentin välein. Yhdistä apuviivat lyijykynällä ympyräksi. Leikkaa raja kevyesti mattopuukolla piirtämääsi viivaa pitkin.

5. Maalaa seinään suosikkijoukkueesi värit.

tarkkuusseina-k-rauta-vaihe-5

Maalaa koko alue aukosta rajaan asti, poista teippi ja jätä kuivumaan. Teippaa, piirrä ja leikkaa sisempi raita edellisen päälle samoin kuin ensimmäinen. Maalaa, poista teippi ja anna maalin kuivua.

tarkkuusseina-k-rauta-vaihe-5-2

Muista nämä tarkkuusseinän teossa

tarkkuusseina-k-rauta-valmis

Tarkkuusseinä on käyttövalmis hetkessä. Ja mikä parasta – se ei valloita varaston seinustalta tilaa kuin muutaman sentin.

Voit säätää tarkkuusaukon kokoa jalkapalloilijan taitojen mukaan. Mallikappaleessa se on kaksi kertaa aikuisten käyttämän pallon halkaisijan kokoinen.

Treenaa syöttöjä sekä reaktionopeutta: Katso ohjeet syöttöseinän tekoon

syottelyseina-k-rauta-valmis

Jos laukaisutarkkuus alkaa olla huipussaan, voi välillä olla hyvä kehittää syöttö- ja reaktiotaitoja. Syöttöseinällä jokainen jalkapalloilija voi treenata niin syöttötaitoja kuin reaktionopeuttakin. Katso ohjeet syöttöseinän tekoon.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje